Waarom ik die hippe buitenverlichting nodig had.

Waarom ik die hippe buitenverlichting nodig had.

Deze zomer zijn wij veertien jaar gehuwd. Dat wil ook zeggen dat we al veertien jaar met de verbouwing van ons retro huis uit 1964 bezig zijn. Ik woon hier ontzettend graag, maar heb dus echt geen idee of ik het nog opnieuw zou doen als ik terug kon kiezen! Maar oké, het einde van de aanpassingen is in zicht. Nog een gang en een tuinpoort en dan zijn we zowat rond geweest. En wat ik ook enorm miste door een grove inschattingsfout was buitenverlichting op ons terras. Daar moest echt budget voor aan de kant en ik zal je even vertellen waarom dan wel! We moesten echt een buitenlamp kopen!

1964 ons retro huis

Dus, we kochten in 2005 ons huis. Het is een ruime woning die, toen wij het kochten, opgedeeld was in twee appartementen. De beneden verdieping was nog helemaal 1964. De bovenverdieping was in 1992 verbouwd en erg klassiek ingericht. Maar we konden er wonen. Ideaal, zo moesten we niet huren en verbouwen tegelijk. Mijn man is echt handig en dus beslisten we ook om alles zelf te doen in de verbouwing. Mijn schoonvader doet ook in verbouwingen, dus als we even niet wisten hoe of wat, konden we daar te raden.

Budget

Maar natuurlijk, als je zo begint, dan heb je niet enorm veel budget extra. En soms kozen we dan voor ‘voorlopige’ oplossingen. Ik weet niet of ik dat nu nog zou doen. Want dat was bijvoorbeeld de reden dat ik deze winter stond te vloeken aan de achterdeur omdat we daar geen buitenlampen van direct lampen hadden voorzien.
Als we nog eens zouden verbouwen, zouden we over een aantal dingen beter nadenken… haha! 😉

1964 moest gesloopt

De benedenverdieping hebben we echt helemaal omgegooid. De keuken werd bureau, de slaapkamer keuken, de badkamer vloog eruit en we creëerde een open gevoel.
De achterdeur en de bijhorende grote raam moest vervangen en we kregen een grote schuifraam die daar perfect in paste. Deze was gesloopt van een andere werf. Nadeel was dat we geen achterdeur meer zouden hebben, maar ik zag daar dus geen graten in. Toen niet – zonder kinderen en zo! 😉

Lees ook: factuur van een energieleverancier waar je geen klant bent! 

Ik miste een achterdeur

Maar altijd met je boodschappen door het hele huis zeulen omdat je langs de voordeur moet, bleek, zeker met drie kleintjes, niet altijd even simpel. Wie zijn idee was dat nu weer om die achterdeur weg te laten? Geen idee meer eigenlijk! Maar vervelend was het wel!

Toen we dan twee jaar geleden nieuwe ramen en deuren lieten steken, beslisten we om de achterste schuifraam ook van een slot te voorzien. Zo hadden we terug een achterdeur en oh, wat ben ik daar enorm blij mee!
Tot de winter daar was… want omdat er geen deur zou komen, was er ook geen buitenlamp voorzien aan de deur. We hadden wel sfeerverlichting in de tuin, maar die was niet sterk genoeg om het sleutelgat te verlichten!

Ik miste een buitenlamp

En nu miste ik vorige winter dus echt wel een lamp. Ik stond te vaak te prutsen aan de achterdeur, met mijn sleutel in de hand en drie kinderen naast de deur die graag binnen wilden. Dat kwam dus op de to-do lijst van de zomer.
Nu stond die lamp al bijna drie weken in de verpakking klaar om opgehangen te worden. Ik was bijna een cursus elektriciteit begonnen! Hahahaha
Maar goed, een zelfstandige man moet tijd zoeken hè! 😉

Maaaaaaar – hij hangt! Mijn mooie, hippe buitenlamp hangt en ik ben er enorm blij mee! Hij is stijlvol, past bij de stijl lampen die we binnen hebben gekozen,…
Maar vooral zorgt hij voor het nodige licht om de komende winter wel gewoon mijn sleutelgat te kunnen vinden! 😉

buitenlamp

Voor de verbouwers: Hebben jullie ook spijt van sommige keuzes bij de verbouwing?
En wie van de dames had die lamp gewoon zelf al opgehangen en aangesloten?! Let me know!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

 

Voor dit artikel werd ons een product geleverd. Onze mening is daardoor op geen enkel wijze anders! 

21 Replies to “Waarom ik die hippe buitenverlichting nodig had.”

  1. Ik heb pasgeleden kleine lampjes gekocht om de donkere gang van dit huis te verlichten. Ik liep steeds tegen de trap aan. Bij de buitendeur met je handen vol is dat nog erger! Hier hing al verlichting met bewegingsmelder, ideaal.

  2. Die is leuk! Ook even wat anders dan de meeste andere buitenlampen. Hier op zich niet echt dingen die verkeerd gingen bij de verbouwing, wel klussen die maanden blijven liggen. Vind ik irritant, maar dan weer niet voldoende om er echt meteen iets aan te doen. Stom eigenlijk he?

  3. Een erg leuke lamp! Ik kan er ook niet tegen als het zo donker is. Nu mijn led verlichting van de oprit het plots niet meer doet (na 1 jaar al) ben ik met het parkeren wel een beetje ‘de sjaak’. Pikkedonker in de winter. Tja die lampen heb ik los vergoed gekregen, maar dan moet de hele oprit er weer uit en dát wordt niet vergoed. Handig.

  4. Wat een leuke lamp heb je gekozen! Goede buitenverlichting is zeker belangrijk vind ik, ook in verband met veiligheid. Wij hebben nu buiten een staande lamp op solar energy.

  5. Verlichting is zo belangrijk. Het is én noodzakelijk én het is sfeerbepalend. Je kunt nu in ieder geval met een gerust hart de winter in 🙂

  6. Leuke lamp, echt waar!!!
    Ik zou het ook wel missen dat ik niet buiten kan ‘langs achter’… Maar ja, zoals je zegt, ik denk dat iedereen wel spijt kan hebben van bepaalde verbouwingen….

  7. Sommige dingen moet je echt zelf eerst ondervinden om erachter te komen dat je bepaalde mist of anders wilt. Wij hebben een paar maanden geleden een huis gekocht, maar lopen dat ook tegen bepaalde dingen aan waarvan we dan zeggen ‘hoe hebben ze dit kunnen doen?,

  8. Leuk is deze buitenlamp! Ik zit in een huur appartement dus ik geef dan geen geld uit aan buiten verlichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.