Creatieve vruchten illustraties met bekende namen.

Creatieve vruchten illustraties met bekende namen.

Inspiratie voor lessen beeldopvoeding kan je echt overal vinden. Jaren geleden (ik zocht het op, het was in 2008!) haalde ik inspiratie van een app waar heel veel mensen toen mee speelden.
De appliciatie heette ‘Little Green Pätch’ en je kon er een tuintje mee maken. Je kon creatieve vruchten illustratie naar elkaar sturen en die kwamen dan in je tuin. Ik vond de mannetjes zo schattig en grappig dat ik daarmee toen aan de slag ging om een creatieve les te maken. Uiteindelijk kwam ik op het idee om bekende personen om te vormen naar vruchten mannetjes. Dat kwam vooral door ‘hot shot’ – een rode peper met een basketbal vast!

Opbouw van de les creatieve vruchten illustraties

We bekeken enkele van de mannetjes in de tuin. Ze zijn schattig, hebben geen nek en geen neus, hebben een lachend mondje, ze dragen kleertjes en hebben vaak iets in hun handen.
Het gezichtje is een halve maan vorm binnen in de vrucht. Het hoofdje is in het algemeen groot in verhouding tot het lijfje! Oogjes zijn simpele stipjes en handjes hebben een ‘wantjesvorm’

Brainstormen over bekende personen omtoveren

Met de klas gaan we dan nadenken over welke mogelijkheden er zoals zijn om bekende mensen om te toveren in een vrucht of een bloem.
Wat daar bijvoorbeeld zoal uitkwam: Orangelina Jolie, The sugar Grapes, Tom Boonen, Elvis Selderie, Samson en Erwt, Peper Pan en Tinkerbes, Lady Slasla, …
Leerlingen konden echt super leuke dingen bedenken!
Sommigen dwaalden af naar George Cookie of Bruno Mars en ook dat liet ik toe. Zolang de mannetjes voldeden aan de criteria hierboven, mochten ze de opdracht helemaal naar hun had zetten.

Schetsen

Het is bij zo een opdracht zeker belangrijk om de kinderen te laten schetsen. Laat hen verschillende ideetjes uittekenen. De ene vrucht is veel gemakkelijker om te tekenen dan de andere en soms is een gekozen idee te moeilijk en zal dan voor frustratie zorgen.

Laat ook kleurtesten aanbrengen op de schets.

Uitwerking

Ik liet de tekening met dunne viltstiften omlijnen in de kleur die ook aan de binnenzijde met kleurpotlood zal gebruikt worden. (Dus met groen omlijnen in stift en met groen inkleuren. Het gezichtje met huidskleur omlijnen en met huidskleur inkleuren).

Laat de tekening niet groter dan 15 cm. maken. Dat is echt groot genoeg. Tenzij je het gaat laten schilderen natuurlijk! Dat kan ook en dan moet het zelfs wat groter!

Pinnen voor later?

creatieve vruchten illustraties

Linkparty Crea-cross – thema natuur

Zoals elke donderdag staat hier beneden een blauwe knop voor jullie! Daarmee kunnen jullie alles wat past binnen ons thema van de week linken! 

Melanie en Natascha zijn weer co-host en zij deden hun uiterste best om er weer iets leuks van te maken binnen het thema natuur! Het mooie vloerkussen met paddenstoel motief is super mooi en kan je bij Mijn Mamamomenten vinden. De vier seizoenen boom kan je vinden bij BMellow! 

[inlinkz_linkup id=795833 mode=1]

 

3 Replies to “Creatieve vruchten illustraties met bekende namen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.