Hoe vind je haakpatronen op Pinterest?

Hoe vind je haakpatronen op Pinterest?

Een aantal jaren geleden begon ik met haken. Ik leerde het mezelf via youtube en sindsdien, als ik tijd maak, haak ik geregeld leuke dingen. Op facebook zit ik in een aantal groepen waar haakwerken worden getoond aan elkaar en waar gratis patronen worden gedeeld. En daar zag ik echt al héél vaak de vraag “Hoe vind je haakpatronen op Pinterest?” voorbij komen. 

Op pinterest zit ik echt al super lang, ik ben één van de aller eersten geweest, toen was het nog met een uitnodiging dat je op het platform kon! Voor mijn werk als creatieve leerkracht vond ik Pinterest indeaal – plaatjes zeggen voor mij nog altijd het meest. Dus die vraag over haakpatronen zoeken op Pinterest vond ik echt heel raar, want ik vind zowat alles. Het is mijn habitat! 😉 

Als er zoveel mensen problemen ondervinden bij het zoeken, dan is het misschien tijd om een beetje Pinterest-les te geven! Dus, hier gaan we! 

Hoe ga je haakpatronen zoeken op pinterest?

Daar heb je een beetje achtergrond kennis voor nodig om te begrijpen hoe Pinterest werkt. 

Wat is Pinterest?

Een prikbord

Simpel gezegd is het één groot prikbord waar je de leukste dingen op prikt (pint). Je hebt jouw eigen prikbord en dat prikbord kan je onderverdelen in groepen. Een prikbord voor recepten, een prikbord voor de kinderkamer, een prikbord voor haakpatronen,…

Een zoekmachine 

Maar Pinterest is ook en bovenal een zoekmachine. Zo een ding als Google dus! Dus net zoals bij Google moet je ook de juiste zoektermen ingeven als je iets gaat zoeken.
En ook net zoals bij Google is Engels daar de meest gebruikte taal! Dus ja, je gaat sowieso de meeste projecten vinden in het Engels bij het haakpatronen zoeken.

Zoekterm: Free crochet pattern (+het Engels woord van wat je zoekt)
Dit zal je gratis haakpatronen opleveren.

Maar ik kan geen Engelse patronen lezen?! Toch is dat niet zo moeilijk. Zeker niet als je haakschema’s kan lezen. Moest je toch nood hebben aan een vertaling dan heb ik die voor je op een rijtje gezet

Lees hier: Hoe begin je met leren haken + vertaling Engelse termen

Toch vind je echt wel linkjes naar patronen in het Nederlands op Pinterest. Die van mij staan er toch ook op! 😉 

Zoekterm: Gratis haakpatroon (+het nederlands woord van wat je zoekt)

Je gaat echt wel leuke patronen vinden! De volhouder wint! 😉 

Enkel de afbeelding

Uiteraard moet je doorklikken naar de website, blog,… waar het patroontje opstaat. Soms vind je enkel de afbeelding en niet het patroon. Niet opgeven, dat komt omdat niet iedereen juist pint! Pinterest heeft veel te bieden. Pin de patronen die je vindt op je eigen haakpatronen bord, zo weet je zeker dat die wel naar het patroon gaan! 

Welke patronen vind je niet op Pinterest

Haakpatronen zoeken op pinterest waar copyright op zit, zal niet lukken. Het is en blijft stelen om die dingen te verspreiden via pinterest of facebook of zelfs gewoon een kopie. Als iemand die patronen toch pint en de maker ziet dat, kan die bij Pinterest een klacht indienen. De pin zal, terecht, worden verwijderd. Ik vind het jammer vinden dat mensen die zo hard werken zo beroofd worden. Op Kreadoe werd er steevast gevraagd op foto’s te nemen op zo’n manier dat de patronen niet konden ‘gepikt’ worden. Zonde toch?! Maar goed, ik wijk af! 

Wij pinnen samen voor jullie

Met een aantal mensen pinnen wij al een tijdje op een groepsbord voor Nederlandse patronen. Daar kan je dus ook terecht om leuke patroontjes te vinden. 

Deze tips pinnen voor later?! 😉

haakpatronen op pinterest zoeken

Hopelijk heb je iets aan deze tips en vind je de leukste haakprojecten nu iets gemakkelijker!

Take care en tot snel

Liefs Ilse 

 

2 Replies to “Hoe vind je haakpatronen op Pinterest?”

  1. Ik vind weinig nederlandse patronen,waarom kunnen de anderstalige patronen niet vertaald woren naar het nederlands,ook geen nederlandse patronen van een drakensjaal.Maak er eens werk van aub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.