Magisch inkleuren met Colourmazing 3D tuinset

Magisch inkleuren met Colourmazing 3D tuinset

Magisch inkleuren? Colourmazing? Waar heb ik het nu weer over? Wel, Colourmazing is een nieuw creatief concept ontwikkeld door Big On Toy Innovation en wij mochten het uittesten. Iets nieuws uitproberen is altijd leuk natuurlijk en we vertellen graag wat we ervan vond!

colour mazing 3D tuinset

Wat is Colourmazing?

Je hoort in de naam al colour (kleur) en mazing (van amazing – wonderlijk) en dat is het ook gewoon. Wonderlijk inkleuren. Met pennen kleur je op de vlakjes die je wil opvullen en de inkt loopt wonderbaarlijk net tot aan de lijntjes van het voorziene vakje! Dat is de bedoeling. Er bestaan verschillende doosjes van ColourMazing. Wij mochten de 3D versie uittesten.

Wat zit er in de doos?

In de doos zitten zes kleuren magische drukpennen en kartonnen plaatjes om op te vullen. Groen, paars, roze, geel, rood en blauw zijn de kleurtjes die in onze doos zaten. Wij hadden de 3D tuinset, dus bij ons veel bloemen en vlinders, kevers en tuinhekken! 😉

Inhoud van colourmazing

Hoe begin je eraan?

Leg de speciale blaadjes op een oppervlak dat je makkelijk kan afvegen en niet poreus is. Dus begin niet op een houten tafel! Op onze houten tafel in de keuken ligt een dikke plastic tafelbeschermer die al heel wat heeft meegemaakt! Daar kon het dus perfect op!
Je werkt best van boven naar onder. Maar mijn enthousiaste kinderen wilden dat niet zo goed horen! hahaha
Maar toch als het kan werk je van boven naar onder en van links naar rechts (tenzij je linkshandig bent, natuurlijk! 😉 )
Je houdt de colourmazing pen net zo vast als je een normale pen zou vasthouden. Als je dan op het dikkere gedeelte van de pen drukt, zal de inkt beginnen lopen. Deze inkt loopt tot aan de lijntjes die erop staan. Als je echter veel te hard drukt, dan loopt de inkt wel te ver! Probeer een paar millimeter van het lijntje weg te blijven!
Je kan kleuren mengen op de blaadjes terwijl je bezig bent met inkleuren.

Inkleuren met Colourmazing

Tips voor tijdens het gebruik van colourmazing

  • Druk niet te hard op de pennen, anders loopt de inkt echt wel over de lijntjes!
  • Blijf een paar millimeter van de rand weg.
  • Leg keukenpapier of tissues bij de hand. Moest je iets te veel inkt uit de pen drukken, dan dep je dat op met een hoekje papier! Werkt super!
  • Voor speciale effectjes kan je kiezen of je wacht tot de inkt droog is of net in de natte inkt kleuren.

Colourmazing 3D tuinset

Wij hadden de 3D versie. Dat wil zeggen dat je vingerpopjes kan maken, vlinders op kan hangen en een 3D tuintje kan maken als je klaar bent met het inkleuren en alles droog is.

Onze mening

De kinderen vonden colourmazing super tof om te zien dat die inkt ‘vanzelf’ verder liep naar de randjes. Het had toch wel een beetje oefening nodig om de techniek van colourmazing een beetje onder de knie te krijgen. Vooral de oudste, waarvan de fijne motoriek door lateralisatie problemen wat moeilijker ligt, drukte vaak ‘net iets te hard’. Maar hij ging vlot op zoek naar creatieve manier om dan rond de foutjes te werken. Bovendien was het voor hem echt een goede oefening om zijn kracht te leren beheersen als hij dicht bij de randjes kwam. Perfectie loslaten is met dit leuke en kleurrijke speelgoed dan ook aan de orde voor sommige kinderen en ook dat zit dus goed!

colourmazing 3D tuinset resultaat

Colourmazing kopen?

Het product ligt al in de speelgoedwinkels en het is ook te koop op BOL. De prijs is trouwens goed doenbaar. Ideaal voor een verjaardagsfeestje of klein cadeautje.

Wij testten dus colourmazing 3D tuinset waar je dus ook achteraf je interieur wat mee kan opfleuren en waar de kinderen met de vingerpopjes nog mee kunnen spelen.

 

colourmazing 3D tuinset

14 Replies to “Magisch inkleuren met Colourmazing 3D tuinset”

    1. Ik moet zeggen dat wij altijd al toe zijn gekomen met de inkt in de dozen.
      Je kan de inkt ook alleen maar op de voorgeperforeerde kaartjes gebruiken.
      Had je inkt te kort dan?
      Op het eerste zicht zie ik geen los verkrijgbare inkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.