Vlindertuin in Stratford-upon-avon – Butterflyfarm

Vlindertuin in Stratford-upon-avon – Butterflyfarm

Stratford-upon-Avon, het geboortedorp van William Shakespeare hebben wij al een paar keer bezocht. Dat kwam omdat mijn man daar moest werken in ‘The Swan Theatre’ van The Royal Shakespeare Company. Veel van de leuke plaatsen in het dropje hebben trouwens een naam met ‘Swan’. Swan fountain, Swan theatre, The Swan Pub,… Ik begreep er niets van in het begin, tot ik alle zwanen ontdekte die op de Avon, de rivier daar, zwommen. Het dorpje straalt sowieso prachtige Engelse charme uit! Héérlijk! Maar er is ook echt wel wat te doen voor kinderen. Onder andere de vlindertuin wordt vaak bezocht met ouders en kinderen! Terecht, want het is een prachtige stukje tropen in een Engels dorp!

De vlindertuin in Stratford

Aan de ingang kon je jassen en sjaals weghangen. Dat is echt een aanrader, want binnen is het uiteraard tropisch warm. Het is de grootste tropische tuin in Groot-Brittannië.
Het heet misschien wel de vlindertuin, maar er wonen ook parkieten, leguanen en spinnen. Die laatste veilig en wel in terraria, want anders was ik met mijn spinnenfobie heel snel de andere kant op gerend!

Kinderen en vlinders

Het blijft een beetje een magisch wezen zo een vlinder, toch. Kinderen zijn er meestal fan van. Ze vliegen en hebben prachtige kleuren! Er waren echt hele mooie, grote exemplaren. Er zijn ook een aantal voedingsplaatsen in de vlindertuin aanwezig. Daar ligt dan fruit en daar kan je de vlinders zien eten met hun uitgerolde roltong. Heel mooi om dat eens een keer van dichtbij te bekijken!

10613093_10207780767821643_8529990102953547152_n

Paniek ik de keet

Maar de middelste schrok zich wel bijna te pletter toen er een grote fladderaar besliste om op haar schouder te landen! Ze schreeuwde de hele boel bij elkaar. En daarna keek ze, vooral naar de grotere exemplaren héél erg oplettend. Ze wilde liever niet dat er nog één op haar kwam zitten.

Best dat je dus je kinderen even een waarschuwing geeft dat het zo maar zou kunnen dat er een vlinder op hen komt zitten. Dat ze vriendjes willen worden en kennis willen maken en niets kwaad van zin zijn. Het had misschien bij ons wel een beetje kunnen helpen op die manier!

vlindertuin

Een ticket is de heel dag geldig

Als je een ingangsticketje voor de tuin met vlinders koopt, ben je er ook de hele verdere dag nog welkom! Dat wil dus zeggen dat je nog wel een keer kan gaan kijken op dezelfde dag, nadat je bent gaan lunchen of zo.
Onze zoon wilde absoluut nog een keer! Want het was ook heel leerrijk om de kweekbakken te bestuderen en de poppen te zien hangen!
De zus ging, stoer als ze is, ook nog wel een keertje mee, maar ze bleef met argwaan kijken naar alle fladdervlinders die in haar richting kwamen.

Oh ja, niet aanraken

Uiteraard is het niet slim om de vlinders aan te raken. Dat zeg je ook best even op voorhand tegen je kinderen. De delicate vleugeltjes kunnen daar namelijk niet zo héél goed tegen. Als je rustig blijft zitten, heb je grote kans dat de vlinders gewoon op je komen zitten zonder dat je er zelf actief achter gaan vangen.

Een impressie van de butterfly farm

Meer informatie voor een bezoek aan de vlindertuin:

Uiteraard vind je op de website van de butterfly farm alle nodige informatie als je er graag naartoe zou willen gaan.

Butterfly farm pinnen voor later?

vlindertuin in stratford-upon-Avon

Je bent ongeveer een uurtje aan het bekijken als je het rustig aan doet en ook de terraria en de voederplaatsen bekijkt. Het winkeltje heeft allerlei grappig vlinder prullaria.
Een aanrader om met kinderen te doen! Sowiewo!

Take care en tot snel

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.