Dieren in de stijl van Piet Mondriaan tekenen

Dieren in de stijl van Piet Mondriaan tekenen

Piet Mondriaan, de Nederlandse schilder die bekend staat om zijn abstracte lijn schilderijen.
Hij is zo dankbaar om in de klas te gebruiken! Want het lijkt allemaal zo simpel, maar hoe hij tot zijn uiteindelijke abstracte werken gekomen is, dat is ook wel erg mooi om te laten zien. De boom die langzaam aan meer en meer onherkenbaar wordt en dan uiteindelijk helemaal abstract is! Dieren in de stijl van Piet Mondriaan is een heel fijn project om in de klas te gebruiken! Er zit veel meer in dan je denkt!

Dieren in de klas

In de klas zijn dieren ook een onderwerp dat leerlingen graag gebruiken. Dus Dieren in de stijl van Mondriaan, dat leek me een aantal jaren geleden ook een leuke opdracht.

Bespreking van Mondriaan

Samen bekeken we verschillende werken van Mondriaan. Hoe hij van een boom vertrok en zo steeds meer details wegliet om dan uiteindelijk tot een totaal abstract werk te komen.
De kleuren rood, blauw en geel worden gebruikt met witte vlakken en zwarte lijnen. De lijnen hadden ook verschillende diktes.
Zowel de beeldaspecten kleur als lijn kunnen dus goed toegelicht worden!

Dier kiezen

Met een aantal dierenboeken konden de leerlingen dan op zoek naar hun dier dat ze wilden gebruiken. De bedoeling was ook om die afbeelding gestileerd weer te geven. Met andere woorden ook al een beetje abstracter gaan maken dan de foto van het dier dat ze hadden gekozen.

Verdeling maken in vlakken

Eenmaal het dier getekend is en omlijnd met een zwarte stift, konden de verdelingen gemaakt worden. En daarna moesten de vlakken worden ingekleurd met de drie kleuren die Piet Mondriaan altijd gebruikte!
De dieren in de stijl van Piet Mondriaan opdracht is een dankbare opdracht die bij de meeste leerlingen een echte succeservaring teweeg brengt.

Dieren in de stijl van Piet Mondriaan Pinnen voor later?

dieren in de stijl van Piet Mondriaan

 

2 Replies to “Dieren in de stijl van Piet Mondriaan tekenen”

  1. Wat een leuk project is dit! Het zijn niet zo’n tekenaars hier, maar misschien met cirkels en lijnen aan de slag dat dat het interessanter maakt. Misschien iets voor de herfstvakantie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.