7 redenen om Kreadoe te bezoeken

7 redenen om Kreadoe te bezoeken

Dit jaar mocht ik als Kreadoe blogger naar de grootste creabeurs van de BeNeLux. Op de allereerste dag kon je me vinden op de bloggersspot. Via Instagram spamde ik heel wat leuke dingen die ik te zien kreeg. Vandaag vertel ik er meer over. Je hebt nog drie dagen (vier als je vandaag nog snel gaat 😉 )om deze editie te gaan bezoeken… lukt het dit jaar niet meer?! Volgend jaar een nieuwe kans 😉

Waarom Kreadoe bezoeken?

Kreadoe is de grootste creabeurs van de BeNeLux

En dat het de grootste is, dat merk je ook echt wel! In de Jaarbeurs van Utrecht worden twee volledige hallen ingenomen met de leukste kraampjes, de grootste merken en super veel workshops! Als je een nieuwe hobby zoekt of wil zien wat er voor nieuws op de markt is, dan ben je op KreaDoe op het juiste adres!

Op Kreadoe kan je uittesten

Er zijn een heleboel workshops te vinden van de heel veel verschillende en uiteenlopende creatieve bezigheden. Er zijn er die gratis zijn, maar als er prijzige materialen inbegrepen zitten, dan heb je natuurlijk ook een prijskaartje eraan hangen. Het is geweldig om eerst te zien of het je wel ligt, voor je de (soms dure) spullen gaat aankopen.

Ik zag bijvoorbeeld bij het stippen op porselein een mevrouw heel boos naar haar resultaat kijken!  Bij de meesten lukte het echter heel goed! Als je dan getest hebt en je vindt het super leuk, kan je meteen de juiste materialen aankopen.  Vaak zitten die dan ook in een ‘starterspakket’ met een voordelig prijs.

Kreadoe is Helden ontmoeten

Voor mij, als creatieveling, is het altijd geweldig om te zien dat mensen van hun hobby hun beroep hebben kunnen maken. Die mensen zijn mijn helden! Dendennis bijvoorbeeld. De Nederlandse amigurumist met zijn vele leuk boekjes en haakpakketen! Hij was aanwezig en signeerde ook zijn boeken! Dendennis is een enorm sympathieke man.

Maar ook Tessa van Riet-Ernst met  haar Woolytoons knuffeldekens was er. Ze stond bij de stand van Scheepjes!

Maar ook nieuwe helden kan je er vinden. Elise Chima illustreerde haar eerste boek de Kleine Pinguïn. Super vers van de pers. Nog maar net op tijd klaar om op Kreadoe te komen zitten.

Kreadoe is voelen, wrijven en zien

De grote merken zetten demo-dames die laten zien wat je allemaal met hun materialen kan doen. Je kan hen alle vragen stellen over de producten. Je ziet meteen het resultaat!

Bij de stand van Scheepjes wol kon je all hun garens voelen. Dat vind ik bijzonder fijn. Ik bestel namelijk veel garen online en soms is het toch net iets anders dan dat ik me had voorgesteld.

Kreadoe is ook voor kinderen

Er is een super leuk kinderplein en er is een zoektocht voor kinderen uitgewerkt! Maar ook in veel standen zijn er spullen te verkrijgen voor de kleine creatievelingen. Pixel art is er bijvoorbeeld met hele kleine stukjes voor de mama en met grotere blokjes van een halve centimeter voor diegenen die er mee willen beginnen!

Kreadoe is nieuwe dingen leren kennen

Brandend sneeuw bijvoorbeeld! Dat kende ik nog niet! (En mijn filmpje is mislukt! Dju toch!  🙁 )

En glasetsen, dat kende ik dan weer wel, maar op een heel andere manier dan dat ze het daar lieten zien. Ze gebruikten glasetspasta. 
En ook daar was het fijn om eens over het resultaat te voelen. Ik had namelijk verwacht dat het geëtste deeltje grof zou zijn, maar dat was niet zo! Uiteraard is deze techniek vaatwasmachine bestendig!

Kreadoe is mensen ontmoeten

Esmee van Website4mama kende ik bijvoorbeeld al wel van Blogger By Nature, maar het was toch fijn om haar nog eens te zien. Ook Ellen van Mamascrapnelle was er. Die volg ik ook, maar had haar nog nooit in real life gezien.
Fleur van MizFlurry kwam langs, want ze woont in Utrecht en daar heb ik echt een digitale klik mee. Het was super fijn om met haar te babbelen!

Ik stopte bij de stand van DoodleClay, want met hen heb ik samengewerkt een paar weken geleden. Ook fijn om eens in real life handjes te schudden!

Volgend jaar

Ik vond het geweldig om er te mogen zijn. Mijn brein ontploft bijna van alle ideetjes die ik heb opgedaan. Ik zal maar eens vlug beginnen aan notities maken, voor ik het weer vergeet!

Volgend jaar hoop ik ook te mogen gaan. Misschien moeten we een bus inleggen vanuit België of zo! Wie wil er mee? Begin al maar vast te sparen! Hahahaha!

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat als je iets koopt via deze linkjes, wij daar een kleine commissie op krijgen. Het kost jou uiteraard niets extra. 

8 Replies to “7 redenen om Kreadoe te bezoeken”

  1. Echt super dat je daar bent geweest. Daar zie ook wat dingen maakt. Het voor vooruitzichten om te doen maken. Je had zoveel plezier aan gehad. Leuke foto’s. DE eerste foto’s is zeker mooie schaaltjes om te zien. Leuk dat ook gelijk mensen ontmoeten. Fijne dag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.