LOVY luxe kindersieraden – kreatieve kronkels

LOVY luxe kindersieraden – kreatieve kronkels

Ook vandaag heb ik weer een creatieveling gevonden die over haar hobby wil komen vertellen! Laura heeft gewoon haar eigen sieradenmerk LOVY luxe kindersieraden uit de grond gestampt! Daarover komt ze vandaag wat meer vertellen.  Ik geef het woord aan Laura:

Lovy Laura

Mijn naam is Laura van den Brink en sinds 2009 run ik mijn eigen sieradenmerk LOVY luxe kindersieraden. Ik heb een marketing- en communicatie achtergrond en die kan ik goed gebruiken in mijn huidige werkzaamheden. Ooit ben ik begonnen met het maken van luxe baby armbandjes en die lijn heb ik verder doorgetrokken naar andere zilveren kindersieraden, ​baby armbandjes met naam​: naamarmbandjes​, jongenssieraden en mama sieraden. Toen ik kinderen kreeg ben ik parttime gaan werken als communicatie adviseur, maar ik deed er altijd iets bij. Zo verkocht ik jaren geleden luxe kinderkleding via Marktplaats en dat groeide uit tot een eigen webshop die ik in mijn vrije uren runde. Ik switchte uiteindelijk naar zelfgemaakte babysieraden, onder andere door ruimtegebrek, en dat sloeg goed aan. Op dat moment bestond er nog niet zo’n soort sieradenlijn, speciaal voor baby’s en kinderen. Het was mijn droom om op een gegeven moment mijn baan op te kunnen zeggen en dat is – na jaren hard aan mijn eigen merk werken – gelukt.

Sieraden populair als kraamcadeau

Inmiddels werk ik al meer dan 5 jaar vanuit mijn eigen studio in Den Haag, waar ik elke dag mijn sieraden maak en verstuur. De verschillende kindersieraden die ik maak hebben vaak een speciale betekenis en zijn zeer persoonlijk. Bijvoorbeeld mijn baby armbandjes, die worden vaak ​gegeven als origineel kraamcadeau en de mama sieraden zijn erg populair rondom Moederdag en de feestdagen.

Lees ook: glazen cabochon oorbellen zelf maken. 

Zilveren belletjes met een bijzondere betekenis

Eigenlijk ben ik heel trots op alle sieraden die ik maak. Zeker wanneer ik na afloop een enthousiast mailtje van een klant krijg die heel tevreden is of een mooi verhaal vertelt over hoe een kersverse moeder een traan moest laten toen ze haar sieraad kreeg. Soms hoor ik verdrietige verhalen, maar ook dan is het mooi als een sieraad juist troost kan bieden. Wat me is bijgebleven was het verhaal van een moeder die een armbandje met een geluksbelletje kocht voor haar dochtertje. De kleine had een spierziekte in haar arm, waardoor ze deze goed moest blijven bewegen. Het belletje zorgde ervoor dat ze haar armpje steeds vaker ging bewegen en dat was natuurlijk heel fijn om te horen.

Meer dan alleen kindersieraden maken

Ik werk ongeveer 40 uur per week aan LOVY. Dat betekent niet dat ik ook al die uren in mijn studio zit of dat ik dan sieraden maak. Ongeveer de helft van mijn tijd ben ik bezig met marketing en klantenservice. Het is namelijk best veel werk om goed in Google te scoren en nieuwe klanten te trekken. Vaak vinden klanten mij doordat ze in Google zoeken naar ‘kraamcadeau’ of ‘kindersieraden’. En ook via social media heb ik inmiddels een flinke achterban opgebouwd waar ik veel contact mee onderhoud. Elke dag krijg ik ook tientallen vragen via de mail, dus dat is ook een flink onderdeel van mijn werk.

Perfecte combinatie

LOVY is voor mij de perfecte combinatie van een flexibele en creatieve baan, waar ik zelf de touwtjes in handen heb en waarmee ik mijn salaris kan verdienen. Ik kan me niet meer voorstellen ooit voor een baas te gaan werken, haha. Eigen baas zijn betekent lusten en lasten. Maar doordat ik mijn tijd zo flexibel kan indelen, werkt dat heel goed in combinatie met mijn gezin. En dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Ik hoop nog heel veel jaren met LOVY aan de slag te blijven en veel persoonlijke sieraden te mogen maken.

Waar kan je Laura en Lovy vinden?

Bedankt Laura, voor dit inspirerende interview.  Het lijkt me super om van je hobby zo’n mooi beroep te maken.  De speciale momenten die jij voor mensen nog meer bijzonder kan maken met jouw juwelen… dat is zo geweldig!
Nog héél veel succes!

Zelf zin gekregen om juwelen te maken? Begin dan met deze tutorial voor een armband in zwart wit! 

8 Replies to “LOVY luxe kindersieraden – kreatieve kronkels”

  1. Echt wauw prachtig, die juweeltjes zijn prachtig. Jammer dat ik niemand ken die een babytje heeft op dit moment. Zou een super leuk cadeau zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.