Zeemeermin dekentje haken – link naar patroon

Zeemeermin dekentje haken – link naar patroon

Ik deel met jullie mijn laatste haakwerkje dat ik voor mijn oudste dochter maakte, het is één van mijn favoriete haakprojectjes van de laatste tijd! Het zeemeermin dekentje heb ik gehaakt in Macau – daar had ik een zee van (haak)tijd!

Zeemeermin dekentje

Al een hele tijd geleden begon ik aan een zeemeermin dekentje voor de oudste dochter. Ik begon met drie verschillende kleuren garen en twee ervan hadden glitters! Dat maakt zo’n dekentje natuurlijk sowieso geweldig in hun ogen.
Ik gebruikte het Engelstalige patroon van Yarnutopia waarbij ook een filmpje zit voor de volledige uitleg. Zelfs als je geen Engels verstaat, kan je op het filmpje zien hoe je te werk moet gaan!
Het patroon is gratis beschikbaar en je kan het in drie verschillende maten krijgen!
Ik begon er dus een tijd geleden aan en het geraakte maar niet af!

Te klein

In Macau haakte ik dan eindelijk het dekentje volledig af volgens de beschrijving! Maar helaas, pindakaas, was er wel een hele lange tijd geweest tussen het begin van het project en het eindigen, want diegene waar het voor was gemaakt, die paste er niet meer in!
Gelukkig heeft ze nog een kleinere zus, maar zelfs voor haar is het nipt!

Op zoek naar garen in Macau

Op Macau is er welgeteld één winkeltje waar je garen kan kopen. Het werd een hele zoektocht naar dat winkeltje, want de gps had het moeilijk met de hoge gebouwen rondom ons.
Ook kon ik het adres van het winkeltje niet vinden op Google! Heel frustrerend.
Gelukkig heb ik een hele slimme man, die via een reactie van een foto op facebook ergens kon opmaken waar het winkeltje zich moest bevinden (vindingrijk is hij wel) en zo achter het adres kwam van de enige wolwinkel op het eiland!

Garen kiezen

De dochter koos nieuw garen uit in blauw-roze-paars verloop garen en ik begon opnieuw. Ik had 18 bollen en haaknaald 6 in de aanslag! Uiteindelijk hield ik 7 bollen over!
Het patroon is eigenlijk voor een dekentje tot op de heupen, je weet wel, zoals in ‘enkel de staart’ – maar een dekentje, dat is in mijn ogen één om helemaal in te kunnen kruipen! Ik heb het patroon dus aangepast! Ik heb het een stuk langer gemaakt dan in de beschrijving staat!

Eindelijk klaar = fotosessie

Toen het dekentje dan eindelijk helemaal af was en deze keer ook echt wel paste, gingen we naar het zwembad van ons hotel. Achteraan kijkt dat namelijk uit op de zee! Ideaal om zeemeermin dekentje foto’s te maken!

Pin voor later?

Als je kinderen zeemeermin liefhebbers zijn, dan hebben ze misschien ook wel iets met eenhoorns? Ik heb ook een super makkelijk patroontje voor een eenhoorn tasje.

Linkparty

Vergeet niet om jouw favoriete project te linken door op de blauwe knop onderaan op ‘add link’ te klikken! Volgende week is het thema dieren, dat is ook best breed!
Voor deze week wil ik jullie ook nog naar Lodi sturen, want zij heeft ook een projectje voor jullie klaar als mijn co-host!

Ik wens jullie nog een super fijne creatieve week!
Voor nu take care en tot snel,

Ilse

 

[inlinkz_linkup id=723922 mode=1]

22 Replies to “Zeemeermin dekentje haken – link naar patroon”

  1. Heel gaaf geworden Ilse! En een deken is zeker om helemaal in te kruipen en niet alleen voor je voeten ?

  2. Lastig kiezen, heb veel favorieten. Eén springt er wel altijd uit, en dat is van de ultieme brownie.
    En wwat vind ik die deken leuk!! Ik zou err wel eentje voor mezelf willen, lijkt me zo lekker in de winter op de bank… zwijmel.

  3. Poeh…. dat is een flinke klus zeg. leuke foto zo voor het water want je hebt natuurlijk gelijk, een zeemeermin hoort ten minste bij de zee.
    Creatief ben ik niet heel erg, hoogstens waar het m’n logjes betreft. Bij nader inzien, vroeger wél veel breiwerk gemaakt, kabel truien, Noorse truien maar dat loont nu de moeite niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.