Jesperhus – attractiepark en bloemenpark in Denemarken

Jesperhus – attractiepark en bloemenpark in Denemarken

Wat was het toch handig dat de kinderen NIET konden lezen! 😉  Sinds dat wel het geval is, pluizen ze op vakantie altijd de foldertjes van de toeristische standjes uit. En zo vonden ze vorig jaar in Denemarken Jesperhus. Het is een vrijetijdspark en je kan er blijkbaar ook overnachten, het is echt een vakantiepark. Wij gingen echter voor een daguitstap naar daar. We zaten in Noord-Jutland en van daaruit was de verplaatsing echt wel te doen!

Jesperhus een park voor rust

Het park is ook echt een wandelpark. Er licht een prachtige bloementuin waar je hele mooie foto’s kan maken. Watervalletjes en kleurenpracht en een schaduwrijke omgeving laten een indruk na. Er waren ook sprookjes te ontdekken in de bloementuin. Voor onze kinderen waren er best wel wat ‘nieuwe’ sprookjes bij. Het was een beetje een sprookjesbos, maar dan allemaal met bloemenperken gemaakt. Alleen het wandelen was al super fijn om te doen. Ook veel vetplanten werden gebruikt voor de aankleding. Het park is best wel groot. Zelfs met best wel veel mensen binnen, kon je er rust ontdekken.

Jesperhus bloemenpark
Prinses op de erwt

Er was ook een tropische indoor tuin met prachtige vogels, vlinders en leguanen. Die waren we bijna voorbij gelopen! Altijd het plannetje checken! 😉

Jesperhus een stukje cultuur.

Er waren ook theater shows. Eén was er binnen en ééntje buiten. Die buiten hebben we voor een stuk gevolgd. Zelfs zonder Deens te kunnen, zaten de kinderen er helemaal in.

Jesperhus activiteiten

Goud zoeken

Het goud zoeken was de grootste hit. Ze zijn er echt super lang mee bezig geweest. Een grote zoekbak met zeefjes en water en hop. Het goud dat ze konden vinden (geverfde steentjes), konden ze naar de goldshop brengen en dan stond er een machine waarmee het net leek of hun goud in een medaille werd veranderd. Super leuk om te zien!

Pony ritjes

Goed verzorgde pony’s namen de kinderen mee op een ritje. Paarden blijven een topper, zeker voor onze meisjes die echt wel fan zijn!

Bumper bootjes

Deze zijn enkel voor de kleintjes en dus was onze zoon een beetje verdrietig.

Maar gelukkig waren er nog genoeg andere dingen te doen. Er zijn piraten bootjes en krokodillen banen, waar je ook op elkaar kan schieten met water. Er zijn speeltuinen en er is een kinderboerderij.

Eten in Jesperhus

Zoals vaak in zo een park, was er vooral veel junkfood te krijgen. Wij kozen voor het alle you can eat pancake buffet. Daar konden de kinderen zelf hun pannenkoek decoreren.
Je kan er voor opteren om te picknicken op de grasvelden, maar dan zit je natuurlijk met gesleur en dat vinden wij persoonlijk dan weer niet zo leuk.

Jesperhus YAY or NAY

Het park Jesperhus is mooi en je kan er zeker een dagje plezier beleven. Het is niet goedkoop, maar in Denmarken is niets van dit soort dingen echt goedkoop. Als je naar daar op vakantie gaat, hou je daar best wel rekening mee!

Wij geven het attractiepark Jesperhus dus een YAY!

Jesperhus Pinnen voor later?

Jesperhus

Meer over Denemarken lezen?

We bezochten ook Grenen, het meest noordelijke punt en ik zetten ook al op een rijtje waarom je Denemarken zou moeten bezoeken.

Ben jij al in Denemarken geweest? Heb je Jesperhus misschien al bezocht? Laat het me zeker weten.

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.