Vakantie ‘buiten het seizoen’ – reisfoto challenge deel 6

Vakantie ‘buiten het seizoen’ – reisfoto challenge deel 6

Ik ben, zoals trouwe lezers weten, leerkracht in het secundair onderwijs.
Ik ben geen klager, ik weet dat ik het daar goed heb, het heeft veel voordelen en ik doe mijn job ook erg graag.
De meeste mensen buiten het onderwijs vinden dat er één voordeel met kop en schouder bovenuit steekt:

Jullie hebben toch veel vakantie.

En ik ga daar niet onnozel overdoen: Inderdaad, wij mensen van het onderwijs hebben veel vakantie.
En ja, dat is een groot voordeel, maar aan dat grote voordeel hang een groot financieel nadeel:

Wij moeten altijd in het hoogseizoen op vakantie.

En ik heb eigenlijk nooit echt geweten dat het op vlak van prijs zoveel verschil uitmaakte.
Ik wist wel dat het duurder was, natuurlijk, maar ik had nooit echt de prijzen vergeleken, want dat was niet aan de orde.

Tot in september 2012, de zomer dat Inthe geboren werd.
We boekten een huisje bij Sunparks De Haan aan zee voor 600 Euro minder dan dat het in juli of augustus gekost zou hebben.

buiten het seizoen
We hadden geluk.  We hadden prachtig weer, om ijsjes te eten en pootje te baden aan het strand. (Zwemmen kon ook, maar de kindjes waren iets te klein toen.)
Warre zijn eerste echte ontmoeting met de zee staat hier op de foto vastgelegd.

Alle toeristische attracties waren zo rustig.  Geen lange rijen of aanschuiven.  Wat een enorm verschil met het volle hoogseizoen!

Dit was écht vakantie, mooi weer, in eigen land, niet te duur en écht de nodige rust.  Het was heerlijk.

Vorig jaar heb ik een sabbatjaar als thuisblijfmama gehad.  In juni gingen we dus, weer buiten het hoogseizoen, op vakantie naar Toscane.  Van het prijsverschil hebben we al ons eten van de volledige 12 dagen kunnen betalen.  We hebben dus ook iets minder gekookt en zijn iets meer uit gaan eten.

Dit grote financiële nadeel is er niet alleen voor leerkrachten.
Gezinnen met schoolplichtige kinderen, hebben dat natuurlijk ook.

Ik raad je dus aan om als student of als gezin zonder kinderen zoveel mogelijk buiten het seizoen op vakantie te gaan…. maar dat wisten jullie zelf al wel zeker? 😉

12 Replies to “Vakantie ‘buiten het seizoen’ – reisfoto challenge deel 6”

  1. Het was niet makkelijk binnenraken op je weblog vandaag. Mijn halve scherm stond bezet met een login-toestand met link naar Facebook,..

    Het klopt dat reizen buiten het seizoen vaak wat goedkoper is. De prijsverschillen die je noemt zijn wel enorm, ik had er geen idee van dat het zoveel kon zijn. Wij hebben de kans dat we altijd buiten het seizoen weg kunnen. Scheelt wel wat in de portemonnee, maar wat ons vooral aantrekt is de rust. Geen overbezette hotels met een minimum aan service, geen joelende massa’s om ons heen,…
    Gisteren hadden we ‘onze’ Warre op bezoek thuis, ons eerste kleinkind. Het was zàààlig!

  2. Iets wat wij elk jaar doen, buiten de schoolvakanties op vakantie gaan. We hebben geen kinderen en ik kan makkelijk vrij nemen op werk buiten de schoolvakanties. Scheelt inderdaad een hoop geld.

  3. Dat lijkt me zeker een nadeel inderdaad dat je altijd in het hoogseizoen op vakantie moet. De prijzen zijn inderdaad veel hoger en het is overal veel drukker. Ik zou ook, als ik geen kinderen had, buiten het seizoen gaan.

  4. Helaas zitten wij nu ook vast aan het hoogseizoen omdat mijn dochter leerplichtig is. Ik vind het trouwens zo makkelijk om hardop te zeggen dat docenten zoveeeeel vakantie hebben.

  5. Zo dat is een groot verschil zeg! Daar had ik echt nog nooit bij stilgestaan. Gelukkig een groot voordeel met mijn bedrijf dat ik het zelf in kan plannen. Al is er niet automatisch een potje voor vakantiegeld beschikbaar… beetje jammer haha.

  6. Het scheelt vanaf juni tot oktober dag per dag,en aan sote/reisbureau en van luchthaven tot luchthaven. Heb hier Jammer genoeg al jaaaaaaren ervaring mee. Dit jaar eind november er geboekt en is nu idem reis al 350€ duurder. Toen ik boekte op de 900€ kortingen gehad. Optijd boeken is de boodschap xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.