Eerste schooldag printable – gratis voor fotoshoot

Eerste schooldag printable – gratis voor fotoshoot

De eerste schooldag, wat heb ik er een haat-liefde verhouding mee opgebouwd zeg! Als leerkracht kijk ik gelukkig nog steeds uit naar die 1 september hier in België! Ook als kind ging ik altijd graag naar school. Mijn kinderen gingen als kleuter ook erg graag, maar met de oudste liep het dus vorig schooljaar een beetje mis en nu dat onze middelste spruit ook aan haar lagere school carrière gaat beginnen, vind ik het toch wel spannend. Maar goed, ik maakte een leuke eerste schooldag printable voor jullie.

Een eerste schooldag traditie!

Fleur van MizFlurry heeft een super toffe eerste schooldag traditie met foto’s en vragen! Daarop heb ik me een beetje geïnspireerd.
Ik maakte een leuke printable voor elke eerste schooldag in het leven van je kind. Je kan de twee vragen ‘Wat wil je later worden’ en ‘Waar hou je van’ laten invullen of bij de kleintjes gewoon zelf invullen!

Wel alvast een tip: niet te klein (laten) schrijven op die eerste schooldag printable!

Eerste schooldag printable test met onze kinderen

Uiteraard moest ik even testen met deze afdrukbare formuliertjes. Ook al is het nog geen eerste schooldag! Op 1 september, of ja, 3 september dit schooljaar doe ik nog een ‘echte’. Maar voor het artikel van vandaag laat ik toch al even de resultaten zien van de test met de eerste schooldag printable:

Onze zoon – derde leerjaar:

Hij wordt in oktober acht jaar en hij wil legerman worden. Hij wisselt van job als van T-shirt hoor! Een paar weken geleden wilde hij wetenschapper worden en de week daarvoor was het Pizza kok! Als ridder nog een optie was, dan koos hij nog liever dat, maar ja, ridders leefden in de Middeleeuwen hè!

Hij is gek op lego en op Star Wars en heeft een paar weken geleden Tom en Jerry gevonden op TV. Daar kan hij echt enorm hard om lachen!

De oudste dochter – eerste leerjaar

Ze is zes geworden in het begin van de vakantie en gaat naar het eerste leerjaar. Bij de vraag wat ze wilde worden kreeg ik eerst te horen: “Dat weet ik niet hoor, wat ik wil worden.” Maar uiteindelijk kreeg ik hetzelfde antwoord als ik altijd krijg als ik de vriendenboekjes moet invullen: Prinses.

Ze is gek van K3, zingt, danst en rolschaatst met K3 en zou in slaap vallen met een K3 verkleedpak aan. Ze houdt van de zwemles of ja, van alles wat bewegen is. Ze heeft net YouTube ontdekt, maar kiest toch voor studio 100 TV. Zou K3 daar voor iets tussen zitten?

De jongste kleine meid

De jongste gaat al naar de tweede kleuterklas! Ze wil, net als grote zus, prinses worden. Ze is, net als grote zus, gek van K3 (vandaar de jurk!) Maar toch wilde ze ook zeker haar knuffel hond en knuffel aapje op het formulier hebben. Voor haar verjaardag kreeg ze een paarse aap met van die grote glimmende ogen. Dat ding moet nu overal mee naartoe!

En dan nu alle eerste schooldag printables op een rij:

Klik op de afbeelding om de PDF te kunnen downloaden. De afbeeldingen zijn vrij van gebruik en staan onder creative commons licentie!

Woon je in Nederland en wil je een bepaalde printable graag proberen? Laat me even weten welke jij mist en ik maak hem even en zet hem erbij!

Maak je een foto en zet je hem op instagram openbaar? Gebruik je dan de hashtag #kreanitried? Ik kom zeker eens kijken!

Bij mijn collega Sofie kan je een soortgelijke printable maken in de stijl van mijlpaalkaartjes. Als je dus al foto’s hebt van je kindjes met dat soort kaartjes, kan dat ook super tof zijn! 

Kleuterklassen:

Lagere school

Printables voor Nederlandse ouders en leerkrachten.


Eerste schooldag printable bewaren voor later? Pinnen maar!

eerste schooldag printable voor fotoshoot

Linkparty Crea-Cross – back to school

Zoals elke donderdag staat er een creatieve linkparty online! Heb jij iets leuks wat past binnen het thema op je blog of als openbare foto als niet blogger? Gebruik gerust de blauwe knop!

Bij Natascha vinden jullie vandaag een oprolbare etui. Ook weer super leuk gedaan. Diegenen die handig zijn met de naaimachine kunnen daar dus ook best eens gaan kijken!
Melanie maakte een hele andere etui – maar ook een hele mooie! Ga zeker ook eens bij haar langs! 

[inlinkz_linkup id=790144 mode=1]

16 Replies to “Eerste schooldag printable – gratis voor fotoshoot”

  1. Wat een leuk idee! Misschien probeer ik deze wel eens uit (als ik het tegen 1 september niet vergeten ben met mijn chaotische brein, haha)

  2. Hoi,
    Wanneer ik de printable van 3e kleuterklas opendoe en wil opslaan, krijg ik steeds die van het 3e leerjaar….

  3. Ik heb ze alvast allemaal bewaard! Ik deed al iets gelijkaardigs sinds ’t instapklasje van ons zoontje, maar dit jaar gaat hij naar’t 3e kleuterklasje en na Pasen gaat zusje naar de instapklas. Vanaf nu dus beide met dezelfde printables op de foto 🙂 Geweldig bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.