Vero true social: Wat ben ik toch ouderwets!

Vero true social: Wat ben ik toch ouderwets!

Bloggers en mensen die bloggers volgen moeten het voorbij hebben zien komen die Vero true social. Het wordt in de markt gezet als het nieuwe social media kanaal en het gaat ons allemaal facebook en instagram doen vergeten. Overal zag ik mensen hun account delen en zeggen waar ze konden gevolgd worden. Iedereen sprong er als het ware op… ik keek het met lede ogen aan.

Maar… je bent wel een influencer hè – meegaan met je tijd!

Klinkt chique, dat woordje influencer hè, véél cooler dan ‘blogger’! 😉
En ja, ik sta open voor veel wat met social media en zo te maken heeft. Ik wil veel uitproberen en ik zie van héél veel social media kanalen echt de waarde wel in voor mijn blog en voor bedrijven! Maar ik had zoiets van: “Are you kiddin’? Wéér een nieuw social media kanaal!? Heb ik dat nu echt wel nodig?”

Snap

Snapchat heb ik ook vijf minuten gehad, maar het was echt mijn ding niet! En toen kwamen de aanpassingen in instagram en zag ik er helemààl het nut niet meer van in. Ik zag ook veel bloggers influencers snapchat uitzwaaien en enkel op insta verder gaan. Snap is er nog hoor, mijn leerlingen (13-14 jarigen) bouwen gretig snapdays op. (Voor elke dag dat je met iemand snapt krijg je een punt, hoe hoger je punt, hoe hoger je snapdays! Ze pushen de jeugd om echt elke dag met elk van hun contacten een bericht te sturen… Zo erover vind ik het! Of word ik nu gewoon oud?!).
Maar snapchat werd hier dus verwijderd! Eén ding minder om me ‘druk’ in te maken!

Vero True Social

Ik zag het overal verschijnen die Vero True Social, maar ik hield me dus wat op de achtergrond en volgde even in de Whatsapp groepjes en op blogs die ik volg. Het netwerk was al over bevraagd. Bij sommigen duurde het super lang om een foto te uploaden of hing de app telkens vast. Het is een Beta versie voor iets natuurlijk.

En dan was er nog het leuke zinnetje: “Als  je bij de eerste miljoen personen bent die de app installeert heb je de app levenslang gratis.!”
Euhm?!
Ben ik nu de enige die daar een verkoop trucje in ziet?
Dat impliceert toch dat je er ooit voor moet gaan betalen?!

Ondertussen hebben ze de termijn al wel verlengd hoor! De volgende aanmelders mogen ook nog levenslang gratis! Hoezeeeeee!

vero true social

Wat is er dan zo anders aan die vero true social?

Ah – GEEN reclame en GEEN algoritme! Dat beloven ze! Mja, dan denk ik inderdaad dat het niet voor eeuwig en altijd gratis kan blijven! Of ben ik nu weer ouderwets? 😉

Je bent er nog niet zo snel vanaf!

Sofie van Mama ABC schreef ook een artikel over de Vero True social app en ze zei dat het deleten van haar account door Vero zelf moest worden goedgekeurd. Say What?!
Er gaan ook heel wat geruchten rond over de werkwijze van Vero ondertussen die niet zo koosjer zou zijn. Of het roddels zijn of niet? Wie zal het zeggen… Maar, waar rook is….
In het artikel van Sofie kan je lezen wat ze allemaal ontdekte en hoe je eventueel je account verwijderd.

Argwaan.

Om de één of andere reden had ik bij alles gewoon argwaan. ‘My gut feeling’ zei dat ik maar even moest afwachten.
Dat ik er ooit voor ga betalen lijkt me zéér onwaarschijnlijk. Nog onwaarschijnlijker lijkt het me dat iets zonder reclame gratis gaat blijven.
Alles wat ik lees over de Vero True social app wekt nog meer argwaan op.

Ik denk dat ik voorlopig maar lekker ouderwets verder doe met insta, facebook, Pinterest, linked-in, google+ en twitter! En God, ja, misschien dat het toch ooit HET social media kanaal wordt en dat ik dan ‘echt’ niet meer kan achter blijven. Maar ik heb zo’n gevoel dat er nog werk aan de winkel is … En ik doe nog maar lekker even ouderwets verder! 😉

Wie heeft er al een account? Wie heeft het al vaarwel gezegd? Wie had er nog nooit van gehoord? Wie is er gewoon niet aan begonnen en is zo’n ouderwetse doos als ik? 😉

En denk eraan: If you’re not paying for it, you are the product.

Dat geldt ook bij andere social media kanalen en daar ben ik me echt wel bewust van, btw! 😉

Take care en tot snel

liefs Ilse

Dit artikel is ook 17/40 van 40 dagen bloggen.

 

15 Replies to “Vero true social: Wat ben ik toch ouderwets!”

  1. Ik zag het van de week ook voorbij komen en heb zelfs een poll uitgezet op insta stories wie Vero heeft. Animo was 0. Voorlopig ga ik er ook niks mee doen, het wekt bij mij ook wat argwaan op.

  2. Het is inderdaad overal waar de klok slaat Vero tegenwoordig. Ik las het artikel van Sofie van Mama ABC enkele dagen geleden en toen dacht ik: aan Vero begin ik voorlopig écht niet.

  3. Ik ben het helemaal met je eens. Ik ga er niet aan beginnen, heb eigenlijk al bijna te veel social media om bij te houden. Hopelijk is het even een hype en waait het weer over.

  4. Even een tegengeluid, ik gebruik het nu een kleine week en ik moet eerlijk zeggen dat ondanks dat het soms even geduld hebben het nu al mijn favoriete app is. Gelukkig gaat het iedere dag sneller en makkelijker. Interactie ligt hier vele malen hoger dan andere social media doordat er geen algoritme is. En ook al geloof ik dat de eerste miljoen gratis een verkoop truc is en er in de toekomst vast een verdienmodel zal komen dat nu gedaan wordt met inapp aankopen van films boeken en muziek en wellicht featured content.

  5. Ik had wat impulsief een account aangemaakt, maar nog niks gepost. En voor ik dat wil gaan doen, wil ik eerst nog even hun privacy policy goed doorlezen. Daar schijnt er ook nogal wat aan te mankeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.