Help! Mijn kind gaat op kamp.

Help! Mijn kind gaat op kamp.

Mijn kinderen zitten (nog) niet bij een jeugdbeweging. Er zijn al voldoende prikkels rondom hen met hun hobby’s op dit moment. Toen een paar jaar geleden het magazine voor kinderkampen van het ziekenfonds in de bus viel, verschrok ik wel wat! Vroeger als kind ben ik ook op reis geweest met de mutualiteit, maar toen was ik 12 jaar. Het is toch wel anders als het dan over een kind van zes jaar gaat. Maar, zoals altijd, betrekken we onze kinderen bij dit soort beslissingen. Onze zoon was toen zes jaar en hij schoot lichtjes in paniek: “Alleen op vakantie zonder jullie?! Neeeeeeee, dat wil ik niet!’ en daar was dan de kous mee af! Dit jaar echter vielen er twee magazines in de bus. Zowel voor de zoon als de oudste dochter en ik liet de boekjes mooi aan hen zien, net zoals de eerste keer. En deze keer liep het helemaal anders – deze keer wilden ze wel op kamp.

Robotkamp

“Mamaaaaaa, ze hebben een robot kamp en je kan er leren programmeren en een 3D printer uittesten… Daar wil ik naartoe!” Euhm – Oké dan! En toen kwam de dame van zes: “Ik wil ook op kamp!” Euhm – oké dan.

En als ik iets geleerd heb, dan is het wel om in zo van deze zaken mee te gaan als ze hun zinnen erop hebben gezet. Het kan natuurlijk niet altijd, maar dit was op vlak van timing en op financieel vlak wel haalbaar, dus we schreven ze in!

En dan kwam het besef:

Help, mijn kinderen gaan op kamp!

Want ik vind het toch anders dan met een jeugdvereniging, waar ze het hele jaar door samen met de vrienden en vriendinnen hebben gespeeld. Ze zijn op het moment dat ze zullen vertrekken zeven en acht. De zoon gaat helemaal alleen, zonder iemand te kennen. (Ik ga daar nieuwe vrienden maken, hè mama!) De dochter gaat met een vriendinnetje van de klas mee.
Omdat aansluiting vinden voor onze zoon niet het makkelijkste is, vind ik dat ook enorm spannend. Mijn man is daar heel nuchter in, hij ging vroeger ook altijd alleen op kamp. Plus, het zou natuurlijk wel kunnen dat hij gelijkgezinden treft op een soort van STEM-kamp.

Wennen aan het idee van ‘op kamp gaan’ en voorbereidingen treffen

Ondertussen komt de zomervakantie toch een heel klein beetje dichter en begin ik al voorbereidingen te treffen. Babbeltjes over heimwee, missen, …
Er werd ook al gemeld dat er toch echt wel een knuffel mee moest op kamp!
En zonnecrème hè mama! (En ik dacht : “En een goede regenjas en laarzen!” 😉 )

Ik begon ook al aan het praktische te denken. Want hoe goed onze zoon is in organiseren en zo, komt hij waarschijnlijk maar met de helft van zijn kleding thuis…
Daar moest ik natuurlijk al voorzorgsmaatregelen voor treffen.

Labels voor kleding

Ik ging op zoek naar gemakkelijke labels voor de kleding van de kinderen. Ik vond bij goedgemerkt plakgemak kledingstickers. 
Je kan ze gewoon op het wasvoorschrift etiket van de kleding van de kinderen plakken. De stickers kunnen in de wasmachine en de droogkast, dus als er iemand twee keer op kamp gaat, dan is het geen probleem! 😉 Maar die van ons gaan alvast eens beginnen met één kamp van een week, dat lijkt me (voor mama) alvast voldoende!

De kinderen werden bij de computer geroepen en mochten zelf hun lettertype en icoontje kiezen voor op hun eigen stickertjes. De zoon koos een vis (hij heeft iets met de zee en alles wat daar te vinden is!), de dochter koos een kat.
Bij Goedgemerkt verkopen ze ook instrijklabels enzo, maar ik ben voor de gemakkelijke weg: plakken en hoppa! 😉

Plakgemak stickers voor op kamp

De jongste gaat nog niet op kamp, maar wilde ook wel iets kiezen. Ik liet haar leuke reflecterende stickers kiezen. Altijd handig om fiets, helm of andere dingen mee te pimpen en goed zichtbaar te zijn!

Andere aankopen plannen

Er zullen ook nieuwe regenlaarzen en een regenjasje moeten gekocht worden. De kleine koffer van onze dochter is ook echt te klein, dus daar moet ik ook achteraan.
Het is toch allemaal wel een beetje spannend! Maar waarschijnlijk nog net veel spannender voor mama als voor de kinderen zelf!

Gaan jouw kinderen op kamp? Wat zijn jouw ultieme tips voor in de koffer of dingen die ik echt niet mag vergeten?

Take care en tot snel

Liefs Ilse

 

De stickers kregen we aangeboden van goedgemerkt, voor onze kinderen. 

5 Replies to “Help! Mijn kind gaat op kamp.”

  1. Je ziet het in die Amerikaanse films ook veel. Ik ben met school op kamp geweest en vond het vreselijk. Ik hoop dat je kinderen het wel naar hun zin gaan hebben.

  2. Ben benieuwd hoe het zal zijn, zowel voor je kids als voor jou 🙂
    Ik vond het zelf altijd vreselijk op kamp, heb heel wat afgehuild. En zelfs nu nog geen idee wat geholpen zou hebben. Ik hoop dat mijn kids dat niet gaan hebben. Bij mijn zoon op scouting hebben ze het slim aangepakt. Binnenkort een eerste kampje van 1 nachtje in hun eigen lokaal. Een avontuur voor zoonlief en tegelijk lekker vertrouwd allemaal.
    Op kamp op onbekend terrein, met onbekenden zou wel erg spannend voor hem zijn denk ik. En voor mij waarschijnlijk ook 🙂

  3. Dat gaat heel leuk zijn voor ze, en voor de kleinste die thuis blijft ook. Even alle aandacht voor haar. Ik ging elke zomervakantie op kamp, vond het vertrekken niet leuk maar als we er eenmaal waren.. geweldig.
    Noa gaat al enkele jaren op ponykamp en Yaël moet niks van kampen weten. Alles wat langer duurt dan een nacht zonder mama is een dikke nee. Maar dat gaat nog vast veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.