Bezemsteelsteek: Infinity and Beyond Nederlands – Crea-cross

Bezemsteelsteek: Infinity and Beyond Nederlands – Crea-cross

Hier zijn we weer!  Het is ‘alweer’ donderdag en ik wil jullie allemaal weer van harte welkom heten op de wekelijkse thematische linkparty van Crea-Cross! Deze week is het thema me-time en zoals ik al aangaf wilde ik héél graag een haakprojectje delen. Omdat haken voor mij ook echt me-time is! En deze infinity and beyond bezemsteelsteek sjaal is dan ook nog een exemplaar dat ik voor mezelf heb gemaakt. Dat op zich is al een hele prestatie, want vaak maak ik dingen voor anderen.  Heel vaak gewoon voor mijn eigen kinderen.

Zomersjaaltje

Ik zocht een zomersjaaltje voor mezelf om te haken en vond een patroontje via Ravelry.  Daar stond de bezemsteelsteek in.  Daar had ik nog nooit van gehoord en ik zoch dus uit hoe die in elkaar zat!  Een bestemsteelssteek of broomstick wordt gemaakt rond een héél dikke naald.  Ik heb een 35 gebruikt. (Neen, geen 3,5 – een 35!).
Vaak gebruiken ze nog dikker stokken om deze steek te maken, zo dik als een bezemsteel dus!  En vandaar dus ook de naam! What’s in a name! 😉

Bezemsteelsteek

Op dit Nederlandstalig filmpje vind je alles over hoe je een bezemsteelsteek of stokhaken kan doen:

Het Nederlandstalige patroon van het Infinity and Beyond

Zomaar een patroon vertalen, zonder de toestemming van de maker, dat mag helemaal niet! Ik ben dus netjes gaan vragen aan Heidi of zij het oké vond dat ik haar patroon zou vertalen en haar dan de vertaling zou bezorgen.  Het Engelstalige patroon kan je dus op haar blog vinden. Ook waar je materialen kan kopen en welk garen je kan gebruiken vind je op haar blog.  Ik gebruikte Apilou van Veritas.  Dat is heerlijk pluisvrij acrylgaren dat lekker zacht is!

Met een naald van 4mm maak je een ketting van 31 lossen.

1) Vaste in de tweede losse van de naald en in elke volgende losse (30 vasten)
2) Maak een bezemsteel steek (BS) in elke vaste (30 BS)
3) Maak groepjes van 6 BS, Maak 6 vasten in elk groepje van 6 BS (30 vasten)
4) Maak één keerlosse, keer om, vaste in de eerste steek, 5 lossen, sla de volgende 4 steken over *haak de volgende twee steken samen, haak 5 lossen, sla de volgende 4 steken over* Herhaal van * twee keer (5 steken blijven over) vaste in laatste steek (5 x 5 ketting van  lossen (ruimte) met 1 vaste ertussen)
5) Keer je werk (geen keerlosse).  Halve vaste in de eerste ketting van 5 lossen, 1 losse, 6 vasten de eerste ketting van lossen.  Maak 6 vasten in elke volgende 5-lossenruimte tot op het einde (30 vasten)
6) Maak een bezemsteelsteek in elke vaste (30 BS)
7) Maak groepjes van 3 BS, maak 3 vasten in elke groepje van 3 BS (30 vasten)
8) Maak één keerlosse, keer om, vaste in de eerste steek, 5 lossen, sla de volgende vier steken over * *haak de volgende twee steken samen, haak 5 lossen, sla de volgende 4 steken over* Herhaal van * twee keer (5 steken blijven over) vaste in laatste steek (5 x 5 ketting van  lossen (ruimte) met 1 vaste ertussen)
9) Keer om (geen keerlosse), halve vaste in de eerste ketting van 5 lossen, 1 losse, 6 vasten de eerste ketting van lossen.  Maak 6 vasten in elke volgende 5-lossenruimte tot op het einde (30 vasten)

Herhaal rij 2-9 zo’n 12 keer (of tot je de gewenste lengte hebt).
Als je de gewenste lengte hebt, knip de draad af, laat een lange draad om vast te naaien.  Hecht af.  Werk de draadjes weg.

Zet de uiteinden aan elkaar zonder te draaien.  Dit doe je met halve vasten.  Hecht af en werk ook dit draadje weg.

bezemsteelsteek sjaaltje
Patroon werd ontworpen en uitgeschreven in het Engels door Heidi van Hello Speckless en werd met toelating door Ilse van Kreanimo vertaald in het Nederlands.

 

Crea-cross me-time – niet alleen

Uiteraard ben ik ook deze week niet alleen om jullie te inspireren over me-time. Ook Marije van Plus een beetje gaat jullie meenemen.  Ik verwacht uiteraard weer iets geweldigs in haar steeds groeiende art journal!  Ga zeker bij haar even kijken deze week!

Punten – Dots

Volgende week is de uitdaging punten, stippen, bollen… dots!  Het is zo breed dat ik echt hoop dat er weer heel wat deelnemers zullen zijn.
Vergeten jullie ook niet om alle creatieve niet-bloggers die graag mee willen doen aan crea-cross uit te nodigen voor de facebookgroep die open staat voor iedereen die het eens wil proberen?! Jullie mogen deze link ook delen in creatieve groepjes aan mensen!  Hoe meer zielen, hoe meer creatieve kruisbestuiving!

Voor deze week wens ik jullie enorm veel plezier met me-time!  Ik kijk weer uit naar alle creativiteit!

Take care en tot snel

Ilse

Volgen kan op FacebookTwitterInstagram –Pinterest –Youtube

[inlinkz_linkup id=721636 mode=1]

 

 

 

8 Replies to “Bezemsteelsteek: Infinity and Beyond Nederlands – Crea-cross”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.