Schoenen en meer onder de Chinese draak tekenen!

Schoenen en meer onder de Chinese draak tekenen!

En we zijn alweer op donderdag aanbeland. Het hele jaar al deel ik met jullie op donderdag een creatief idee rond een bepaald thema! Deze week is dat crea-cross thema schoenen! Dat had ik heel bewust tussen de thema’s gestopt, maar eigenlijk is het best een moeilijk thema, toch?! Ik deel met jullie een leuk tekenprojectje met schoenen vandaag. Dit idee heb ik te danken aan mijn leerkracht op de tekenacademie. Hugo was zijn naam. Hij liet ons deze opdracht maken en ik heb het dan zelf ook een keer in de klas uitgeprobeerd! Veel jaren nadat ik zelf als 13-jarige de tekening zelf had gemaakt.

Inspiratie voor de draak:

Het idee moet ontstaan zijn toen deze draken en leeuwen in beeld zijn gekomen. Meerdere mensen zitten in een kostuum van een draak of een leeuw. En natuurlijk zijn er dan ook heel wat verschillende schoenen zichtbaar onder dat kostuum!
Uiteraard zullen ‘in het echt’ de mensen allemaal dezelfde schoenen dragen onder zo’n pak! Maar wat als dat niet zou zijn?
Hier moeten kinderen dus creatief gaan denken! Wat kan er nog te zien zijn, buiten ‘gewone’ schoenen?

Tekenen van creatieve schoenen onder de draak.

De leerlingen in mijn klasje kregen de opdracht om een soortgelijke draak als in het filmpje te tekenen waar minstens vijf personen inzaten. De schoenen (of andere grappige dingen aan de voeten) moesten bij elk van de vijf personen anders zijn! Na wat schetswerk en opzoeken, werkten ze hun draakjes uit met fineliners en kleurpotloden.
De draak werd ‘genaaid’ door stukjes stof aan elkaar te zetten. In deze les kunnen dus ook heel gemakkelijk patroontjes worden toegevoegd!

Schoenen

Lees ook: draken eieren in klei maken.

Pinnen voor later:

schoenen

Crea-cross thema: Schoenen

Dus deze week is het thema ‘shoes’. Dat kan gaan over gehaakte schoentjes, foto’s van flip-flops, baby-slofjes en tekeningen over sportschoenen. Of, om het het wat in de tijd van het jaar te houden, elfenschoenen? Ik ben benieuwd wat jullie komen linken!

Ik stuur jullie nog even door naar mijn lieve collega Anne, die dit jaar een super collega bleek en super enthousiast mee heeft gedaan aan crea-cross!
Ze heeft een hele mooie quote met schoenen voor jullie klaarstaan! Zeker even gaan kijken!

Volgende week is er nog het thema winter en daarna nog het allerlaatste thema van dit jaar crea-cross 2017: eindes!

Ik wens jullie alvast heel veel gezelligheid de komende dagen, goede rapporten en leuke cadeautjes, maar ook zeker en vast ‘samen zijn’ – want geen enkel cadeau kan op tegen samen zijn met de mensen die je het liefste zien!

[inlinkz_linkup id=756080 mode=1]

 

2 Replies to “Schoenen en meer onder de Chinese draak tekenen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.