Ontzettend Stom en het waanzinnig moppenboek

Ontzettend Stom en het waanzinnig moppenboek

Nog voor er ooit sprake was van een waanzinnige boomhut, begonnen Andy Griffith en Terry Denton aan een gezamenlijk boekenavontuur in Australië. Die reeks werd oorspronkelijk niet opgepikt in het buitenland. Tijdens de lezing die ik volgde van Andy zei hij dat ze dachten dat de humor niets voor Europa was of zo. Maar nu de waanzinnige boomhut boeken het zo geweldig deden is er beslist om de pareltjes die voor dat succes gemaakt werden ook te vertalen. Na ‘Ontzettend irritant’ is nu ook ‘Ontzettend Stom’ om de markt!

Ontzettend stom

Verschillende verhaaltjes

Net zoals bij ontzettend irritant is elk hoofdstuk een ander verhaal. Natuurlijk zijn alle verhalen ontzettend stom! 😉
Negen verhalen met gekende humor van Andy en Terry met heel herkenbare verhaaltjes erin. Eén gaat bijvoorbeeld over héél dringend naar toilet moeten en er geen kunnen vinden.

Het favoriete verhaaltje van onze zoon wat het laatste, waarbij er voor het meest marshmellows worden gegeten.

Tekeningen

De pagina’s van het boek zijn versierd met de tekeningen van Terry. Wel 719 stuks deze keer. De paginanummerslak beleeft een verhaal op zichzelf.

Voor wie is dit boek?

Op de achterflap staat dat het boek is voor iedereen die ontzettend stom is, voor iedereen die tamelijk stom is en voor iedereen die denkt dat hij slim is, maar vanbinnen net zo stom is als iedereen.
Er wordt aangegeven vanaf een jaar of negen, maar vlotte lezers kunnen ze echt al wel wat eerder aan. De tekeningen maken het leuk voor kinderen met een voorkeur voor het visueel ruimtelijke.

Product informatie.

Bindwijze: Hardcover
Verschijningsdatum: mei 2020
Aantal pagina’s: 160 pagina’s
Auteur: Andy Griffiths
Illustrator: Terry Denton
Uitgever: Lannoo
Vertaald door: Edward van de Vendel Edward van de Vendel
EAN: 9789401465724

Te koop in alle bakstenen boekenwinkels en uiteraard online.

Waanzinnige moppenboek

Voor de echte waanzinnige boomhut fans is er nu ook een boek met allemaal moppen van Andy en Terry.
Een heel aantal moppen zullen bekend voorkomen, maar er zitten ook nieuwe bij! Een echte fan heeft deze zeker ook in huis!

Waanzinnige weggeefactie! AFGELOPEN

Ik vroeg op sociale media om te kiezen tussen Ontzettend Stom en het Waanzinnige Moppenboek.
De stemmen gingen vrij gelijk op!
Maar onze zoon heeft de uiteindelijke beslissing genomen. Hij zei dat kinderen die alle boomhutboeken gelezen hebben heel veel moppen in het moppenboek zouden herkennen, ook al zitten er wel nieuwe in. Hij zou dan écht wel kiezen voor ‘Ontzettend Stom’. Dus bij deze! 😉

Ontzettend stom

Wat moet je doen?!

 • Reageer onder dit artikel met een geldig e-mail adres.
 • Like de facebookpagina van Lannoo Kinderboeken.
 • Reageren op de foto (zie hierboven) op instagram en op mijn facebookpagina geven een extra kans.
 • De actie loopt tot 27 juni. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en moet reageren binnen 48 uur. –> Winnaar heeft boek reeds ontvangen.

80 Replies to “Ontzettend Stom en het waanzinnig moppenboek”

 1. Zou mijn 8 jarig zoontje heel blij maken. 🤗. Grote fan van de Waanzinnige Boomhut reeks en het doe boek. Hij leest ook altijd de grapjes uit de boeken voor. Dit zal hij zeker en vast ook leuk vinden

 2. Wat superleuk
  Doe graag mee voor mij dochter, ze is 7 maar denk ze dit boek echt geweldig vind
  Evt om eerst keer samen te lezen

  1. De kids van mijn klas zouden dit super vinden voor tijdens de LIST ( Lezen IS Top) momenten. Duimen maar!!!

 3. Ik denk dat dit een boek is waarmee mijn dochter zich uren kan vermaken in de zomervakantie en erna zal het boek ook nog vaak gelezen worden.

  1. Ideaal voor de kinderen in de klas die lezen ‘ontzettend stom’ vinden. Het zal ze wel op andere gedachten brengen. 😉

 4. Het zou Ontzettend Stom zijn als ik er geen win😂😂😂
  Ik wil dit boek voorlezen aan mijn kindjes van mijn klasje !

 5. Voor mijn kinderen van 8 en 10 jaar lijkt “Ontzettend stom” een leuk boek om in de vakantie te lezen dus ik doe graag mee.

 6. Leuk!!! Dit boek was ook onze keuze, wij loten heel graag mee. De boomhut hebben we nog niet allemaal gelezen, wij sparen nog voor de rest van de serie.

 7. Super leuke actie ! Ons zoontje van 8 jaar verslind de waanzinnige boomhut reeks And I love it ! Ontzettend stom zal hier dus ook ontzettend in de smaak vallen !

 8. Hier houdt hij niet zo van lezen maar De Boomhut en Ontzettend Irritant waren wèl een succes! Daarom ding ik graag mee naar Ontzettend Stom.

 9. Zalig! We zitten in de fase dat alles ontzettend stom is. Dus misschien wel een boekje voor lij🙈😂 nee onze bijna 8 jarige zou het super leuk vinden!

 10. Zou een fantastische uitbreiding van de boekenmand van Annefloor zijn. Ze is dol op boeken. Dat heeft ze van mij. Haar kamer stond al vol boeken nog voordat e geboren was 🙂

  1. Whawwie, daar zou onze kleine meid van smullen. Ze heeft alle boomhut boeken al verslonden! 💓😍👍🏼🦄

 11. Ohh onze 8-jarige Otis vindt het vre-se-lijk STOM dat hij alle boomhut boeken al uit heeft, écht iets voor hem dus, dit boek 🙂

 12. Wat vreselijk stom!! … dat wij dit te gekke boek nog niet hebben!! Ik doe mee!! 😍🙏🏻🤩

 13. Deze mag noet ontbreken in mijn klasbib of in de schatkamer van school. Dus ik doe graag mee ( echt niet stom deze actie!)

 14. Mijn dochter van bijna 7 jaar is een echte boekenworm. Als ze eender welk nieuw boek ziet begint ze te lezen. Krijgt ze een boek mee van school zegt de juf dat ze maar per dag 3 blz mag lezen. Anders is hij na 1 dag uitgelezen.

 15. Mijn 8-jarige zoon is een enorme fan van de boomhut-reeks. En in ons gezin lachen we soms wel eens met zijn ‘irritante’ gedrag. Het vorige boek was dus echt op zijn lijf geschreven. Nu wil hij natuurlijk zijn oudere broer even terugpakken met het boek ‘ontzettend stom’. Het zou hier dus geweldig onthaald worden!

 16. Voor de kinderen in mijn groep die lezen ontzettend stom vinden! Hopelijk trekt deze titel ze over de lezen is leuk streep!

 17. Aaaaargh… Waarom? Nu moet ik wéér een boek kopen voor mijn klas. En wéér voorlezen… Andy, wat doe je mij toch aan?! Ik heb al een boomhut aan papier voorgelezen in mijn vierde leerjaar! Ontzettend irritant is dit. En stom. En waanzinnig.

 18. Wat een leuke actie!
  Mijn zoontje is natuurlijk ook ontzettend stom en kan wel een boek gebruiken die bij hem past! 😜

 19. Voor mijn klas, waar iedereen grote fan is! Ook de kids die er aan komen volgend schooljaar gaven al aan dat ze blij zijn dat ik alle boomhutten in de klas heb 🙂

 20. ah de max! ik doe mee voor mij pluszoon van bijna 10; nog geen fervent lezer maar wel zot van de boeken van de waanzinnige boomhut : )

 21. Een superleuk boek voor het leesplezier van jonge kinderen te bevorderen. Past zeer goed in mijn klasbib van het derde leerjaar.

 22. Ik doe mee voor mijn nichtje Amaly die 10 juni jl. een broertje heeft gekregen, het zou leuk zijn wanneer wij op kraamvisite komen ook een cadeautje aan haar kunnen geven.

 23. Wat leuk! Als leerkracht die vanaf volgend jaar een eigen klas krijgt, zou dit een super leuke (of stomme?) aanvulling zijn voor de klasbib! De andere reeksen vinden de kids heel erg leuk!

 24. Dat zou mijn 9-jarige zoon en mijn 6-jarige dochter heel blij maken en nadien zou het mijn klas 10-jarigen ook nog heel blij maken!

 25. Hier twee grote fans van de waanzinnige boomhutreeks en al helemaal van de gekke humor en illustraties. Én ik kan het achteraf nog laten verslinden door mijn leerlingen. Win win dus 😁

 26. Mijn dochter gaat het boek vandaag geven aan haar beste vriend. Dat is best moeilijk als jij het boek ook heel graag wilt en je verjaardag nog bijna een half jaar weg is. Hopelijk mag ik haar dus verrassen met haar eigen exemplaar.

 27. Mijn zoon is volop bezig met de reeks van de boomhut en heeft het boek ‘ontzettend irritant’ verslonden! Hier zou hij heel blij mee zijn!

 28. De boomhutboeken zijn erg gewild in de klas. Ook lezers met een lager AVI kunnen ze vlot lezen en plezier aan beleven en is dat niet wat we willen! Deze zou zeker passen in mijn klasbib, al denk ik dat mijn dochter hem eerst gaat verslinden.

 29. Wat tof! Ik had ook voor ontzettend stom gestemd, dus goede keuze van je zoon. Ik doe mee voor onze dochters!

 30. Hier werd de hele reeks boomhutten verslonden door onze meiden. Heel benieuwd naar dit ongetwijfeld hilarisch boek! ♥️

 31. Wat een leuk boek om te winnen.
  Mijn kleinzoon vindt dit boek vast ontzettend grappig.
  Ik heb geen facebook en Instagram , maar heb geliked en geloved op Bloglovin.
  Heel graag doe ik mee.

  1. Juist naar de waanzinnige tentoonstelling geweest. Hij wordt 7 deze zomer zou dus een prachtig cadeau zijn voor onze goede lezer 🤞

 32. Oeh tof! Hier een enorme fan van de Waanzinnige Boomhut in huis. Inmiddels heeft hij al een paar boeken aangeschaft en de rest leent hij zo vaak als mogelijk telkens weer opnieuw bij de bieb. Ik denk dus dat je hem hier heel erg blij mee maakt.

 33. Oh, wat vindt mijn zoon lezen ontzettend stom. Behalve wanneer het korte verhalen en moppen zijn. Is dit dan niet het perfecte boekenpakket om deze zomer toch wat te lezen? Zeker en vast!

 34. leuk voor mijn zoon Xander van 9. De waanzinnige boomhut vond hij geweldig en deze vast ook! ik waag graag een kansje voor hem <3

 35. Ja..leuk voor kleinzoon van 7 die van lezen lijkt te houden en voor kleindochter van 9, die juist niet van lezen houdt..das pas “stom”..nee hoor maar wie weet …

 36. Ik maak graag kans voor mijn neefjes Jesse (11) en Dennis (9) zij kunnen deze humor wel waarderen. En met dit boek even ontspannen van hun autisme en ADHD.

 37. Ik denk dat mijn zoon ook voor “ontzettend stom” zou stemmen. Hij heeft alle boomhut-boeken immers al gelezen. Voor mijn dochter van 7 zijn die net nog iets te moeilijk. Maar dit boek lijkt me dus ontzettend stom, dus maak ik graag kans 😉

 38. Romy, 10 jaar, is een echte boekenwurm. Ze heeft de Boomhut-boeken verslonden, en leest ze keer op keer. Ze telde de dagen tot de nieuwe delen uitkwamen. Het is een prachtige collectie geworden. Aanvulling is zeer welkom!

 39. Mijn zoontje heeft dit jaar in groep 3 leren lezen, en dat doet hij 👌. Hij is een vlotte lezer en heeft de smaak van lezen te pakken gekregen. Voor hem doe ik graag mee, perfect voor in de zomervakantie. 🍀🍀🍀

 40. Leuk voor mijn zoon die heeft inderdaad alle boomhut boeken gelezen.
  Dus ik doe graag mee en deel deze actie.

 41. Wat lijkt me dat een leuk boek . Ik zou het zeker zelf eerst lezen. Dan schuif ik het door naar de volgende grage lezers .heerlijk dat er leuke kinderboeken zijn die we samen kunnen lezen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.