Samsung Galaxy S9 – onmisbare vriend of niet?

Samsung Galaxy S9 – onmisbare vriend of niet?

De camera van de smartphone heruitgevonden – dat was de reclameslogan waar ze me destijds me grepen toen de Samsung Galaxy S9 op de markt kwam! Want als er één ding belangrijk voor me is op een telefoon, dan is het wel de camera! Ik was geïntrigeerd en ging de specificaties opzoeken. De telefoon kostte me toen, pas nieuw uit, een rib uit mijn lijf! Wat vind ik er nu van? Vind ik mijn smartphone een investering of heb ik er spijt van?

De kleur van mijn Samsung S9

Eerlijk is eerlijk, niet alleen de camera vond ik leuk, maar ook het feit dat deze telefoon in het paars te verkrijgen was. Mijn hart maakte een sprongetje. Een telefoon in ‘mijn’ kleur! Ha, ha, ik voelde me even weer helemaal een klein kind van zeven jaar!

De camera

Maar zoals ik al zei was het vooral de camera die me over de schreef trok destijds. Als blogger en instagrammer moet ik ‘snel’ goede foto’s kunnen maken. En ja, een spiegelreflex heb ik ook, maar met drie kinderen en een druk leven sleurde ik die steeds minder en minder mee. Op vakantie nog wel, als ik bewust foto’s wilde gaan maken. Maar het dagelijks leven, daar gebruikte ik mijn telefoon ook voor. En jammer genoeg was de kwaliteit dan niet altijd top!

Zelfs na al die tijd ben ik nog enorm onder de indruk van wat die camera kan! Een lens zoals het menselijk oog, die de juiste hoeveelheid licht binnenlaat… zo vertellen ze het. En ja, dat klopt echt wel. De kleur die ik zie en de kleur die mijn telefoon fotografeert is echt heel erg gelijkend.

In het donker

Ja, mijn telefoon kan dat! En ja, de kwaliteit is goed! Mijn telefoon neemt ook in de avonduren en op donkere momenten geweldige foto’s!

Samsung Galaxy S9 in het donker

Super slo-mo

De camera heeft ook een geweldige functie genaamd de ‘super slo-mo’. Als je start met een beweging op te nemen in super slo-mo staat er een vierkantje op je scherm. Van zodra de camera dan beweging in dat vierkantje detecteert, gaan hij een super slo-mo maken van de beweging.
Dit is geweldig om kinderen te filmen die aan het spelen zijn. De glijbaan, de trampoline, … ze geven de leukste filmpjes! 🙂

‘mama, maak je nog eens een filmpje?’

Onder de paasvakantie van vorig jaar maakte ik dit super slo-mo filmpje in de speeltuin van het vakantiepark:

Geef toe, dat is toch mega-cool!

Selectieve focus

Ook met de tool ‘selectieve focus’ van de Samsung Galaxy S9 ben ik erg blij. De camera stelt daarmee scherp op een stukje in de foto dat jij scherp wil hebben. Dat kan zowel de voorgrond als de achtergrond zijn en daar kan je echt heel mooie foto’s mee maken.

Oké, niet het meest geweldige onderwerp, maar stel je even voor dat je in het bos bent of je kinderen aan het fotograferen bent… denk aan de mogelijkheden van deze coole tool! 

Foodies opgelet: voedsel modus

Ja, we delen allemaal graag wat er op ons bordje ligt hè. (Al probeer ik dat te beperken, ik ben geen foodblogger!). De camera van de Samsung Galaxy S9 heeft ook een voedsel-stand. Super handig als je dus wel een foodie bent en graag je creaties van de keuken deelt! 

Fotobewerking

Aangezien de smartphone al goede foto’s maakt, bewerk ik niet al te veel aan mijn foto’s. Als ik toch een app zou aanraden dan is het zeker Snapseed. Ik schreef al eens een artikel hoe je heel makkelijke een kleuraccent met die app op een foto kan zetten. 

Samsung Galaxy S9 Yay or Nay?

Zoals je wellicht gemerkt hebt in het artikel ben ik nog steeds enorm fan van mijn smartphone. De keren dat ik tegen mijn man heb gezegd dat ik ‘zo blij ben met die camera van mijn telefoon’, kan ik niet meer op één hand tellen! 
Ondertussen is de prijs ook al wat gezakt, hij is niet meer pas nieuw uit! Ik zou hem dus zeker aanraden voor iemand die een goede camera zoekt op zijn smartphone, want die heeft hij echt wel! 

Welke smarthpone heb jij? 

Take care en tot snel

Liefs Ilse 

35 Replies to “Samsung Galaxy S9 – onmisbare vriend of niet?”

  1. Hier een iPhone en al had ik vroeger altijd Samsung. Ik heb een compact camera die ik eigenlijk altijd bij me heb om echt de foto’s te maken voor mijn blog. Die voedsel stand is trouwens wel makkelijk, nooit geweten.

  2. Voor mij is mooie foto’s nemen met mijn telefoon ook het meest belangrijk. Ik heb nu een LG omdat ik niet teveel geld wilde uitgeven aan een Iphone of Samsung, maar als ik ooit veel geld heb ga ik toch weer overstappen denk ik. Maar voor nu is hij echt wel prima!

  3. Ik heb ook al tijden een Samsung, helaas geen S9 al staat deze al een tijd op mijn wenslijst, en ik blijf fan. Ben nog niet eerder teleurgesteld door een Samsung en dat kan ik niet zeggen van andere merken zoals iPhone en Nokia. Slo-mo is cool 😉

  4. Ik heb een S8, een keer gewonnen… Ik ben een echte Samsung fan en zal niet snel overstappen naar iets nieuws… De volgende wordt dan ook vast de S9 of misschien wel S10

  5. Fijn hè, dat je nu gewoon met je smartphone foto’s kunt maken van een goede kwaliteit. Ik heb ook een spiegelreflexcamera liggen, maar eigenlijk vind ik die veel te zwaar om mee op pad te nemen. Mijn vorige vakantie heb ik dan ook alle foto’s met mijn iPhone 8+ gemaakt.

  6. Toch fijn dat je telefoon goede foto’s maakt in het donker. Die van mij alleen met voldoende licht, maar dat is misschien wel erg logisch. Mijn smartphone is de Huawei P10 Lite.

  7. Ik wilde ook graag een telefoon met goede camera dus probeerde na jaren met een iPhone ook eens een Samsung. Maar al na een paar welen wist ik: dit wordt ‘m niet. Gelukkig heb ik overal m’n camera mee naartoe…

  8. Ik heb een iPhone 7 en in t begin was de camera top, maar als snel werd de kwaliteit minder. Zo jammer! Benieuwd hoe die van jou over een jaartje bevalt!

  9. Wat leuk dat ze jouw smartphone in je favoriete kleur hebben! Ik gebruik al enkele jaren mijn iPhone. Na een batterijvervanging blijft deze goed zijn werk doen.

  10. Wat grappig dat er een voedsel modus op de camera zit! Ik heb een iPhone en zou niet zonder kunnen, maak elke dag wel foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.