Glitter dots: Knutselen met glitters zonder al te veel geknoei.

Glitter dots: Knutselen met glitters zonder al te veel geknoei.

Glitters… de dames hier in huis zijn er gek op. De mama (en de papa) hier in huis nét iets minder. Ze geven inderdaad vaak een finishing touch aan knutselwerkjes, maar wat is het altijd een geknoei. Een tijdje terug leerden we echter glitter dots van Crayola kennen en we hebben daar pas een paar hele mooie glittersleutelhangers mee gemaakt zonder al te veel geknoei. Hoe geweldig is dit idee van Crayola wel niet: Knutselen met glitters zonder dagen lang nog glitters te spotten in je huis. 😉

Wat zijn Glitter Dots?

Glitter Dots zijn simpelweg, zoals het woord zelf al zegt, lijmballetjes met glitters in verwerkt. De balletjes hebben allemaal verschillende kleurtjes en zitten apart verpakt. Je kan de balletjes met elkaar mengen door de lijmballetjes bij elkaar te doen en te kneden tot een nieuwe glittermix.
De Glitter Dots kan je plakken op verschillende ondergronden zoals karton, hout en papier.
De juiste hoeveelheid lijm en glitter zitten al in het balletje en dat is echt wel een grote meerwaarde. Je hebt niet alleen minder geknoei met de glitters zelf, maar ook minder gedoe met lijm en hoeveelheid inschatten.

Hoe gebruik je Glitter Dots

Afhankelijk van wat je precies wil gaan maken, ga je aan de slag. Heb je een set waar je sjabloontjes bij gebruikt of ga je net zoals wij sleutelhangers maken?
Je legt je materiaal voor je en je kiest de kleurtjes die je wil gebruiken van je glitter dots. Je doet de verpakking voorzichtig open. Zorg ervoor dat je enkel de verpakking open doet van de glitter dot die je wil gebruiken. Het is nog altijd lijm en die zal hard worden. Open maken wat je niet nodig hebt is dus niet zo’n goed idee.
Je neemt de lijmballetjes met glitter dan uit de verpakking en gaat aan de slag.

Het is even wennen om met de Glitter Dots te werken. Je moet de balletjes voorzichtig plat drukken met je vinger of met een kleistokje. Dan wrijf je voorzichtig over de dot en verspreid je op die manier de lijm met glittertjes erin.
Als je eenmaal gewoon bent aan de glitterende balletjes werken ze echt wel super fijn.

De sleutelhangerset – Glitter Dots van Crayola

De dames kozen beiden een hanger uit de set. De jongste ging voor de Narwal. Ze heeft daar namelijk een zwak voor en de oudste ging uiteraard voor de kat.
Er blijft nog één hangertje in de doos voorlopig.
Voor elk van de sleutelhangers zijn er volgend de handleiding 14 glitterende lijmballetjes voorzien. Dus dat is wel belangrijk om mee te nemen.
Als de dots mooi zijn verdeeld en goed zijn platgedrukt, kan het afdekplaatje erop worden geduwd. Het is wel super belangrijk dat je niet hoger komt dan de randjes van de hangertjes.
Maar dat lukte hier allemaal super goed.
Dan maakten we de touwtjes en de pareltjes volgens de handleiding aan de sleutelhangers en konden we

Glitter dots

Welke producten zijn er van Glitter Dots?

Er zijn er al heel wat in het assortiment ondertussen.
Wij maakten onder meer de sleutelhangers, maar in de video hier onder zie je nog meer ideetjes:

 

Glitter fans in huis?

Heb je dus glitterfans in huis, maar hou je niet van geknoei? Dan zijn de Crayola Glitter Dots echt wel een uitkomst.
De prijs van de kleinste doosje schommelt rond de 9 Euro en de grotere dozen zoals Glitter Dots – Sparkle Station Deluxe zit rond de 24 Euro. 

Lees ook: Zelf stiften maken met Crayola

Pinnen voor later?

Glitter dots knutsels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.