Paint 3D op de Surface en mijn nieuwjaarscadeautje!

Paint 3D op de Surface en mijn nieuwjaarscadeautje!

Een tijdje geleden werd ik samen met zestien andere bloggers verwacht in Brussel voor een workshop Paint 3D op Windows Surface. We mochten onze eigen kerstkaartjes ontwerpen. Ik verwacht nu dat er een aantal mensen een héél vreemd gezicht gaan trekken!
“Huh?! Gaat ze ons nu over kerstkaartjes vertellen? Is dat niet een beetje te laat? Of gewoon ongelofelijk te vroeg in 2018?!”
Ja, als het over de kerstkaartjes op zich zou gaan, dan hebben jullie overschot van gelijk. Maar het gaat natuurlijk over Paint 3D en in uitbreiding over de Surface. Vandaar dat ik er toch nog héél graag wat over wilde vertellen!

Planet Prudence

Als je als creatieve blogger de kans krijgt om een jong talent zoals Planet Prudence te ontmoeten en er dan ook nog een workshop mee te doen… dan zeg je uiteraard geen ‘neen’. Daarbij was dit event een uitgelezen moment om eens te tekenen op zo’n Surface. Ik had er namelijk al wel van gehoord, maar had er nog nooit mee getekend. Computertekenen, het was geleden van mijn Wacom.
Als leerkracht Plastische Opvoeding moest ik deze kans uiteraard grijpen met mijn twee handjes!

Misschien zegt de naam Planet Prudence je niet zo heel veel, maar als ik zeg Prudence met de paarse kapsels cartoons, dan gaan er waarschijnlijk heel wat meer belletjes rinkelen. Bij mij is dat toch altijd zo. Namen, dat zegt me vaak niet zoveel, tekeningen daarentegen!

Prudence bleek een jonge, super vlotte persoonlijkheid die erg goed stap voor stap kon uitleggen… Als je ooit leerkracht wil worden, Prudence, dan ligt er daar vast en zeker nog een carrière voor je te wachten!

Paint 3D

We kennen allemaal de goede oude ‘paint’ van vroeger nog wel. Ik heb er heel wat op getekend en ik denk de mensen van mijn generatie waarschijnlijk allemaal!

Natuurlijk na zoveel jaar is er ook echt wel verschil tussen paint 3D en de ‘goede oude paint’!

Als je Paint 3D opstart, dan heb je wel een beetje een déjà vu effect. Want net als de goede oude paint, start Paint 3D met een groot wit canvas en zijn er heel wat knoppen te zien die je kan gebruiken. De knoppen zijn iets groter en dus ook geschikt als je met een touchscreen werkt. Ideaal dus ook voor een Surface.
Foto’s bewerken met bijvoorbeeld tekst is handiger in de 3D versie. Je kan de tekst blijven verplaatsen.

Het allertofste aan Paint 3D is, hoe kan het ook anders, dat je objecten in 3D kan omzetten!


Als je een 3D printer hebt kan je de objecten zelfs uitprinten!

Waarom ik voorstander ben om Paint 3D ook in de klas te gebruiken

Tegenwoordig worden kinderen groot met programma’s die het hen naar mijn gevoel soms veel te gemakkelijk maken! Ik vind het bij paint 3D bijvoorbeeld heel goed dat je echt van achter naar voor moet opbouwen bij het tekenen. Net zoals je dat doet als je zelf tekent op een blad papier of een schetsboek. Bij deze kerstkaart zijn we dus begonnen met de achtergrond, dan kwam de mat, de stam en de boom, de ballen en de pakjes achteraf er vooraan bij (met de 3D functie). Nog echt opbouwend denken! Dat is naar mijn gevoel een echt pluspunt!

De Surface pro

Op de workshop tekenden we allemaal op een Surface pro met het bijbehorende Surface pen. Ik was best onder de indruk van de snelheid. Die Surface is echt gewoon een computer die eruit ziet als een tablet!

Aangezien ik het voorbije jaar nogal wat gezeurd had over bloggen met een tablet op locatie (onze reizen naar Macau, Kroatië en Duitsland), heeft mijn man mij voor mijn nieuwjaar een Surface Pro cadeau gedaan. Hij ligt hier nu nog naast me te blinken. Ik moet alles nog even installeren en zo. Maar ik denk dat bloggen op locatie in 2018 een héél stuk aangenamer zal zijn!

Slim zo een blogger uitnodigen om te komen tekenen op de Surface. Ik moet toch wel erg enthousiast zijn geweest volgens mijn man, aangezien ik er één heb gekregen!

Take care en tot morgen voor de kick-off van de nieuwe reeks creatieve linkparties op donderdag: Crea-Cross!

Liefs Ilse

Hebben jullie vroeger ook veel met paint getekend? Wie tekent er nog op de PC? 

 

30 Replies to “Paint 3D op de Surface en mijn nieuwjaarscadeautje!”

  1. Ik heb net een nieuwe laptop met touchscreen en daar zit dat Paint 3D op. Geen idee wat ik ermee aan moet, maar ik denk dat ik mijn dochter het eerst maar laat uitvogelen.

  2. Klinkt wel interessant. Ik heb er nog nooit mee gewerkt, ook niet met de oude paint. Ik werk veel met adobe programma’s, maar ben eigenlijk wel nieuwsgierige geraakt.

  3. Oh boy! Waar is de tijd dat ik uren voor Picasso speelde op Paint!! Ik heb sinds mijn update ook de 3D versie. Jammer genoeg begrijp ik er nog geen snars van.

  4. Super zeg! Ik ben er ook voorstander van om kinderen te laten werken met zoveel mogelijk progamma’s en een pc. Wat mij betreft moet het niet gaan om een bepaald merk of type programma, maar om de skills makkelijker met een programma te kunnen werken.

  5. Zou fijn zijn als je daar een blog over schrijft 🙂 Ik heb het wel, maar snap het nog niet zo. Misschien ook maar eens in verdiepen, aangezien er zo te zien veel meer met Paint kan dan vroeger.

  6. Heel goed dat je dit programma ook in de klas wilt gebruiken. De uitleg die je erbij geeft, is heel duidelijk. Iedereen kent natuurlijk de ‘oude’ Paint 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.