10 vragen over … boekjes van Ballon

10 vragen over … boekjes van Ballon

Leerrijke boekjes, daar houden we van. Zeker als ze voor peuters en kleuters zijn en daar flapjes en schuifjes in gemaakt zijn om het extra interessant te maken.
De 10 vragen over … boekjes van uitgeverij Ballon zijn dan ook toppertjes!

10 vragen over…

Kartonnen boekjes, die tegen een stootje kunnen, met interactieve schuifjes en flapjes, dat zijn de tien vragen boekjes. Ouders gaan samen met hun peuter of kleuter op ontdekkingstocht binnen een bepaald thema. Hoewel de boekjes gericht zijn op peuters en kleuters, had ik hier in huis een paar héél enthousiaste oudere kinderen. Bleek dat ze namelijk niet alle antwoorden op de tien vragen kende en dan is het natuurlijk ook nog leuk als je wat ouder bent.

10 vragen over dino’s

10 vragen over dino's

In dit leuke boekje krijgt je kindje antwoorden op vragen als: Wat at een T. Rex en hoe groot waren zijn tanden? Ze komen erachter waarom er stenen in de maag van een langnek gevonden zijn en hoe lang die nek dan wel niet was. Ze leren over de eieren en over het broeden en over hoe lang geleden die dino’s nu op aarde rond hebben gewandeld. Ze komen ook wat te weten over het grootste dino skelet en over op welke werelddelen de dinosaurussen hebben geleefd. En natuurlijk zitten er overal flapjes en schuifjes!

Lees ook: een dino gieten met gips en schilderen met glow in the dark verf. 

10 vragen over de zee

10 vragen over de zee

 

Wat is dat nu eigenlijk, een schelp? En wat betekenen eb en vloed? Een golf, wat is dat en hoe ontstaat dan dan? Hoe komt het dat de zee zout is en zijn er ook zeeën die niet zout zijn? Hoe kan een vis ademen en is een dolfijn ook een vis? Waarom drijft een boot en waar dienen die mooie vuurtorens eigenlijk voor. Al deze vragen leren je kindje meer over de zee, wat erin zit en er rond staat. Ook hier kan je met super toffe schuifjes en flapjes nog meer ontdekken terwijl er wordt gelezen.

Meer info over de boekjes:

Aantal pagina’s: 12
Uitgever: Ballon Media NV
Verschenen: augustus 2020
Prijs: 8,99

Koop hier je exemplaar – 10 vragen over de zee
Koop hier je exemplaar – 10 vragen over dino’s 

Win jouw exemplaren van de 10 vragen over boekjes. –> AFGELOPEN

Wil  jij deze twee boekjes voor jouw thuis- of klasbibliotheek? Doe dan mee!

 • Reageer met een geldig e-mail adres onder dit bericht.
 • Op 10 september stuur ik de winnaar een bericht. Deze krijgt 48 uur de tijd om te reageren. Anders gaan de boekjes naar de volgende. (Winnaar S heeft DM op instagram)
 • Op instagram volgen en het bericht ik je stories delen met tag is een extra kans.
 • Op facebook reageren onder de post van de winactie geeft ook een extra kans.

Pinnen voor later?

10 vragen over boekjes

83 Replies to “10 vragen over … boekjes van Ballon”

 1. Mijn kinderen lezen iedere dag boekjes laat Fenna nou heerlijk in die waarom fase zitten. Ze is bijna 4 en ze stelt zoveel vragen hahaha. Ik zou deze boekjes met plezier voorlezen!

 2. Ik doe graag mee, mijn jongens zijn gek op dino’s!
  En van de zomer is de oudste voor het eerst bij de zee geweest. Dus ook dat is een leuk thema!

 3. Oh wat een geweldige boekjes zeg mijn zoon met een beperking zou dit boek van de dino’s even als de zee wel leuk vinden, al denk ik dat de dino’s zijn favoriete voorkeur gaan hebben. Ik doe alvast mee met deze winactie

 4. Leuke boekjes voor Olivia! Heerlijk om wat meer te leren over de zee en de dino’s samen met haar nichtjes! Duimen maar dat we een exemplaar in de wacht kunnen slepen!

 5. Ik doe graag mee! Het lijken me heel leuke boekjes voor het kindje van een vriendin die dol is op dino’s en de natuur.

 6. Ik doe heel graag mee voor de jongste zoon. Al zou de oudste stiekem nog wel in het dinoboek durven meekijken!

 7. Gave boekjes voor mijn 4 jarige dochter. Eerstlekker thuis lezen en dan kan ze zei de klas laten zien. Komt ze gelijk ook wat uit haar schulp. En de juffen vinden het vast ook top.

 8. Leuke boekjes, ik doe mee voor mijn neefje en nichtje die graag worden voorgelezen en ook altijd de leuke prenten en tekeningen aandachtig bekijken en er dan vaak een eigen verhaal bij bedenken.

 9. Graag doe ik mee voor deze leuke boekjes, ze lijken me ontzettend fijn om samen te ontdekken met mijn kleinkinderen.

 10. Weetjes boeken met zo’n toffe layout (en al helemaal flapjes boekjes) worden door onze jongste kleutertjes bedolven onder de grijpgrage vingertjes… Wat zou een exemplaar in de klasbib zalig zijn!!

 11. Leuk! Ik weet zeker dat mijn groep 3 kind de boekjes nog erg leuk zal vinden. En daarna neem ik ze mee naar school voor de kleutergroepen. Aantrekkelijke boeken kunnen we daar altijd wel gebruiken!

 12. Ik doe mee voor mijn dochtertje. Ze vindt de zee en vooral het strand erg interessant. Dino’s zijn ook altijd leuk.

 13. Ooh deze boekjes zouden perfect voor mijn meisje van 9 zijn, ze zit op groep 3 niveau en doet kei goed haar best😉

 14. ik wil graag het boekje over de zee winnen voor mijn kleindochter van 6 maanden. Zij wordt altijd heel enthousiast als ze wordt voorgelezen wat iedere dag gedaan word sinds ze een paar weken oud was.

 15. Voor mijn jongste kleinkinderen zo leuk! Allebei zijn de boekjes aantrekkelijk en leerzaam!
  Heerlijk voor oma en voor de kinderen! Genieten!

 16. super leuk! ons meisje is nu nog iets te jong, maar vindt de voelboekjes al geweldig! en onlangs ook lid van bieb geworden. goed voor de ontwikkeling voorlezen en kijken

 17. Ja, pleeeeeeeease! Deze mama weet namelijk niet precies hoe het komt dat de zee zout is. En ook niet wat het verschil is tussen een T-rex en een stegosaurus. Met als gevolg dat ik heel wat uurtjes op Google zit om onze kleine nieuwsgierige wetenschapper in de dop tevreden te houden. Deze boekjes winnen zou onze dochter niet alleen blij maken, mij zou het ook heel wat tijd besparen ;)!

 18. Wat een leuke boekjes.
  Hier zijn mijn jongste kleindochters vast heel blij mee.
  Ik heb geen facebook en instagram, maar volg Bloglovin.
  Heel graag loot ik mee.

 19. Ja graag. Vooral de zee is zeer gewild; voor mijn kleinkindjes, die als achternaam Vis hebben ! Boekjes hebben we nooit genoeg, ze zijn dol op voorlezen en plaatjes kijken.

 20. Ik doe graag mee voor mijn neefje. Hij zit nu een fase waarin hij heel veel vragen heeft over alles. Die boekjes zouden dus erg goed van pas komen!

 21. Wow ik doe graag mee. Mijn zoontje wordt vrijdag 1 dus dat zou een super leuk extra cadeautje zijn. Hij is al ingeschreven bij de bieb sinds hij 4 maanden is en we lezen elke dag voor. Door het hele corona verhaal al een tijdje niet naar de bieb kunnen gaan dus nu steeds zijn eigen boekjes gelezen. Wat nieuws erbij is dus zeker niet mis. ik ga duimen!

 22. Mn dochter is superfan van boekjes. Ze mag bijna naar school dus nieuwe boekjes aijn altijd welgekomen

 23. Ik waag heel graag mijn kans voor mijn metekindje. Hem onverwachts verrassen met een leuk boekje is altijd fijn, toch?! Bovendien vindt hij het superleuk om nieuwe dingen te ontdekken, dus het boek zal zeker een toppertje worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.