Uit het ei – knutselen – Lente – Crea-cross

Uit het ei – knutselen – Lente – Crea-cross

Uit het ei knutsel

Wel dit idee komt niet helemaal van mij.  Ik heb het wel ooit in een ver verleden zelf moeten maken.  Op school of op de tekenacademie?  Ik weet het niet meer.  Maar het is wel één van de dingen die ik niet kon weggooien.
Ik heb het idee een beetje aan de paassfeer aangepast.  Dit is vast en zeker een leuke knutsel om in de klas of met jouw kinderen thuis te doen. Onze kinderen vonden het zo geweldig dat ze al kapot zijn door hun enthousiasme.  Daardoor heb ik wel wat tips voor versteviging die ik jullie ga meegeven! 😉

Uit het ei: benodigdheden

  • gekleurd papier (of laat kinderen zelf kleuren, nog leuker! 😉 )
  • lijm, schaar en mesje.
  • karton (corn flakes doos is goed om op te plakken, als schuivertje beter nog steviger karton gebruiken)
  • tekenpapier en stiften (of een uitgeprint konijn, kuiken,….)
  • uitgeprint ei

 

 

Uit het ei: stap voor stap

1) Plak het knutselpapier dat je voor de achtergrond wil gebruiken op het stuk karton van de corn flakes doos.

 

2) Plak het uitgeprint of getekend ei op het andere stuk knutselpapier en knip het ei ui.

 

3) Teken en kleur het  konijn in (Kan eender welk dier zijn dat uit het ei komt, laat kinderen hun fantasie gebruiken, dat is ook altijd leuk!) en knip het uit.

 

4) Teken een barst in de schaal (niet te lange barsten tekenen, dat maakt het straks moeilijker!)
5) Knip een smal strookje uit stevig karton.

 

6) Maak drie even grote sneetjes in het karton met een mesje. 7) Steek het smal, stevig strookje karton door de drie snapjes. 8) Plak het konijn bovenaan die strook en plak ook het ‘hoedje’ van het ei eraan vast. 9) Trek het diertje zover mogelijk naar beneden.

 

10) Doe wat lijm aan de buiten- en onderzijde van het ei en plak het vast.
PIEP – wie komt er uit het ei?

Uit het ei – Pinnen voor later?

uit het ei knutsel

Lentegevoel bij andere co-hosts:

Elke week word ik bijgestaan door één of twee bloggers die op dezelfde dag een artikel publiceren in het weekthema.
Deze week is het de beurt aan Els van NobodyElse!  Als je mij een beetje volgt, ken je haar ook zeker en vast.  Ik deel regelmatig haar geweldige tutorials en blogposts op mijn social media! Ga je bij haar even kijken? Het is vast en zeker de moeite.
Ook Marjon van ByJon heeft iets leuks voor jullie klaar!  Ga er zeker even kijken!

[inlinkz_linkup id=698908 mode=1]

14 Replies to “Uit het ei – knutselen – Lente – Crea-cross”

  1. Leuk en makkelijk stap voor stap laat je deze knutsel ei zien. Jammer mijn kinderen willen het niet meer. Ze zijn een beetje te groot ervoor, maar paaseieren opeten daar zijn ze nog altijd goed in. 🙂

  2. Leuk idee! Mijn blog is inmiddels ook online. Moet alleen even thuis de link party nog even toepassen. Deze werkte vanmorgen niet :S

    Dit is ook leuk om op school met mijn klas te maken, het ei.

  3. Ik vind niet alleen het konijntje super leuk maar al de andere dingen die toegevoegd zijn ook. Zelf heb ik nog geen kindjes maar het lijkt me super te doen met m’n 2de neefje/nichtje dat op komst is!!! De eerste is al net iets te oud. Vooral de bloempotten vind ik heel leuk en tof om te doen. Die ga ik zeker proberen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.