Maak dat fotoboek! Voorkom drama!

Maak dat fotoboek! Voorkom drama!

Ik maak enorm veel foto’s. Dat heb ik altijd al gedaan. Zelfs toen we nog in de tijd leefden dat je een rolletje moest binnen brengen bij de fotograaf en een dikke week op het ontwikkelen moest wachten. (Om dan te zien dan meer dan de helft onscherp was of dat er planten uit je hoofd leken te groeien!). Nu met de digitale fotografie is dat een stuk beter geworden natuurlijk. Toch heb ik van de laatste jaren vooral vele foto’s op de computer staan. Iets met uitstelgedrag om telkens een fotoboek te maken na een mooie reis of een jaar dat weer voorbij is! 

Voor we kinderen hadden

Voordat we mama en papa werden is het me nog best goed gelukt om foto boeken te maken van onze reizen. Van Parijs, Rhodos, Egypte, Kusadashi,… die reizen staan mooi in albums in de kast te pronken.
Ook van de oudste heb ik nog wel enkele fotoalbums gemaakt. Tot zijn 1 jaar en de onthaalmoeder maakte ook een super mooi klein boekje met foto’s van leuke momenten in de opvang. 
Bij de tweede is het me nog gelukt om snel snel een hoop foto’s van mijn telefoon te laten afdrukken in een goedkope versie. Maar die boekjes vielen erg snel uit elkaar. Het was echt geen kwaliteit! Zo jammer! 

Ontspullen

Mijn missie deze zomer was ontspullen. De kelder en de zolder moesten leeg. (leger) Er kwamen nieuwe meubels in de woonkamer, dus moesten de kasten even helemaal uitgeladen. Ik haalde alles eruit om even naar de zolder of de kelder te verhuizen tot dat de nieuwe kasten er zouden zijn. 
En daar kamen de fotoalbums uit de kast. Dat is altijd leuk, want de kinderen begonnen er spontaan in te kijken.
“Oh, hier was jij een baby!”
“Kijk, toen was ik in het ziekenhuis!”

Ik sta nergens in een fotoboek

En toen hadden we een drama moment. De jongste vond zichzelf nergens terug in de boeken met mooie foto’s. 
“Ik sta nergens in die boeken”!

Uiteraard niet als je een boekje kijkt van vijf jaar geleden en je bent er zelf vier. Maar om de één of andere reden had  het haar echt wel geraakt! Dat deed toch wel pijn. Mijn uitstelgedrag had mijn jongste echt wel verdriet gedaan. 

Op mijn telefoon staat zij nu misschien wel het meeste van allemaal, want ze is de kleinste en zo schattig met haar bril en krulletjes.
Ik heb haar dus bij me genomen en we zijn foto’s op mijn telefoon gaan kijken: “Kijk, hier ben je! En daar sta je met je nieuwe bril! En hier ben je verkleed als prinsesje!”

Ze zit momenteel ook nog in een moeilijke periode, waar ze ontdekt dat ze ook zelf dingen mag kiezen die zij wil en dat ze leuk mag vinden wat anderen niet leuk vinden. En dan staat ze nergens op de foto! Een mama fail moment dus! 

Ik nam me voor om werk te maken om die mooie momenten in een boekje te zetten. Want foto’s op een telefoon of op een computer, wat heb je daar aan?! 

Geen uitstelgedrag voor het fotoboek van de vakantie

Toen we dan terug waren van Denemarken ben ik meteen online begonnen aan het maken van een klein fotoboekje met spiraalbinding van onze voorbije vakantie in Denemarken. Ik liet er drie afdrukken, zo heeft elk kind zijn of haar eigen boek om in te kijken.
Ik zette er mooie landschappen in, zo hier en daar, maar vooral ook de foto’s van het pony ritje en legoland, want dat zijn voor hen natuurlijk de belangrijkste momenten! 

Ze zijn er al echt in weg gedoken en de jongste ontdekte tenminste zichzelf een aantal keren in het boekje met mooie fotomomenten van onze voorbije vakantie! 

Missie ‘Stel het maken van een boekje met foto’s waar ook de jongste in staat niet uit’- geslaagd! 

Hoe vaak maak jij een fotoboek? Ik las op facebook al dat er zijn die dat heel consequent doen! Ik vind dat echt super knap! Maar ik las ook dat ik niet de enige was met last van uitstel gedrag als het aankomt op verwerken van foto’s!

Take care en tot snel! Liefs Ilse

De fotoboeken werden ons gratis aangeboden door smartphoto.be. 

 

3 Replies to “Maak dat fotoboek! Voorkom drama!”

  1. Ik had me ook voorgenomen om an ieder jaar een mooi ok te maken. Inmiddels is dochter 3.5 en heb ik pas het 1e jaar van haar ingepakt. Rest moet nog uitgezocht en afgedrukt worden. Nu zoontje ook geboren is moet ik toch echt eens op gaan schieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.