Globbles van Crayola – wat is het en wat speel je ermee?

Globbles van Crayola – wat is het en wat speel je ermee?

Als speelgoed aanzet tot beweging, dan ben ik meestal wel fan. Speelgoed dat slijmerig is en waar ik van verwacht dat het plekken op mijn muren en plafond gaat maken, daar ben ik dan weer minder fan van! We mochten de Globbles van Crayola testen en ik was toch wel sceptisch. Kinderen vinden squishy toys wel leuk en balletjes om mee te spelen ook. Maar zou ik ook fan worden?

Lees ook: zelf stiften maken met het DIY pakket van Crayola

Wat zijn Globbles

Globbles zijn kleine balletjes. Ze zijn ongeveer de maat van een tafeltennis balletjes en ze hebben leuke, vrolijke kleurtjes.

Wat kan je ermee?

Globbles zijn heel veelzijdig. Je kan erin knijpen en ze dus als een soort stressballetjes gebruiken. Maar je kan ze ook uitrekken en zien hoe ze zich dan terug tot hun originele vorm zetten. De knijpbare balletjes kan je ook op elkaar plakken en er een evenwicht mee proberen te bouwen. En uiteraard zijn het balletjes om mee te spelen, dus kan je er ook mee gooien.

Het favoriete spelletje met Globbles

Het spelletje dat de kinderen het meest hebben gespeeld hier in huis was het balletje tegen  het plafond gooien en dan wachten wie zijn balletje het langst kon blijven hangen. En geloof me, dat kan best lang zijn. De jongste gaf het op een gegeven moment gewoon op en ging even iets anders doen. Die bal bleef naar haar gevoel echt gewoon veel te lang hangen! De competitie werd opgevoerd en het was lachten tot en met.

“Zeg, die dingen maken wel vlekken op ons pas geschilderde plafond hè” – kwam de papa even de pret bederven. Op de verpakking staat echter dat ze geen vlekken achter laten en dat is ook echt zo! Geen vlekken te vinden op het plafond of op de muur! Die belofte maken ze waar!

Een ander spelletje dat de kinderen speelde was het balletje tegen het glas van een binnendeur gooien en kijken welke bal het eerst beneden was. Dat kan dus ook.

We testten de Globbles van Crayola… fun fun fun…Stretchen, stapelen, squishen,…En tegen het plafond gooien om te kijken wie zijn Globble het eerst valt.Maakt geen vlekken en is afwasbaar.Met wie zou jij een potje "Globble tegen het plafond willen spelen? "CrayolaDay One MPM

Gepostet von Kreanimo am Sonntag, 10. Februar 2019

Was zien ze eruit na een tijdje.

Plakkende balletjes, die vangen natuurlijk stof en kattenhaar… Geen probleem, je steekt de Globbles onder de kraan en spoelt ze af. En als ze droog zijn, plakken ze weer net zo goed al ter voren.

Voordelen van Globbles

  • Ze brengen kinderen in beweging
  • Ze zijn afwasbaar
  • Ze maken geen vlekken op muren en plafonds

Nadelen Globbles

Wij konden er maar één ontdekken. Of beter, onze kat ontdekte er één. Ze zijn niet kat-proof. Link had een balletje te pakken gekregen en heeft er een serieuze aanval op uitgevoerd (arme bal). Dat heeft de Globble geen goed gedaan. Hij vormt zichzelf nu niet meer terug tot balletje. Die ging dus de vuilnisbak in. En de kinderen bergen de andere balletjes nu wel beter op!

Yay or Nay voor Globbles:

Dat wordt een dikke vette YAY!

Wil jij ook Globbles in huis? Je kan nog tot 24 februari meedoen aan de wedstrijd van een paar dagen geleden. 

 

Zouden jouw kinderen graag met Globbles spelen?

Dit speelgoed werd ons opgestuurd om te testen. Onze mening is eerlijk en gebaseerd op onze eigen ervaringen. 

 

 

One Reply to “Globbles van Crayola – wat is het en wat speel je ermee?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.