Pompoen leren tekenen tutorial – tekenlesjes

Pompoen leren tekenen tutorial – tekenlesjes

Pompoen leren tekenen?

Herfst!  Het doet je denken aan vallende bladeren, herfstwandelingen, fruit en een pompoen naast de voordeur!  Héérlijke tijd vind ik het.  Het is niet mijn favoriete seizoen, maar toch heeft die herfst iets! 😉
En herfst, dan wil ik ook terug gaan tekenen. Dit lesje heb ik in de klas gedaan met mijn leerlingen van het tweede. Een filmpje gebruiken oftewel werkt bijzonder goed! Vandaar dat ik het filmpje met jullie wil delen!

pompoen tekenen

Spinnentijd!

Het nadeel aan de herfst vind ik ongetwijfeld de spinnen.  Ik kan er echt niets aan doen! Ik vertelde er al eens over in één van mijn artikels voor de reisfotochallenge.  Spinnen en ik, het werkt gewoon niet.
Ik had vorige week bijna een achtpotige vast toen ik een nachtluier voor de jongste wilde nemen en er zat er ook één op onze slaapkamer….
Zouden die nieuwe ramen en deuren van binnenkort daar verandering in brengen?
Ach, ik dwaal af!

Herfsttijd in het klaslokaal.

De voorbije week werkte de leerlingen van het tweede jaar aan spinnenwebben met lijm en ecoline als achtergrond voor hun pompoen tekeningen.
Ze tekenden met kleine knutsellijm een spinnenweb op een groot tekenblad.  Ja, het was de lijm waar ik zo mee in gevecht was vorige week! 
Dat moest dan eerst even uitdrogen.
Daarna schilderden ze erover heen met blauwe ecoline.

Een pompoen leren tekenen.

Ik maakte een filmpje over hoe de leerlingen een pompoen konden tekenen.  Wel erg handig, want ik kon het filmpje gewoon een aantal keren laten zien in te klas terwijl ik rond aan het lopen was om andere leerlingen met iets anders te helpen. Je kan het filmpje ook als ‘huistaak’ meegeven, dan noemen ze dat ‘flipping the classroom’. 

Je kan het filmpje bekijken op youtube:

 

Variaties

Zoals ik op het einde van het filmpje al vertelde kan je perfect de pompoen opvullen met patronen.
Dat deden we vorig jaar en gaf ook een leuk resultaat.
Inkleuren met kleurpotlood kan uiteraard ook, of schilderen….

pompoen-patronen

Halloween

En natuurlijk kan je van de ‘gewone’ pompoen ook altijd wel een halloween exemplaar maken door er griezelige ogen en mondjes op te tekenen.

Pinnen voor later?

pompoen leren tekenen

Take care en tot snel

Liefs Ilse 

8 Replies to “Pompoen leren tekenen tutorial – tekenlesjes”

  1. Inderdaad …

   Al ben ik een beetje ’tegen’ het woord ‘Zentangle’.
   Patroontjes tekenen bestaat al zooooooo lang.
   Voordat er iemand een naam op begon te plakken en er speciaal materiaal voor begon te verkopen onder de naam “Zentangle”.

   Ik ben er wel van overtuigd dat het je een “zen” gevoel kan geven, maar dat heb ik bij alles om te tekenen, schilderen, haken, knutselen…. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.