Guitige Gijs Giraf gaat naar Griekenland – Haak jij me?

Guitige Gijs Giraf gaat naar Griekenland – Haak jij me?

Een tijd geleden zat ik in de wachtkamer bij de dokter en viel mijn oog op een crowdfunding project op een flyer die daar lag. Er stond een grappig, schattig girafje op de flyer.  De droom van de vrouw die de crowdfunding was opgestart was om haar eigen prentenboekje uit te geven van haar ‘Gijs Giraf’ en daar zocht ze sponsors voor. Ik vond dat toen al zo’n geweldig idee! Deze vrouw ging écht voor haar droom! Daar heb ik immens respect voor. Ik nam de flyer mee naar huis, vastbesloten om die mevrouw te steunen, maar uiteindelijk was ik te laat! Het goede nieuws was wel dat ze haar centen bij elkaar had! Wat was ik blij voor haar. Gijs Giraf, het boekje, de mevrouw verdwenen wat uit mijn gedachten. Tot vorige week…

gijs giraf boekje

Hé, die Giraf ken ik precies?!

Op mijn facebook tijdlijn kwam er vorige week een foto voorbij van een gehaakte, schattige giraf. Mijn hoofd zei dat ik moest klikken, want ik kende dat girafje precies ergens van?!
Ik werd ook getagd: “Iets voor jou?”- Ja, mijn nieuwsgierigheid was gewekt!

En zo kwam ik terug bij Gijs Giraf uit… Ondertussen is het boekje van Gijs Giraf uitgegeven en is de mama van Gijsje een prachtig project gestart en daar wil ik jullie echt wat meer over vertellen.

Ik nam contact op met ‘de mama’ van Gijs en ze zou me bellen en zo had ik deze week Marijn aan de lijn.

Het telefoontje met Marijn van Gijsje

Marijn heeft een ontwerpster van haakpatronen, namelijk Birdie haakt, onder de arm genomen, om haar Gijsje tot leven te wekken. Ze wil namelijk graag vluchtelingen kinderen, die alles hebben moeten achterlaten, een gehaakt Gijsje kunnen geven…

Marijn vertelde dat haar kinderen vroeger nooit veel vertelden over school als ze thuiskwamen. Ze ontdekte echter dat als ze via een knuffel met haar kinderen sprak, dat de kinderen wel avonturen en geheimen vertelden. Van daaruit groeide haar idee om een diertje in een boekje tot leven te laten komen. Zo werd Gijs geboren.
Vluchtelingenkinderen hebben zoveel verschrikkelijk meegemaakt. Hoe fijn moet het dan zijn als ze hun verhaal kwijt kunnen aan hun eigen Gijs Giraf?

Zo kwam het idee om een project te starten waarbij mensen ‘een knuffel’ konden haken voor deze kinderen in Griekenland. Movement on the ground, het goede doel dat de vluchtelingen in Lesvos goed op te vangen en bij te staan, vond het een geweldig idee.
Er is nog even getwijfeld om mensen niet gewoon alle soorten knuffeltjes te laten haken. Maar movement on the ground vond net de giraf iets moois hebben. Er hangt namelijk niets negatiefs rond een giraf. Een leeuw heeft een heel andere connotatie… Een varken is dom en een uil wijs.  Een giraf is gewoon lief en schattig. Er werd dus beslist om enkel Gijsjes te laten maken.

Dat is de mijne

Marijn wil graag dat er straks een berg girafjes naar Lesvos gaat en dat een kind meteen zoiets heeft van: “Dat is de mijne!” Vandaar roept ze ook op om de Gijsjes allemaal een beetje anders te maken. Een andere kleur, een andere vorm van vlek, een attribuut,…
Op de facebookpagina van Gijs Giraf zie je ondertussen al heel wat verschillende girafjes verschijnen.

Haak jij mee?

Wil jij ook een Gijsje haken voor een vluchtelingkind? Dat zou echt geweldig zijn. Het patroon van Gijs is gratis beschikbaar. Er is zowel een Nederlands als een Belgisch adres waar je de afgewerkte Gijsjes naartoe kan sturen.
Ik ben ondertussen klaar met mijn roze Gijsje. Uit de grond van mijn hart hoop ik dat Marijn genoeg girafjes bij elkaar krijgt!

Grieks Gijsje

Gebruik wel enkel katoen garen voor Gijs, want ze moeten echt tegen een stootje kunnen dus ook de was in kunnen als het nodig is!

Win het boekje van Gijs

Het eerste boekje van Marijn, ‘Later als ik groot ben’ van Gijs Giraf kreeg ik ook om aan één van jullie weg te geven. Het boekje gaat over Gijs die zich verveelt. Dan haalt mama een grote koffer tevoorschijn.
Ideaal boekje om voor te lezen voor peuters en kleuters en ook onze beginnende lezer in huis, die veel aan verkleden doet, vindt het een top boekje.

Wat moet je doen?

  • Volg Gijs Giraf op Instagram (en like zoveel mogelijk Griekse Gijsjes 😉 )
    Heb je geen instagram? Volg Gijs Giraf op facebook. (En like zoveel mogelijk Griekse Gijsjes)
  • Reageer onder deze blogpost met een geldig e-mail adres waarom jij graag het boekje zou winnen.
  • Like Kreanimo op facebook en deel het Gijsjes bericht voor een extra kans.
  • Deel de actie op jouw instagram of instagram Stories en tag Kreanimo voor een extra kans.
  • Op 2 februari maak ik de winnaar bekend. – De winnaar heeft een bericht gekregen via Facebook

gijs giraf boekje

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

15 Replies to “Guitige Gijs Giraf gaat naar Griekenland – Haak jij me?”

  1. <3
    En nu maar hopen op veeeel Gijsje! Jammer dat jouw actie alleen via Instagram mogelijk is; Gijsje heeft ook Facebook, net zoals ik…

    1. Delen via facebook staat er ook bij.
      Het is niet alleen via instagram, maar via instagram ook. Hoe meer mensen het zien, hoe beter. Vandaar dat ik alle kanalen open gooi!

  2. Hoi Ilse,
    Net zoals jou kwam ik gijs tegen,poosje geleden.Ben druk aan het haken met andere dingen.Tot dat ik net Gijs hier zag,lees het kranten artikel wordt door gelinkt lees verder.En denk ja moet ik doen.Hoor zoveel over dacht Lesbos i.p.v. lesvos.Maar J de Mol doet ook dingen daar,dus zal wel hetzelfde eiland zijn.Dus omdat ik er zo mee bezig ben,zou ik graag het boekje willen winnen.Voor mijn Buurjongen die gek is op giraffen en ik die haak voor zijn verjaardag. Heb alleen nog 1 opmerking over het gehaakte giraffe.I.p.v. karton in de voetjes is het niet beter om plastik van bv een boterkuipje te knippen en dat erin te doen,dan kan je het gewoon wassen.Zonder dat het kartoon stuk gaat.
    Groeten Nell.

  3. Wil je me eens het juiste adres geven waar ik met mijn girafkes naar toe moet die ik gemaakt heb.
    Tot wanneer mogen we ze nog binnen brengen.
    Lieve groeten,
    Gerarda

  4. Heb de eerste klaar 2 en 3 nog in de maak. Erg leuk om te doen. Komen nog roze bij en blauwe en nog een gele.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.