Kleuraccent met snapseed op een foto zetten.

Kleuraccent met snapseed op een foto zetten.

Sinds ik een workshop smartphone fotografie heb gevolgd en ik daar de app snapseed leerde kennen van de lesgeefster, ben ik fan! Het is de app die ik echt het meest gebruik en die ook enorm veelzijdig is. Ik ontdek nog steeds nieuwe mogelijkheden. Een paar weken geleden was ik op zoek naar een bewerkingsprogramma dat gemakkelijk een kleuraccent op een foto kon maken op een zwart-wit foto. Al snel vond ik hoe dat kleuraccent met Snapseed kon! Snel begon ik met testen en ook snel had ik het onder de knie! Bij deze deel ik mijn nieuwe trucje stap voor stap…

Lees ook: basisbewerkingen met snapseed

Hoe maak je een kleuraccent met snapseed op een foto – tutorial

Uiteraard maak je eerst een foto waarbij je een stukje uit wil lichten in een bepaalde kleur.
Ik neem als voorbeeld even de foto van de dochter met haar nieuwe gymtas voor volgend schooljaar:

Zoals je ziet heb ik ook een stukje te veel vanboven en dat moest ik natuurlijk eerst even ‘uitknippen’.

Het tweede icoontje in de eerste kolom is het welbekende figuurtje om uit te knippen. Voor Instagram gebruik ik vaak vierkant, want dan is het meteen de juiste vorm. Voor deze foto gebruikte ik de vrije vorm.

Als je dan op het vinkje helemaal rechts klikt, dan knipt hij de foto zo uit zoals jij wil.

Om dan een kleuraccent met snapseed op de foto te maken, moet je deze eerst omzetten naar zwart-wit! Ook dit is erg simpel.

In de vierde rij, met gebruik van het vijfde icoontje zet je jouw foto om naar zwart wit. Je hebt verschillende mogelijkheden als stijl, maar ik koos de standaard voor deze foto.

Rechts bovenaan heb je nu drie icoontje staan. Het eerste in het rijtje kan je laten zien welke bewerkingen je hebt toegpast op de foto. Klik erop.

Klik dan op het pijltje naast zwart-wit.
Dan krijg je het volgende venstertje:

Klik dan op het tweede icoontje, dat met de penseel.
Je zal dan de foto terug in kleur te zien krijgen. Nu is het de kunst om met je vinger alles aan te duiden wat NIET je kleuraccent gaat worden. Door in te zoomen kan je dat vrij precies doen. Overal waar je komt met je vinger, zal Snapseed een rode waas over je foto heen leggen:

Als je helemaal klaar bent met aanduiden, dan heb je jouw kleuraccent op een foto met Snapseed eigenlijk af. Je moet dan alleen nog even het vinkje aanklikken.

En natuurlijk jouw resultaat even exporteren:

En zo heb je dus heel erg snel een foto met kleuraccent met Snapseed gemaakt!

Kleuraccent op foto met snapseed
Meer info over de tas op de foto kan je lezen als je klikt op de foto!

Heb jij ook snapseed? Ga je dit eens uitproberen? Deel jouw foto op social media met de hashtag #kreaniTried! Ik kom zeker kijken wat je ervan gemaakt hebt!

Vind je het leuk om te experimenteren met foto’s? Bekijk dan ook even de street artist slinkachu. Want dat is iets wat je met een smartphone samen met je kinderen kan doen en wat super leuk is!

Crea-cross linkparty – fotografie

Elke donderdag staat er ook een creatieve linkparty op mijn blog. Je bent altijd vrij om te komen linken als iets wat je hebt gemaakt past bij het thema! Zowel bloggers als niet-bloggers mogen gewoon meedoen! Hoe meer zielen hoe meer vreugde! Let wel op dat je een openbare foto gebruikt!

Bij Natascha kan je zien hoe je een foto knisperboekje zelf kan maken deze week!
Ben je gek op strijkkralen? Of misschien je kinderen? Wel Melanie maakte een patroontje om een fototoestel met strijkkralen te maken! 

 

[inlinkz_linkup id=790139 mode=1]

9 Replies to “Kleuraccent met snapseed op een foto zetten.”

  1. Ja, ik heb snapseed, en ook PhotoDirector en Autodesk Sketchbook. Maar voor echte fotobewerking ga ik toch aan de pv of mac zitten. Ik heb prachtig krachtigere programma’s en een tekentablet; zonde om die niet te gebruiken. Ik gebruik snapseed wel voor heel snel een gezicht onzichtbaar maken bijvoorbeeld. Maar niet echt voor effecten.

  2. Ik heb de app ook al een tijd. Hij is erg veelzijdig. Zelfs voor iemand zoals ik die normaal in photoshop en Lightroom werkt. Voor de leek is dit echt ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.