Een regenboog in je kamer? Die tover je zelf!

Een regenboog in je kamer? Die tover je zelf!

Een regenboog heeft toch echt voor mij nog altijd iets magisch. Het gevoel van “Wauw, een volledige boog” of “Hé, er staat er één ondersteboven!”! Het blijft een magisch iets zo’n wonder van de natuur in de lucht! Niet voor niets dat eenhoorns haren in regenboogkleuren krijgen en dat Rainbow Dash (van My Little Pony, voor diegenen zonder kinderen! 😉 ) een regenboog in de lucht kan laten verschijnen met een knal! Ik vraag me ook nog steeds af hoeveel kinderen geloven in de pot met goud aan het einde van de boog! Een echte regenboog in je kamer, dat moet voor veel kinderen toch wel een mooie droom zijn!

Regenboog in de les

Uiteraard komt de regenboog bij mij in de les ook aan bod. Het is de essentie van kleurenleer natuurlijk, van daaruit vertrek je met je theorie. Ik heb altijd een prisma in de lade van mijn bureau liggen voor als het moment is aangekomen dat we over de kleurencirkel gaan leren. Ik hoop dan altijd op een prachtig zonnetje zodat ik de leerlingen ook echt kan laten zien wat er met wit licht van de zon gebeurt als het gebroken wordt. Deze lamp is dus eigenlijk ook gewoon didactisch materiaal voor in de les, al weet ik niet of ik ze nog mee naar school krijg van mijn kinderen! 😉

Regenboog in je kamer toveren.

Leni had nog steeds geen nachtlampje in haar kamer, of nee, ik lieg! Ze heeft er wel één, maar dat is zo enorm fel dat ze denkt dat het ochtend is! Zij is met haar bijna vier jaar wel diegene die er nog wel eens uit moet om te gaan plassen ’s nachts. Een nachtlampje is dus echt geen overbodige luxe! Ze doet dat trouwens helemaal zelfstandig, maar dat je ziet waar je loopt is altijd wel handig als je half slaap dronken bent.
“Gaan we een regenboog in je kamer toveren,” vroeg ik toen we de “Rainbow in my Room” lamp aan hadden gekregen.
Met een duw op het knopje verschijnt er echt een prachtige regenboog op de muur! Zo mooi een regenboog op je kamer! Wauw!

Twee standen

De lamp heeft twee standen. Je kan het lampje elke kleur om de beurt laten doen verschijnen of je kan ervoor kiezen om het lampje onmiddellijk de volledige regenboog te laten toveren!

Op batterijen

Het lampje heeft 4 AAA batterijtjes nodig. Het voordeel is dat het Rainbow in my room gemakkelijk te verplaatsen is en niet dicht bij een stopcontact moet staan! Wij zijn persoonlijk altijd iets minder te vinden voor batterijen.
Een handige papa, die wat van elektriciteit af weet, maakt er echter in een handomdraai een knopje aan, dus als je echt geen batterijen wil gebruiken, maar toch fan bent van de lamp, dan is er echt wel een oplossing voor te vinden!

Leni, je hebt een regenboog in je kamer!

Vanaf nu staat er dus een regenboog nachtlampje op de slaapkamer van Leni. We hebben het lampje ontvangen van Ditverzinjeniet.nl om te testen en we zijn er dus héél blij mee. De regenboog heeft ook iets magisch en het is echt een rustgevend lampje, niet te fel en mooi van kleur. Het enige minpuntje is misschien dat het op batterijtjes werkt, maar met oplaadbare werken of met een handige papa is dat minpuntje snel tot een pluspuntje omgebouwd!

 

 

4 Replies to “Een regenboog in je kamer? Die tover je zelf!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.