Mijlpalen maand – dat was september voor mijn blog!

Mijlpalen maand – dat was september voor mijn blog!

September was een te drukke maand! Nah, ’t is eruit!
Hoewel ik al beter heb geleerd om ‘neen’ te zeggen, bleek in september nog maar eens dat ik soms echt te veel hooi op mijn vork durf te nemen. Maar tussen al die drukte door, tussen al het hectische rondom mij, haalde mijn blogje een paar mooie mijlpalen… zomaar…
Of neen, dat is gelogen, niet zomaar, want stiekem heb ik de voorbije (bijna) twee jaar keihard aan mijn blog gewerkt. Mijn echtgenoot zei dan ook: “Hard werken wordt beloond!” en zo voelde het ook echt!

mijlpalen

Wat waren die mijlpalen dan?

Unieke bezoekers

Vorige maand vertelde ik nog dat mijn blog in de zomer gegroeid was, dat die 5000 unieke bezoekers bijna werden gehaald. En dat het toch wel een droom van me was om die 5000 te halen.
De voorbije maand haalde ik die 5000 niet gewoon! Ik ging er los over en eindigde op 6123 unieke bezoekers! Hoe onwerkelijk is dat?!
Voor de lezers die geen idee hebben wat dat is, die unieke bezoekers… Mijn statistiek programma, Google Analytics, kan van alles en nog wat meten. Ook hoeveel verschillende mensen binnen een maand komen lezen op mijn blog. Dat waren er dus de voorbije maand gewoon zomaar even 6123.
Ik vind het nog steeds zo onwerkelijk! Ik stond erbij en keek er naar en was zo ontzettend blij! 5000 was voor mij een magisch getal in mijn hoofd!
Nog steeds is dat peanuts met grote bloggers, maar toch ben ik heel erg blij. Ik kwam twee jaar geleden van 300…

Gevolg van die unieke bezoekers

5000 wil ook zeggen dat er een aantal PR bureaus de deuren openen en dat Kreanimo in hun bestand komt te zitten. Niet dat ik weet of en wat daar uit kan en zal komen… maar ik ben ook hier heel blij mee!

Mijn eerste bloggers event

Er waren wel een paar events geweest waar ik niet rechtstreeks op was uitgenodigd, maar waar ik eventueel voor had kunnen inschrijven. Ze vielen voor mij echter altijd op verschrikkelijk moeilijke momenten om er naartoe te gaan, dus heb ik telkens gepast!

Maar vorige week kreeg ik een mail. Rechtstreeks naar mij, rechtstreeks van een PR verantwoordelijke naar het mail adres van mijn blog! Een uitnodiging voor een event voor Belgische Bloggers…

Nog zoiets onwerkelijks! En het was dan ook niet zomaar een klein dingetje! Het was een Avant première van een nieuw programma van Studio100 TV.
En toevallig deze keer, stond er ook helemaal niets op het programma! Ik reageerde dat ik zou komen en de voorbije zaterdag reed ik met de twee oudste kinderen (de jongste was nog te klein voor Technopolis) en mijn nichtje naar Mechelen voor mijn allereerste event als Belgisch Blogger.

Andere bloggers ontmoeten!

Ik wist dat Sofie van Mamaabc er ook zou zijn. Sofie en ik gaan online al ‘way back’. Van toen ik zwanger was van ons zoontje en me op een mama forum begaf. Ik heb haar blog mee weten groeien en dat ene artikel ook viraal weten gaan! Sofie en ik babbelen in WhatsApp en op facebook… maar we hadden elkaar nog nooit in real life gezien.
Het was echt eens tof om haar kinderen te mogen zien spelen voor mijn neus in plaats van op foto’s of filmpjes! Ik ken die kleintjes al van baby af… of ten minste – zo voelt dat!
Sofie was er samen met Kimberley van Gewoon Wij. Haar ken ik nog niet zo lang, maar ook dit was een beetje gek… Mensen die je online kent eindelijk eens een keer ‘echt’ zien!

Wat was de tofste van de mijlpalen?

Natuurlijk zijn ze allemaal wel bijzonder! Maar als ik echt moet kiezen, dan neem ik toch die laatste! Zo fijn om mijn collega bloggers eens face to face te zien! Dat smaakt naar meer! Dat staat vast!

Mijn kleine blogje, het groeit en bloeit… al de tijd die ik erin heb gestopt bleek de nodige meststof te zijn.
Toch blijft dit mij onwerkelijk lijken… Ik wacht precies nog steeds op het moment dat ik wakker word en besef dat het een droom is… of op het moment dat de cijfers terug in elkaar stuiken…
Ik blijf met de voetjes op de grond! Maar ik ben wel super blij met de mijlpalen die mijn online plekje al heeft gehaald!
En zonder jullie allemaal, was dat zeker nooit gelukt! Als je de vorige “Dankjewel” zou gemist hebben… Hier is hij nog eens!

Dankjewel!
Ilse

22 Replies to “Mijlpalen maand – dat was september voor mijn blog!”

  1. Echt knap gedaan! Hard werken wordt inderdaad beloond en dat is je gegund! Je hebt een prachtblog met goede inhoud. Hopelijk mogen er nog veel mooie dingen op je pad komen!

  2. Super gaaf dat je de groei weet vast te houden. En het stemt me goed te weten dat je twee jaar geleden va 300 afkwam… ik groei nog gestaag maar er is dus wel degelijk hoop voor kleintjes zoals ik 🙂

  3. Leuk Ilse, gefeliciteerd met de bezoekersmijlpaal, wat een kick geeft dat! En dan ook nog naar blogevents, de krenten uit de pap zijn dat, geniet ervan, je hebt het meer dan verdiend met je leuke blog

  4. Gefeliciteerd ! Jouw blog-piek-dag door de link op de actionfanpagina was toevallig ook de blog waar mijn link op stond voor de creacross. Dat leverde mij ook een piek op aan bezoekers! Zo leuk !

  5. Gefeliciteerd Ilse, Super! Hier gaat het ook zo fijn met mijn blog en dat is toch wel gaaf he! Nog steeds schrijf ik omdat ik het zelf zo leuk vind, maar dat het dan ook nog goed gelezen wordt is helemaal te gek. Ga lekker zo door en wat dacht je een keer van een meet-up met mij 🙂

  6. Wat goed zeg, gefeliciteerd! Misschien is jouw mysterieuze hartjes pakketje wel als cadeautje bedoeld voor dit aantal unieke bezoekers 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.