Mindset kalender 2021 – gratis download

Mindset kalender 2021 – gratis download

Al een aantal jaren integreren wij hier in huis een groeigerichte mindset. Ook in de klas is een bewuste beleving van hoe je kijkt naar groei en intelligentie erg belangrijk. Ikzelf paste die groeimindset al toe in mijn klas, voor ik er ooit van gehoord had. Want van fouten maken kan je leren. In 2020 stond de Mindset kalender van uitgeverij Bazalt op mijn bureau. En met zo’n jaar als 2020 was dat geen overbodige luxe zullen we maar zeggen. Helaas is er in 2021 geen nieuwe mindset kalender gemaakt en ik ging hem heel erg missen. Daarom maakt ik een mindset kalender 2021 die jullie gratis kunnen downloaden en afdrukken.

Wat is dat toch, die mindset theorie?

Professor Carol Dweck is dé persoon om aan te halen als je spreekt over de mindset theorie. Ze onderzocht motivatie en hoe het komt dat sommige mensen steevast kiezen voor uitdaging en fouten durven maken, terwijl anderen net bang zijn om te falen en uitdaging uit de weg gaan.
Volgens Dweck ligt dat aan hun mindset. Als je een groeigerichte mindset hebt geloof je dat je kan groeien door fouten te maken, dat faalervaringen leerkansen zijn en dat je net daarvan beter gaat worden. Mensen die een heel vaste mindset hebben houden niet van fouten, gaan uitdaging uit de weg en geloven dat intelligentie een vaststaand gegeven is.
Ondertussen is het ook geweten dat je niet altijd groeigericht of vast bent. Je kan wisselen, afhankelijk van je interesses of keuzes. Maar inzicht in mindset is wel erg belangrijk.
Als je meer wil lezen, kan ik je zeker en vast het boek Mindset van Dweck aanraden. 

Kinderen en mindset

Het is erg belangrijk om kinderen al kennis te laten maken met een groeigerichte mindset. Er bestaan prachtige boeken om dat te doen. Het lijstje mindset boeken voor kinderen vul ik telkens aan als er een nieuw boek voorbij komt dat een plaatsje in die lijst verdient.
Je kan de mindset boeken voor kinderen hier vinden.

Mindset kalender 2021

Ik maakte dus een eigen mindset kalender 2021 met quotes die gericht zijn op een groeimindset. Elke maand een kleine reminder dat je soms maar kleine stapjes moet zetten om ergens te geraken, dat je uit je comfortzone moet durven stappen als je iets wil kunnen of leren, dat je moet blijven geloven in jezelf en kleine stappen voorwaarts kan zetten, dat uitstellen je niet gaat helpen, dat nieuwe dingen doen je nieuwe kansen zal brengen, dat je voor je passie moet durven gaan, dat je voor jezelf en je mening mag en moet opkomen, dat je moet focussen op wat echt belangrijk is.

 

 

Download jouw mindset kalender 2021 via deze link.

Pin jouw mindset kalender voor later

 

mindset kalender 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.