Wanneer Kerstmis vieren niet vanzelfsprekend is

Wanneer Kerstmis vieren niet vanzelfsprekend is

Heb jij ook zoveel gegeten de laatste dagen. Ik kan weer zes dagen op water en brood en dan heb ik nog steeds genoeg. Het was weer allemaal zo lekker en zo veel. En het is zo vanzelfsprekend dat Kerstmis gewoon wordt gevierd met veel eten en cadeautjes…

Geklaag en gezaag

Toch heb ik gezeurd de voorbije dagen. Ik zag mega op tegen al de drukte, ik heb de winkels zorgvuldig vermeden of de momenten uitgekozen dat het minder druk was. Normaal vind ik dat allemaal niet zo erg, die drukte. En het is vanzelfsprekend dat je inkopen gaat doen en zorgt dat alle pakjes onder de boom liggen.

Het kapotte cadeau

Toen mijn kerstcadeau van mijn man kapot uit de doos kwam heb ik ook gezeurd. “Echt 2018, kan het nog erger, het is wel goed geweest.”
Maar toen besefte ik even later hoe idioot dat is! Want mijn man was dit jaar wel gewoon thuis met de kerstperiode. We hebben voor het eerst in jaren samen de boom kunnen zetten en er ook echt samen van kunnen genieten. Onze kinderen zaten happy met hun nieuwe speelgoed te genieten. Er was slagroom voor onze traditionele pannenkoeken met Kerstavond. Ik keek naar het kaarsje, speciaal aangestoken voor een collega blogger waarvan de man een zwaar ongeval had gehad… Ik besefte niets is vanzelfsprekend! Geniet van elk moment!

Die kinderen in mijn klassen de voorbije jaren…

De voorbije jaren heb ik in mijn klassen toch wel vaak een kind gehad dat het financieel moeilijker had. Klasuitstappen werden bijvoorbeeld vaak gemist. Toen ik op de dag van de sponsorloop voor de arme kinderen tegen mijn klasje zei: “Kom op, nog wat extra inzet voor de arme mensen!” zei iemand: “Wij zijn zelf arm, mevrouw!”.
En dan besef je het weer hè… Het is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend al dat eten op Kerstmis, al die cadeautjes met Kerstmis onder de boom.
Sommige mensen stellen zich niet de vraag: “Wat eten we met Kerst of Nieuw?”, maar “Eten we wel met Kerst of Nieuw. “

Kerst niet vanzelfsprekend

Pay it forward

Vandaag, met mijn buik nog vol van gisteren, besef ik dat ik dankbaar moet zijn voor alles wat we wel hebben. En nee, niet alles gaat zoals ik het zou willen op dit moment, maar eten en een dak boven ons hoofd, dat zit nog wel goed!
Vandaag, met een kapot kerstcadeau dat terug naar de winkel gaat, relativeer ik weer alles even. En ook vandaag ga ik een maaltijdbox voor 5 euro bij de voedselbank sponsoren. Op die manier hoeft er één iemand met Nieuwjaar zich niet meer af te vragen of er wel eten zal zijn op de plank! Mijn cadeau voor iemand die ik niet ken, maar die ik vast en zeker héél blij ga maken.
Misschien kan jij ook 5 euro missen? Dan mag je altijd mijn voorbeeld volgen. Misschien ken je iemand die hem echt kan gebruiken, die maaltijdbox? Ga dan ook even naar de website van voedselbanken.
Voor Nederlandse volgers is het heel simpel met de app op je telefoon kan je gewoon de QR code scannen. Belgische volgers kunnen overschrijven via de rekeningnummer op de site.
Nog hele fijne laatste dagen van 2018!
Take care en tot snel
Liefs Ilse
De voedselbank vroeg om hulp om hun boodschap te verspreiden. We krijgen hiervoor geen vergoeding, maar dit is een artikel dat ik oprecht graag wilde schrijven. Als is er maar één extra box met eten voor de armen onder ons met Nieuwjaar op de tafel staat, dan heeft het al nut gehad !

One Reply to “Wanneer Kerstmis vieren niet vanzelfsprekend is”

  1. Mooie boodschap. Bij ons wordt regelmatig ingezameld bij de supermarkt. Als ik het kan missen, nemen we altijd iets extra’s om te doneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.