Hoe ik per ongeluk een gladiator werd – recensie en plustaak

Hoe ik per ongeluk een gladiator werd – recensie en plustaak

Oeps! Stel je voor zeg, je wordt per ongeluk gladiator! Je kan niet vechten, je hebt geen idee hoe je mensen moet ‘entertainen’ en krijgt dus ook een hoop ‘Boe-geroep’ op je dak!
Dit allemaal valt voor in het boek: “Hoe ik per ongeluk een gladiator werd”.

Hoe ik per ongeluk een gladiator werd

Situering in tijd en ruimte

Een verrassing zal het niet zijn als ik jullie vertel dat dit boek zich situeert in de Romeinse tijd, de tijd van de gladiatoren. Het boek start in Pompeï en we komen doorheen het boek ook in Rome en een aantal andere plaatsen in het Italië van nu.

Het verhaal

Marcus woont in Pompeï en daar valt niet zoveel te beleven! In zijn dagboek schrijft hij over zijn alledaagse belevenissen. Hij overtuigt zijn vader om hem mee te nemen naar Rome. Als hij daar is en door de straten wandelt noemen de mensen  hem “Cassius” en vragen ze of hij ontsnapt is. Marcus begrijpt er geen snars van, tot blijkt dat hij een dubbelganger heeft. Dat is dan ook nog eens één van de bekendste gladiatoren in de arena. Uit pure nieuwsgierigheid gaat Marcus eens kijken of die gelijkenis echt wel zo groot is.
Voor hij het het goed en wel beseft, haalt Cassius echter een vuile streek met hem uit. Nu wordt Marcus gezien als de beroemde Cassius. Hij kan alleen niet vechten en weet al helemaal niet hoe hij mensen moet entertainen.

Humor

Het verhaal heeft typische Britse humor, wat we natuurlijk van een Britse schrijver als Tim Collins gewoon zijn.

Toen kreeg ik zo’n goed idee dat ik bijna stopte om erover na te denken. Maar stoppen was geen goed idee, dus ik dacht erover na terwijl ik bleef rennen.’

Tekst en tekeningen uit in ‘Hoe ik per ongeluk een gladiator werd’.

Het boek heeft 217 pagina’s. Op die pagina’s staan uiteraard het verhaal en achteraan een heleboel extra geschiedkundige informatie over gladiatoren met een tijdlijn en de verschillende soorten van gladiatoren. Je kan er ook een eregalerij vinden van beroemde en beruchte gladiatoren.
Helemaal achteraan in het boek staat ook een verklarende woordenlijst.

Tussen het verhaal door, staan er ook grijze ‘Hoe zit het’ – blokjes. In deze stukken tekst wordt er meer informatie gegeven. Zeer leuk voor weetjesvreters die houden van geschiedenis.

De tekeningen zijn van de hand van Isobel Lundie. Ze heeft een leuke tekenstijl die helemaal bij het boek past naar mijn gevoel.

Het einde

Een goede afloop is er wel, maar aangezien het jaartal en het beven van de aarde, weten we allemaal wat er na het verhaal plaatsvond…

Specificaties van het boek:

Titel: Hoe ik per ongeluk een gladiator werd
Oorspronkelijke titel: The long-lost diary of the worlds worst gladiator
Bindwijze: Hardcover
Verschijningsdatum: juli 2020
Aantal pagina’s: 217 pagina’s
Aanbevolen leeftijd: 7 – 10 jaar
Illustraties: Isobel Lundie
EAN: 978902168049
Koop jouw exemplaar hier. 

 

Boekverwerkingstaak voor snelle werkers of plusgroepen – gratis download

Cognitief sterke kinderen zitten wel eens in het interesseveld geschiedenis. Daarom is dit boek uitermate geschikt om het als plustaak aan te bieden aan de snelle werkers of in een plusgroep.

Ik heb een verwerking opgesteld waarbij kinderen die het boek gelezen hebben, aan de hand van de verschillende cognitieve processen binnen de Taxonomie van Bloom aan de slag kunnen.

Uiteraard is het belangrijk dat ze nog steeds een (verkorte) instructie krijgen en feedback op hun geleverde werk.

Hoe ik per ongeluk een gladiator werd

Download jouw boekverwerkingstaak voor het boek “Hoe ik per ongeluk een gladiator werd” hier

 

Plustaak pinnen voor later

Plustaak: hoe ik per ongeluk een gladiator werd

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.