Slinkawie? Slinkachu! De street-art kunstenaar om na te doen.

Slinkawie? Slinkachu! De street-art kunstenaar om na te doen.

Hallo allemaal en welkom op een nieuwe creatieve linkparty op donderdag! Deze week hebben we weer een héél moeilijk thema, maar wie weet zijn er hier en daar toch wel wat creatieve projecten die helemaal passen en die jullie kunnen komen linken! Ik ga jullie vandaag vertellen over een ander klasproject dat ik al een aantal jaren doen. Gewoon omdat de leerlingen het zo tof vinden en omdat Slinkachu ook heel goed is in het ‘aanklagen’ van bepaalde maatschappelijke thema’s. Het is zo belangrijk dat mijn leerlingen (en onze kinderen) leren kritisch te kijken naar de wereld! En daar past deze kunstenaar erg goed bij.

Lees ook: een kleuraccent maken op een zwart-wit foto met snapseed

Slinkawie? Slinkachu!

Slinkachu is natuurlijk een artiestennaam. Deze kunstenaar is een fotograaf, blogger, kunstenaar.  Hij werd geboren in 1979 en is dus maar twee jaar ouder dan mij. Het leuke voor kinderen is dan ook dat deze kunstenaar gewoon nog leeft! Want uiteindelijk leren ze vaak over de grote meesters zoals Van Gogh en Picasso, Rembrandt en Monet. Maar die zijn natuurlijk wel al gestorven! Een levende kunstenaar heeft dus net dat beetje meer! Ze kunnen hem volgen op instagram bijvoorbeeld en dat maakt zijn kunst dan ook weer een heel stuk toegankelijker!

In 2006 heeft hij een street-art project gestart, waarbij hij kleine mannetjes in het straatbeeld verstopte en daar dan prachtige foto’s van maakte!
Van ver leek er niets aan de hand, maar als je dichterbij ging kijken, dan zag je dat hij vaak een belangrijke boodschap te vertellen had.
Ga zeker eens op zijn officiële website kijken!

Foto’s van slinkachu:

Hoe pakte ik de les aan?

Ik heb één lesuur besteed aan foto’s van Slinkachu zijn werk te bekijken en te bespreken. Daarna mochten de leerlingen in duo’s gaan zitten en konden ze bespreken wat ze wilden gaan doen tijdens het fotograferen. Het handigste om mee te werken zijn de mannetjes van lego friends. (Eventueel kunnen ook treinfiguurtjes of playmobile gebruikt worden)

Andere nodige spulletjes mochten ook worden meegebracht of dingen die in de klas lagen, konden ook gewoon worden gebruikt.

Wat maakten de leerlingen van hun opdracht?

Just like slinckachu

Pin Slinkachu voor later:

Deze kunstenaar leent zich erg goed om bijvoorbeeld de schoolregels aan te laten kaarten. Ook binnen een milieu-educatie project voeg je hem er met gemak tussen aangezien hij veel foto’s heeft waarbij hij afval in de stad gebruikt in foto’s. Misschien heb je dit idee nu nog niet meteen nodig, maar kan het later wel eens handig zijn. Pin het misschien daarom even op het juiste inspiratiebord voor je klas of gewoon om eens met de kinderen thuis te doen!

slinkachu in de klas

Crea-cross linkparty in thema ‘Street-Art’

street art linkparty

Ik ben benieuwd of er veel mensen zijn die in dit thema iets kunnen bedenken of al ooit hebben bedacht! Het is geen gemakkelijke opgave! Maar ik zet de linkup wel gewoon open. Mijn hartje klopt vol verwachting! (Het is de tijd van het jaar! 😉 )

[inlinkz_linkup id=751140 mode=1]

 

8 Replies to “Slinkawie? Slinkachu! De street-art kunstenaar om na te doen.”

  1. Dit is leuk zeg, wat een gave opdracht. Het enige wat bij mij in de buurt komt van ‘street-art’ is het zelfgemaakte speelkleed met speelstraat er op?

    Waarschijnlijk iets te letterlijk?

  2. Wat een leuk idee! Kan me voorstellen dat dit een ontzettende leuke opdracht is voor kids (en volwassenen). Ik heb op mijn pinterest ook echt een mapje met miniature people foto’s. Zo leuk wat mensen bedenken!

  3. Op de site Kunst in de basisschool ( https://www.facebook.com/groups/507418849412962/ ) heeft Kunstjuf Maartje Jaquet 8 foto’s toegevoegd:
    7 december 2017
    De kinderen (8-9 jaar) van het FOTOLAB waren geïnspireerd door het werk van kunstenaar Slinkachu! Dichtbij en van ver af, met kleine poppetjes, spelen met perspectief en perceptie. Naschoolse activiteiten op Brede School De Kinkerbuurt namens Combiwel Amsterdam Combiwel Junior – Proeftuin Kunst & Cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.