Windklok met terracotta potjes – crea-cross luid

Windklok met terracotta potjes – crea-cross luid

Het is weer donderdag, dus tijd voor Crea-cross! Heb jij leuke muziekinstrumenten gemaakt met je kinderen of heb je prachtige foto’s van een concert om te delen? Klik dan helemaal beneden op de knop ‘add link’ en voeg jouw creatieve foto’s en blogartikelen toe, zodat iedereen ervan kan genieten!  Ik maakte een windklok voor deze week…

crea-cross loud

Luid… what was I thinking?

Vloggen is mijn ding ‘echt’ niet – dus wat dacht ik toch toen ik dit thema op de lijst zette? Dat ik luid kon tekenen?  Super luid kon haken?
Ik ben een beetje boos geweest op mezelf!  Maar, het was dus WEL een uitdaging.
Omdat ik het echt moeilijk vond om ‘luid’ uit te werken kwam ik door verder te brainstormen uit op ‘geluid’.
Eerst dacht ik aan iets als muziekinstrumenten of zo om te knutselen met de kinderen (hint, als je ooit al een blog daarover hebt geschreven of hebt leuke ‘luide’ knutselwerkjes hebt gemaakt! 😉 )
Maar ik kwam er niet echt uit!

Windklok

Tot mijn oog viel op de windklok die in mijn keuken hangt.  Ze hangt er super idioot, want daar waait het natuurlijk niet en ze maakt dus ook geen geluid.
Mijn zus heeft een super grote windklok met bamboe op haar terras.  Als het hard waait, dan klinkt dat super hard en ook wel heel mooi!
Op mijn studentenkamer hadden we er ook één voor het raam hangen, het gaf zo’n zacht tinkelend geluidje!  Ik werd er relaxed van.

Bij het opruimen hier in huis (communicant dit jaar en dan menen we dat alles aan de kant moet om de één of andere reden!? ) kwam ik drie mini terracotta potjes tegen.
Ze zijn echt héél mini en ik heb ze eens uitgetest om in te zaaien, maar dat werd een flop.  Daarom lagen ze hier dus bestoffen.
Daar kon ik vast en zeker wel een windklokje van maken.

In de hobbykamer

Ik dook de hobbykamer in en vond de juiste acrylverf en penselen voor mijn idee. Alleen de houten balletjes had ik niet in de juiste maat.
Lang leve de action.  Daar kocht ik een decoratie slinger om zelf te maken, maar maakte er dus helemaal iets anders van!
windklok

Windklok zelf maken:

Benodigdheden:

 • 3 terracotta bloempotjes
 • acrylverf in een donkere en lichte kleur
 • penselen: dikke en fijne voor de paardenbloemen
 • touw
 • (Houten) kralen als klepeltjes

Stap voor stap

 • schilder de terracotta potjes in de donkere kleur.  Ze zullen verschillende laagjes nodig hebben, tenzij je een primer of gesso gebruikt.
 • laat alles goed drogen
 • schilder met de dunne penseel de wensbloemen erop.
 • rijg de potjes en de kralen op volgorde en knoop de kralen vast.
 • hang je windklok op.

Co-host

Deze week is het de beurt aan Esmeralda van Save The Mama om haar creativiteit op jullie los te laten binnen het thema van de week.  Ga zeker bij haar eens kijken!

Boeken

Volgende week mogen jullie creatieve artikelen rond boeken, journals, dagboeken,…. komen spammen!  Maar voor deze week, laat jullie maar eens goed gaan met ‘luid’!

Take care en tot snel
Liefs Ilse

Volgen kan op FacebookTwitterInstagram –Pinterest –Youtube

 Loading InLinkz ...

23 Replies to “Windklok met terracotta potjes – crea-cross luid”

 1. Ahww, bloempotten verven vond ik ook altijd zo leuk!?Je bent lekker bezig en hebt uiteindelijk een mooi eindresultaat! Schattige klokjes!

 2. Mooie invulling van het thema! Weer heel wat anders dan de kunstwerken die je met je leerlingen maakt. Vooral de wensbloemen erop zijn erg mooi geworden!
  Ik zat meteen te denken aan feesttoeters en fluitjes, maar heb daar nog nooit wat mee gemaakt, dus deze week sla ik even over, maar volgende week probeer ik wel weer mee te doen.
  Sophie onlangs geplaatst…Theejurkjes voor moederdagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.