Frozen theelichthouders- DIY met lijmpistool

Frozen theelichthouders- DIY met lijmpistool

Gezelligheid troef op een feestje natuurlijk als er kaarsjes op tafel staan. Bij een kinderfeestje staan er best kaarsjes met batterijen, maar laat dat de pret niet bederven. Een gemakkelijke DIY met lege yoghurt glaasjes en een lijmpistool tover de potjes om in Frozen theelichthouders!

Frozen theelichthouders  DIY

Materiaal voor Frozen theelichthouders

Je hebt glazen potjes, een lijmpistool met witte lijm (niet de lijmvullingen van de action, want die hebben een gele kleur en dat geeft de ijspegels een niet-ijspegel kleur!) – Mijn kinderen zouden het een ‘pipi-kleur’ noemen! 😉
De glazen potjes die ik heb gebruikt zijn van grenadine yoghurt.  Deze potjes zijn trouwens ideaal om theelichtjes in te zetten.  Dus ook voor andere DIY theelichtjes houders (met glasverf of zo) zijn deze perfect bruikbaar!

Extra leuk om ‘afval’ te recupereren, een beetje groen denken is niet verkeerd, lijkt me zo!

Stap voor stap Frozen theelichthouders?

 • Steek het lijmpistool in en laat het goed warm worden.
 • Zorg ervoor dat je de witte, doorzichtige lijmpatronen gebruikt!
 • Begin aan de bovenrand en werk met het lijmpistool rond.  Zorg ervoor dat niet alle ijspegels even lang zijn.
 • Laat goed drogen.
 • Als je met een lijmpistool werkt, heb je vaak lijmdraadjes.  Die kan je met een pincet netjes wegwerken, maar wacht best even tot de lijm is afgekoeld.

Dit is uiteraard geen werkje om kinderen alleen te laten doen. Als de ijspegels van lijm zijn afgekoeld kunnen ze wel de draadjes eraf halen en de kaarsjes (met batterij) erin zetten kunnen de kinderen ook.
Deze Frozen theelichthouders zijn ideaal voor een Frozen verjaardagsfeestje of gewoon met de feestdagen, dan kunnen ze ook dienen!

Zet jij nog graag kaarsjes op de tafel?

Take care en tot snel

Liefs Ilse

[inlinkz_linkup id=689421 mode=1]

34 Replies to “Frozen theelichthouders- DIY met lijmpistool”

 1. Super leuk, deze lampjes. Ontzettend leuk om weer te zien wat iedereen van bevroren heeft gemaakt ( ik zag op fb ook al wat langs komen.

 2. Superleuk weer! Zelfs voor ons te doen ;-). Ik bewaar altijd een hoop DIY ideeën, maar van knutselen komt het er nooit zo van. De jongens willen altijd heel graag maar zijn vaak na 2 minuten uitgeknutseld… geen zin meer…. Dan zit ik er weer mooi mee. Misschien ga ik dit dan toch een keer proberen 🙂

 3. Wat een leuk idee, simpel, maar met een geweldig resultaat! (En dankzij mijn zus die in Antwerpen woont, weet ik wat je met een pipi-kleur bedoelt ;P)

 4. Hoi Ilse,
  ten eerste bedankt voor je bezoek en je reactie. Ik heb even gekeken of ik iets voor je had wat in deze psot zou passen en heb daar een ouder blog gelinkt 🙂

  Groetjes, Helma

  1. Heel fijn, Helma! Je foto’s zijn zo prachtig – ook die je hebt gelinkt! WAUW!

   Altijd welkom om elke week een blogje te komen linken als je er één hebt dat past! Super bedankt!

   1. Hoi Ilse,
    het is al een oud blog maar ik dacht dat dit wel kon omdat je het over “frozen” had 🙂 Volgende week donderdag heb ik vroege dienst (is om 06:30 uur beginnen dus om 6:00 uur weg, en het thema rond oei… misschien wat ronde druppels denk ik maar ik zal ff moeten zoeken. Zal ook ff moeten wennen en of ik elke week mee kan doen is nog maar de vraag. Lueke items staat er heir 🙂

    Groetjes, Helma

    1. Hey,
     Maakt niet uit dat het een al wat oudere post is.
     Zolang we de creativiteit rond het thema bundelen op één plaats, is het doel van Crea-Cross bereikt.
     Je moet niet stipt om 6 uur posten of linken. Maar misschien is er inderdaad wel iets wat past. Bloemen zijn in principe ook ‘rond’ 🙂
     En elke week ‘moet’ ook niet, maar als je zin hebt, meer dan wellkom!

 5. Heel leuk bedacht!! En gaaf dat je idee zo in de smaak valt bij andere bloggers. Zelf ben ik meer creatief op andere fronten, dus zal hier niet snel aan mee doen. Maar ik vind het leuk om te zien dat je enthousiasme zo aanstekelijk werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.