Eenvoudige theelichthouder knutselen – upcyling

Eenvoudige theelichthouder knutselen – upcyling

Eenvoudige knutselwerkjes, daar hou ik van. Ze kosten vaak super weinig geld en ze zijn gemakkelijk met kinderen te doen. Ze vragen weinig tijd, dus ze kunnen ook vaak nog zo ‘vlak voor het feest’ in elkaar gezet worden, als alle pakjes allemaal eindelijk onder de boom liggen. Vandaag deel ik met jullie een super eenvoudige theelichthouder om te knutselen.

eenvoudige theelichthouders knutselen

De glazen potjes van gelatine yoghurt.

Onze kinderen zijn gek op yoghurt en de gelatine yoghurt in de glazen potjes vinden ze geweldig lekker. Er zit iets te veel suiker in eigenlijk, maar zo af en toe kan dat wel eens! Het gaat om de balans, zeg ik altijd! Het leuke aan deze potjes is ook dat ze gemakkelijk kunnen gebruikt worden om theelichthouders van te maken. Ze hebben daarvoor echt de ideale maat en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Een tijdje terug maakte ik ook met deze potjes als eens theelichthouders met een totaal andere insteek. Ook super eenvoudig:

Lees ook: Frozen theelichthouders

Lees ook: knutselen met lege Nutella potten. 

Eenvoudige theelichthouders stap voor stap:

Benodigdheden eenvoudige theelichthouders:

  • Lege, glazen potjes van gelatine yoghurt
  • Chenille draad
  • Modpodge
  • Penseel
  • Tissuepaper (wij kozen groen)
  • Kniptang

Stap voor stap

  1. Knip kleine driehoekjes uit het tissuepaper. Je hebt vijf driehoekjes nodig voor één potje. Zorg ervoor de driehoekjes niet groter zijn dan de helft van de hoogte van het potje.
  2. Draai de Chenille draad rond het randje. Draai het ijzerdraadje vast en knip de uiteinden eraf met een kniptang. (Dit is niet gezond voor een gewone schaar! Het gaat wel, maar ik zou toch een kniptang aanraden.)
  3. Plak de driehoekjes op het potje met modpodge en een penseel. Vorm een sterretje met de driehoekjes. De driehoeken mogen overlappen, dat geeft een mooi effectje.
  4. Laat de potjes goed drogen.
  5. Zet er de kaarsjes in en zet ze op tafel

Tips!

Let op! Tissue paper geeft extreem veel kleur af en dat gaat slecht van je handen en van de ondergrond! Zeker als het nat wordt en zeker op poreuze ondergronden zoals (onbehandeld) hout!

Omdat het glazen potjes zijn kan je perfect een echt kaarsje gebruiken (opletten met kleine kinderen uiteraard!). Toch zijn de varianten op batterijtjes ook perfect mogelijk!

Crea-cross linkparty – voor de tafel

Het is bijna gedaan met Crea-cross 2018! Maar niet getreurd! Crea-cross 2019 staat al in de startblokken. Om het jullie gemakkelijk te maken volgend jaar hebben we een content planner in elkaar gestoken die je kan gebruiken om te zien wanneer welk thema online komt!

Lees hier alles over Crea-cross 2019 – Linkparty, challenge en instagram challenge

Rest mij nog om de projecten van Melanie en Natascha voor deze week even uit de doeken te doen! Melanie ging Indische Kipsaté voor jullie maken. 

En Natascha, onze Mama Duizendpoot maakte bestekzakjes! 

Take care en tot volgende week voor onze favoriete DIY van 2018!

Liefs Ilse 

[inlinkz_linkup id=805133 mode=1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.