Waarom we niet alle goede raad voor China gaan opvolgen

Waarom we niet alle goede raad voor China gaan opvolgen

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, vertrekken wij morgen voor meer dan een maand naar Macau, in China.  Als je dat tegen mensen verteld, dan hebben er héél veel van die mensen ‘goede raad’ voor zo’n trip.  Tips voor trips, als het ware.
Dat is altijd héél vriendelijk bedoeld, maar toch ga ik niet al de raad even netjes opvolgen!  Gewoon omdat mijn man al vaak in Macau geweest is en omdat ik ook wel zelf een computer met ‘Google’ heb…
Vandaag lijst ik even op welke goede raad wel wel gaan opvolgen en welke niet!

goede raad

Goede raad 1: Vergeet de pot choco niet voor de kinderen!

Chocopasta voor op de boterham is er niet te vinden in het ontbijtbuffet van het hotel.  Dat is blijkbaar iets algemeen in China.  Aangezien we een maand in China zijn en ik twee kinderen heb die wel graag choco eten, gaan er wel een paar potten in de koffer.  Dus niet één, maar meerdere.
Als ik dit dan weer tegen sommige mensen vertel, dan zeggen die weer: “Maar dat mag helemaal niet, je mag geen eten in je koffer duwen!”
Mijn man heeft al vaker voedsel in zijn koffer gehad.  Elke keer wel een paar pakjes stroopwafels, want die zorgen bij elke stroef lopende vergadering dat het wat vlotter loopt.  Maar er is ook al Duvel mee naar China gereisd.  En dan nog, wat is het ergste dat ze kunnen doen? Mijn potten choco uit mijn koffer halen?! Ik denk dus dat we het er maar op gaan wagen!

Goede raad 2: Niets van kleding meenemen! Gewoon daar kopen! Nog goedkoper dan Primark!

Euhm!? China is best groot, bekijk het maar eens op de wereldkaart! 😉
En Macau is ook een zéér toeristisch stukje van China.  Het is het Las Vegas van China! De rijke Chinezen gaan er op vakantie.  Mijn man zei ook dat het er echt niet zo goedkoop is!  Ik heb dus netjes kleding voor ons gezin in een paar koffers klaargezet.  Nog niet alles zit er in, maar ik ben er redelijk klaar voor! 😉

‘Een beetje verder weg kan dat vast wel, goedkoop kleding kopen!”, kreeg ik dan weer te horen toen ik deze raad vertelde tegen iemand.  Maar helaas is Macau een eiland… een beetje verder, wil dus al snel zeggen ‘met de boot’. Niet zo héél praktisch, als mama alleen op shock met drie kinderen in een land waar ik de taal niet machtig ben en de cultuur nog moet leren kennen.

Ik ga dus gewoon netjes wel kleding meenemen! Niet dat ik de illusie heb van daar niets te gaan kopen! Hallo, ik zit daar een maand! Ik heb gewoon nog twee koffers ‘leeg’ gelaten om daar aan te kunnen vullen! 😉

Goede raad 3: Nieuwe camera nodig, daar kopen!

Laat het nu toevallig zo zijn dat ik inderdaad een nieuwe camera wilde!  En ik geloof ook best dat die dingen daar goedkoper zijn dan hier.  Maar ik ben wel héél erg tevreden van de service van Coolblue.  En als er iets aan mijn nieuwe camera zou komen, dan zou ik toch graag gebruik maken van die service en de garantie hier. Even terug naar China vliegen, lijkt me dan toch weer niet zo’n goed idee!

 

Goede raad 4: de invulling van de reisapotheek

Oh, naar China?  Zorg maar dat je heel veel medicijnen mee neemt van hier, want je gaat daar ziek worden!
Opnieuw: we zitten in het toeristische gedeelte van China.  Mijn man en zijn collega’s zijn daar nog niet ziek geworden, tenzij als ze een beetje te veel hadden gedronken! 😉

En ik herinner me nog het gezicht van de reisleider in Egypte toen ik mijn immodium bovenhaalde: “Denk jij dat dit hier gaat werken?  Dat zijn andere bacteriën hoor! Je moet hier pilletjes gaan halen bij de apotheek!”. Dat paardenmiddel van daar bleek ook effectief te werken trouwens!  Gelukkig, anders hadden we Caïro gemist! 😉

Uiteraard gaat er wel een reisapotheek mee met paracetamol en insectenzalf (yep, tropische ‘bloodsuckers!).  Ook enterol gaat mee en dafalgan voor de mama die een maand op hotel gaat zitten met drie kleine kinderen! 😉
Deze raad gaan we dus ‘half’ opvolgen!

Goede raad 5: Ga Hong Kong bezoeken

We landen in Hong Kong.  Mijn man landt daar altijd als hij naar Macau gaat!  Toch heeft hij er nog nooit iets van gezien.  Van vele mensen hoor ik dat Hong Kong echt wel de moeite is!
Mijn collega zei me zelfs dat ze niet zo gewonnen was voor grote steden, maar dat Hong Kong toch haar hart had weten te raken! Mijn man wil ook héél graag Hong Kong fatsoenlijk gaan bekijken.  Dus ergens in onze maand ginder, gaan we er een weekendje tussen uit om Hong kon te gaan bezoeken!

 

Extra tip: Er is een Disneyland in Hong Kong

Gisteren kregen we nog de tip dat er een Disney park in Hong Kong ligt. Mijn man is er nog niet uit of hij dat ook wil doen …
Maar als we in Macau zitten is dat Disney park dichter bij dan Parijs nu is! 😉
Wie weet!

Take care en tot snel

Ilse

Volg je al op Facebook – Twitter – Instagram – Pinterest ?

Volg jij vaak goede raad van mensen die tips geven voor jouw trips of reizen?

11 Replies to “Waarom we niet alle goede raad voor China gaan opvolgen”

 1. Je gaat er slim mee om denk ik 🙂 Nieuwe kleren kopen voor een reis lijkt me nu ook wat overbodig trouwens als je thuis alles hebt liggen. Goeie reis gewenst!

  1. Sowieso voor de kinderen vind ik dat helemaal niet nodig. Als ik bij koop hebben ze gewoon te veel kleding en dat is ook verspilling. En sowieso zijn het dan ook niet de ‘schoonste kleren!’… 😉

 2. Geloof niet dat iemand jou raad hoeft te geven. Zoals ik je blogs altijd lees, heb je zelf al zorgvuldig alles uitgezocht of via je man!
  Ik kan alleen maar zeggen: GENIET!
  Hele fijne vakantie!!

 3. Hahaha, sorry, die potten choco vind ik geweldig! Jij de potten choco, duizenden Nederlanders potten pindakaas en hagelslag ;-). Het is inderdaad allemaal goed bedoeld, maar soms kan het ook wel betuttelend overkomen. Volgens heb ik maar één raad gegeven (en die wel tig keer herhaald, lol): geniet en have fun!

 4. Denk dat je de juiste tips opvolgt. En vooral genieten, dat is denk ik nog de belangrijkste tip. Heel veel plezier, een goede reis en ik lees graag terug hoe jullie het beleven.

 5. eigenlijk best grappig toch… dat mensen denken dat het een onderontwikkeld land is waar alleen maar goedkope dingen maken en waar alle ziektes op straat zwerven lol. mja mensen hebben altijd hun zegje klaar :p geniet er in ieder geval van! <3

 6. Haha.. Ik lach me rot om het advies wat je krijgt. Hoogstwaarschijnlijk ook van mensen die alleen georganiseerd naar Spanje vliegen.

  Mijn tip? In Hong Kong heb je veel gratis activiteiten voor toeristen om juist het Hong Long te leren kennen. Één daar van is tai lessen met uitzicht over de skyline van HK. Echt geweldig. Ik had nog nooit tai chi gedaan en jemig, dat is pittig. Maar ook super leuk om zo te proberen. Aanrader dus.

  En wat betreft eten meenemen. Zo lang je alles aanvinkt op je customs kaart, kan je er in ieder geval geen boete voor krijgen ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.