Complimentjes om af te drukken zelf maken! +download

Complimentjes om af te drukken zelf maken! +download

Vandaag is het complimentendag! Natuurlijk zou je eraan moeten denken om elke dag complimentjes te geven aan mensen rondom je! Toch vind ik het helemaal niet verkeerd om er vandaag eens extra aandacht aan te besteden. Was je het helemaal vergeten en zit je in tijdsnood?! Geen probleem, ik maakte voor jullie een paar leuke kaartjes met complimentjes om af te drukken. Als je nog wel tijd hebt kan je er zelf leuke handletteren of gewoon ‘snel’ digitaal maken en afprinten! Aan jullie de keuze!

Desygner

Een aantal maanden geleden lag Canva eruit. Canva is een online programma om toffe afbeeldingen te maken voor je blog, je facebookpagina, je twitter account,… en ik gebruik dat best vaak. Maar toen had Canva dus problemen en zag ik ergens iemand Desygner als alternatief aanprijzen. Ik ging meteen even kijken.

Ik vind beiden programma’s wel leuk, maar toch zie ik mezelf vaker naar Desygner dan naar Canva gaan de laatste tijd!

Complimentjes op kaartjes maken met Desygner

Klik op het plusteken (Click here to create a new desygn)

Scroll helemaal naar onder en klik bij ‘Fun and Miscellaneous’ op vision board.
Dan heb je meteen een A4 formaat!

Kies dan ‘Start from blank’. Het is de allereerste die volledig wit is, uiteraard.

Scroll naar onder tot je links verdelingen ziet komen op je witte blad. Kies dan een verdeling die je wel leuk vindt voor jouw kaartjes. Enkele grote en een paar kleintjes, allemaal kleintjes. Je kunt het nu al beslissen.

Klik op de figuur en je gaat zien dat de kadertjes op je witte werkveld komen te staan. Nu kan je rechthoeken gaan tekenen. Klik op drawing (tekenen)  en kies dan rectangle (rechthoek)

Zet dan je muis op de hoek van het eerste kadertje en sleep een rechthoek die even groot is als het kadertje dat er al staat. Klik nog een keer op de kader die je net hebt getekend. Bovenaan verschijnen een aantal bolletjes. Als je daarop klikt kan je de achtergrond kleur aanpassen. Je kan nu voor alle kadertjes zo een rechthoekje slepen. Of je kan één keer klikken op een kader die je net hebt getekend en dan een kopietjes nemen (Ctrl C – Ctrl V) en de kaders over de andere slepen die dezelfde grootte hebben. Je kan de kleur voor elke kader aanpassen.

Dan ziet het resultaat er zo uit:

Klik dan links op tekst. Aan de linkerzijde komen dan allemaal voorbeelden staan die je kan gebruiken. Kies er één en de tekst zal op je ontwerp komen te staan. Je kan aan de hoeken (bolletjes) slepen om ervoor te zorgen dat je tekst groter of kleiner gaat worden. Bovenaan kan je ook weer de kleur veranderen.

Zo kan je elk kadertje opvullen met een leuke tekst naar keuze. Als je helemaal klaar bent kan je het project opslaan als PDF. Zeker als je ze wil afdrukken en uitdelen, is dat een goed idee!

Zo, ik heb jullie nu een eind op weg geholpen om zelf leuke complimentjes te maken met desygner! Heb je toch geen tijd meer vandaag (of elke andere dag waarop je een complimentje wil geven…) dan mag je gewoon de mijne gebruiken!

Download de complimentkaartjes hier in PDF

Lees ook bij Melanie:  DIY complimentje

Take care en tot snel 

Liefs Ilse

 

 

8 Replies to “Complimentjes om af te drukken zelf maken! +download”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.