Een muur van quarantaine foto’s. Quarantinewall

Een muur van quarantaine foto’s. Quarantinewall

De voorbije jaren is er in mijn dorp een aantal keren een fotofestival georganiseerd met als titel “Lens op de Mens”. Prachtige portretten sierden dan mijn landelijk dorp. Eén van de trekkers van die tentoonstelling in openlucht is één van mijn oud-leerkrachten waar ik les van kreeg toen ik Kunstonderwijs volgde. Op haar facebook profiel zag ik een oproep verschijnen. “Wie doet er mee?” Aan wat? Aan een muur van quarantaine foto’s oftewel de quarantinewall

Lens op de mens

Op de website van Lens op de mens kan je nu een warme oproep vinden om deze bijzondere periode waarin we nu zitten vast te leggen in foto’s. Ze roepen op om een foto te maken van jezelf of iemand anders die ook in je kot zit en zo een muur te bouwen tegen het virus. Het zou zelfs zomaar kunnen dat die foto in 2021 deel zal uitmaken van de foto installatie tijdens het nieuwe festival in 2021. Dit festival zal plaatsvinden van ergens begin juni tot 30 september 2021 in deelgemeente Overpelt. Ongeveer 2,5 kilometer portret foto’s zullen worden tentoongesteld.

Ik moet zeggen dat dit altijd al erg indrukwekkend was om naar te kijken en ik denk dat een muur van quarantaine foto’s daar echt wel een mooie bijdrage aan kan leveren.

In een kast, kot, doos,…

We hadden net een heleboel grote lege dozen staan toen ik vroeg aan mijn kinderen of ze een ‘in ons kot’ foto wilden maken. In een grote doos klimmen blijft leuk natuurlijk. De oudste paste er wel net niet meer in. Maar toch gaf het wel een leuk effect om hem zo in die doos te zien liggen. De jongste haar gezicht spreekt boekdelen. Ze vond het nochtans wel leuk om in de doos te kruipen, maar ik vind haar gezicht een beetje ‘help ik zit opgesloten’ zeggen. De middelste was al aan het lachen omdat ze niet helemaal wist hoe ze uit de doos moest geraken NA de foto! Hahaha!

Doe jij ook mee met een quarantaine foto?

Wil jij ook mee helpen aan de muur tegen corona? Wil je ook een foto maken die deze vreemde tijd een beetje zal verzachten en die een blijvende herinnering zal zijn aan de dagen dat we in ons kot zaten? Wil jij ook dat jouw foto misschien wel op de kunstenaarsinstallatie komt tijdens ‘lens op de mens 2021’?
Maak dan een super leuke/mooie/grappige/serieuze foto van jezelf of je naaste in een kot, doos, kast,… en post hem op de quarantinewall:

https://quarantinewall.com

 

Doe je ook mee? Laat het me weten. Ik ben super benieuwd naar jullie foto’s. Gebruik #quarantinewall op instagram of twitter.

PS: Als je nog een leuke cadeautje voor oma en opa zoekt met dezelfde foto: gepersonaliseerde zeep maken.

Liefs Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.