Hoe moet Sinterklaas dat allemaal betalen?

Hoe moet Sinterklaas dat allemaal betalen?

Hoe je het ook draait of keert, de decembermaand is niet de goedkoopste van het jaar. Samen met de start van het nieuwe schooljaar, waar alle nieuwe materialen en hobby’s moeten worden betaald, zijn het dé maanden waar mensen al wat vaker gebruik moeten maken van hun spaarcenten. Hoe moet Sinterklaas dat allemaal betalen? Even een paar tips op een rijtje!

Bepaal je Sinterklaas budget op voorhand

Om ervoor te zorgen dat je niet te veel uit gaat geven voor Sint aankopen, is het best dat je op voorhand even kijkt wat het budget per kind is dat je kan en wil spenderen. Dit is ook iets dat jaarlijks kan verschillen. Best bekijk je dit samen met je partner even en leg je een bepaald budget vast waar je niet over gaat. Denk er hier ook aan dat het uiteindelijk gaat op de gezelligheid en waar jouw kind blij van wordt. Sommige kinderen zijn bij wijze van spreken blij met een stickerboek, daar hoef je dan geen mega duur poppenhuis voor te kopen! 😉

Bestudeer de folders

Er komen heel wat folders met Sinterklaas aanbiedingen in je brievenbus. Als je een ‘geen reclame’ sticker hebt (toppie trouwens!), dan kan de folders ook allemaal online vinden. Neem er even de tijd voor om deze door te nemen. Het vraagt wel wat tijd, maar het kan je echt wel wat opbrengen.

Waar spelen ze echt mee?

Dat vond ik dus een hele moeilijke in het verleden. De zoon zette wel eens dingen op zijn verlanglijstje voor de Sint, waarvan ik gewoon zeker wist dat ze na vijf keer achteraan in de kast zouden belanden. Daar ben ik dus vanaf gestapt! Er worden nu enkel dingen aangekocht waar ik zeker van weet dat ze er echt mee gaan spelen. Je kent je kind!

Ga ook voor nuttige cadeaus

Speelgoed is natuurlijk leuk en de Sint brengt nu eenmaal vooral speelgoed. Maar toch is het ook goed om eens na te denken welke dingen de kinderen nog nodig hebben.

Kleding

Hebben ze nog een nieuwe pyjama nodig of misschien zijn de sokken te klein? Zijn de schoenen versleten? Dan kan dit ook voor de Sint worden aangekocht. Kies dan wel voor dingen die ze ook echt leuk vinden. 😉

Gebruiksvoorwerpen

Mag het dekbedovertrek van Bumba bijvoorbeeld wel eens plaats maken voor een variant voor oudere kinderen? Dan is dit misschien het moment! Er zijn zo’n mooie overtrekken te vinden!

Educatieve aankopen

Als je kind wat problemen heeft met bijvoorbeeld automatiseren van de tafels dan kan je super toffe educatieve spelletjes vinden om dat op een leuke manier in te oefenen! Ook voor schrijfmotoriek bestaan er heel leuke oefenboekjes. Die kan de Sint ook brengen, want die weet dat dit wat moeilijker gaat en wil graag helpen!

Spreid je aankopen over verschillende maanden

Als je een leuke aanbieding tegenkomt tegen korting gedurende het jaar, kan je ook dat al inslaan en wegleggen voor de Sinterklaas periode. Denk er dan wel aan dat je niet over je budget gaat!

Winkelkeuze

Denk goed na voor welke winkel(s) je gaat kiezen als Sinterklaas betaalbaar wil houden. Bijvoorbeeld bij Aldi hebben ze tegen de feestmaandperiode super leuke aanbiedingen tegen betaalbare prijzen. Er kwam de voorbije week al een super toffe robot in de winkel die je met een USB lader kan opladen en die je met een afstandsbediening kan besturen. Er komt ook nog een hele leuke Bluetooth microfoon om karoake mee te zingen en een pop waarmee je doktertje kan spelen. Er komen echt super toffe cadeautjes aan de komende weken.

Grote kortingen na de Sint

Vaak moet het Sint speelgoed na zes december de deur uit in sommige winkels. Je kan dan mooie kortingen scoren. Heel mooie puzzels van een volgend niveau of zo kan je dus dan ook inslaan en even wegleggen voor volgend jaar. Ik vind dat niet bij alles kunnen, want interesses veranderen wel eens bij kinderen, maar toch zijn er heel wat dingen die je wel kan kopen met korting en aan de kant kan leggen. Hoe moet Sinterklaas dat allemaal betalen anders? 😉

Gratis printables en Liedjes

Er is ook heel wat materiaal gratis te vinden op het internet om alles een beetje gezellig te maken en samen gezellig naar het moment toe te leven. Kleurplaten, printables, muzieklijstjes

 

Q: Welke tips pas jij al toe of heb je nog aanvullingen? Ik hoor het graag!

Liefs Ilse

Sinterklaas budget bepalen

5 Replies to “Hoe moet Sinterklaas dat allemaal betalen?”

  1. Ik koop vaak al vanaf de zomer geschenken ofwel als er aanbiedingen zijn, wat ik niet gebruik kan altijd dienen voor een onverwacht kinderfeestje.
    En inderdaad je tip waar spelen ze echt mee … dat is een moeilijke, de lijstjes bij ons staan altijd vol met dingen waarvan ik al kan voorspellen dat ze goed zijn voor 1 speelbeurt (helaas is dit bij veel speelgoed zo bij ons thuis ☹) daarom kies ik graag ook gewoon doe-geschenken: samen naar de bioscoop … adhv een cinematicket bijvoorbeeld

  2. Geen cadeautjes online kopen met de kans dat ze te laat komen zoals vorig jaar. Maak het niet te bont, reclame, media alles is er op gericht je geld uit de zak te kloppen. Vroeger kregen we een grote ton vol cadeaus. let wel zat ook een gezeldschapspel en de cadeaus voor broer moeder en vader in. Die ton leek heel groot maar was dat niet, ik was als kind tevreden. M’n vader liet zich niet beinvloeden door wat anderen kregen.

    1. De laatste jaren is het precies echt tegen elkaar op boksen op sociale media wat andere krijgen. Daar heb ik het moeilijk mee. Onze kinderen zijn blij met wat ze krijgen.

  3. Wij kijken ook tweedehands uit naar duurzaam speelgoed. Dit kan variëren van houten speelgoed tot lego en consorten. Als je goed uitkijkt en er door het jaar al mee bezig bent kan je zo ook je slag slaan zonder een grote hap uit je budget kwijt te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.