Yumbox: beste investering voor kleuter haar lunch.

Yumbox: beste investering voor kleuter haar lunch.

Yumbox? Wat is dat dan?

Mijn yumboxen, de lunchboxen die lijken op een bento-box, die ik een paar weken geleden kocht bleken de beste investering voor de lunch van mijn kinderen tot nu toe!
Die dingen zijn echt niet goedkoop, maar ik ben helemaal om en ik zal je even vertellen waarom.

Mijn kleuter at slecht op school.

Vorig jaar stuurde ik mijn twee kleuters elke keer dat ze moesten blijven lunchen op school naar daar met een paar boterhammetjes.  Mijn zoontje at flink zijn boterhammen en korsten op.  Mijn driejarige dochter, dat was andere koek!  Vaak had ze twee hapjes uit haar boterham genomen en als ik geluk had, was het beleg ertussen tenminste verdwenen.  Ze had natuurlijk ook nog fruit mee en koekjes voor tijdens de pauzes.  Het fruit was altijd op, de koekjes zeker niet altijd. Ik sprak haar erop aan, de juf beloofde beter op te letten,… maar het hielp allemaal niet.  Ze bleef volle brooddoosjes mee terug brengen.

De kleine foodie.

Ik heb al eens verteld over de foodie die in mijn dochter verscholen zit.  Ze kiest steevast de gezonde dingen uit.  Vis, groenten, fruit,… liefst geen of weinig vlees.  ’s morgens liever granola dan boterhammen,….
En toen zat ik op de blog van Veusteveul het artikel tegen over de yumboxen en meteen dacht ik: “Dat zou wel eens de oplossing kunnen zijn!”

Ik probeerde wat uit.

Die yumboxen zijn niet zo goedkoop, dus ik probeerde eerst even uit met gewone brooddozen, alluminiumfolie (oeps, slecht voor moeder natuur!) en kleine tupperware potjes.
En wonder boven wonder viel deze nieuwe lunch met groentjes, fruit, crackers, wraps, eitjes, geplukte kip, … héél erg in de smaak.
Eigenlijk is dat geen wonder! Zeg nu zelf, wat wil jij in je lunchbox?  Een paar boterhammen of een heerlijke gevarieerde lunch?

Ik besloot te investeren.

Op de site van superlunch bestelde ik drie yumboxen met vier vakjes.  Voor iemand gaat denken dat dit een gesponsord artikel is, wil ik dat alvast even ontkennen.
Ik was gewoon danig onder de indruk van de communicatie en service van de eigenaresse van superlunch!
En nu ik ook nog helemaal fan ben van deze leuke lunchboxen, vond ik dat ik haar webshop wel even mocht vernoemen!
Er was namelijk iets misgelopen bij de bestelling, een foutje in de computer die bij mij en bij de webshop voor verwarring zorgde!
Het werd keurig en snel opgelost, echt waar, super service!

Waarom ik zo blij ben met die yumbox?

 • De dochter eet beter!
 • De zoon eet gezonder, want hij kreeg uiteraard ook een yumbox.
 • De gezichtjes als ze zien wat hun lunch gaat zijn, zijn onbetaalbaar.  Die lachjes en die ‘Ohhh, lekker, mama!”
 • Het dwingt me om bewuster na te denken en te plannen voor hun lunch en dus ook die van mij!
 • De dozen zijn echt wel van super kwaliteit!  Er kan zelfs yoghurt in of een sausje zonder te lekken en ja, ik heb dat getest!
 • Mijn kinderen eten meer gevarieerd op school.
 • Ze zijn makkelijk zuiver te houden omdat je ze uit elkaar kan halen.
 • Ze mogen in de vaatwasser op de bovenste etage, maar dat heb ik zelf nog niet gedaan.  Ik was ze uit met de hand.

Hoe en wat eten jouw kinderen op school?

18 Replies to “Yumbox: beste investering voor kleuter haar lunch.”

 1. Ziet er ideaal uit. Mijn oudste is hier nog te klein voor, maar zou hem denk ik zelf ook wel willen gebruiken. Of zijn ze daar te klein voor denkt je?

 2. Oooh dit is volgens mij echt iets voor ons ook. Want mijn dochter is denk ik hetzelfde.. haha!

  Oh ennuh niet alles waar we over bloggen of een link heen zetten hoeft gesponsord te zijn toch. Doe dat erg vaak!

  1. Oh die sponsoring moet zeker niet, maar mensen denken dat héél erg vaak… beetje verkeerd beeld van bloggers denk ik.
   En zeker een kleine blogger zoals ik! hahahahaha 🙂

 3. Zien er inderdaad heel handig uit ga ik voor mezelf onthouden…..en zeker als me dochter ook zo slecht brood blijft eten ze is niet fan van speltbrood (moet ivm tarwe allergie) dan ook voor haar handig

 4. Pfut, echt niet alleen voor kinderen, hoor. Ik heb zelf een hele verzameling leuke lunchboxen van Sistema, ook met leuke vakjes, en losse potjes in allerlei formaten. Met leuke vrolijke deksels. Maakt mijn lunch ook een stuk leuker 🙂
  Als je dochter echt zo van fruit en groente houdt, is het toch prima als ze daar meer van eet en iets minder van de bammetjes en koekjes? Doe er een extra mini komkommertje bij, of een gekookt ei. Of een (koude) halve omelet?

 5. Wat leuk dat het artikel op mijn site ‘geholpen’ heeft!

  Echt zo herkenbaar! Hier is het al ruim een jaar dé oplossing… en ook bij mij geen gesponsord artikel, gewoon oprecht super blij ermee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.