BOT – kleine robot, groot avontuur recensie + winactie

BOT – kleine robot, groot avontuur recensie + winactie

Kinderen aan het lezen krijgen is en blijft een zoektocht naar de juiste boeken voor een bepaald kind. BOT – kleine robot, groot avontuur leek me dus op vlak van interesseveld helemaal bij onze oudste telg te passen. Een boek over robots, dat kan toch niet missen?!

Bot – kleine robot groot avontuur

Wie is het hoofdpersonage?

Bot is een robot die wakker wordt op een schroothoop met 2,5 herinnering. Hij weet dat zijn eigenaar, Roos, zeker niet van plan was geweest om hem kwijt te raken. Hij wil haar dan ook terugvinden, alleen heeft hij geen idee hoe hij dat moet doen.

Voor wie is het boek?

Het boek wordt beschreven als een mix van de Disney Pixar-klassiekers Wall-E en Toy Story met een snuifje Pinocchio en daar kan ik me wel in vinden. Bot is een speelgoedrobot en het verhaal speelt zich af in de toekomst, al lijkt die toekomst helemaal niet zo ver weg! Bot is ook niet zomaar een robot, hij denkt voor zichzelf en begint dingen te ‘voelen’.
Fans van technologie, robots, vriendschap, spanning en avontuur gaan zeker genieten van dit mooie boek. Op de kaft staat voor lezertjes vanaf 8 jaar. Dat lijkt me een juiste inschatting. De 233 pagina’s bevatten veel tekst en weinig tekeningen, maar het leest heel vlot weg.
Het verhaal is spannend en heeft stukken waarbij het boek echt in een versnelling zit. Ik kon er me zo een film bij voorstellen. (Als het dan toch al een mix is van bovengenoemde films, waarom niet?! 😉 )

De belangrijke thema’s in het boek

  • Vriendschap.
  • De rol van technologie in het leven.
  • De wegwerpmaatschappij.

De schrijfstijl

Bot grijpt kinderen (en mij) meteen vast op de eerste pagina! Ik vind dat persoonlijk enorm belangrijk in een boek. Als een boek traag op gang komt, durf ik de interesse wel eens te verliezen en ik merk ook dat mijn zoon daar ook wel wat last van heeft. Maar bij dit boek was dat dus niet het geval. Hij begon eraan en het moest uit. Hij was er dan ook snel doorheen.
Het is een vlotte schrijfstijl en ik vond het fijn dat het tempo van het boek echt verschilt van deel tot deel in het verhaal.

Wat vond onze zoon ervan? (9 jaar en robotfan)

Het verhaal gaat over een robot die wakker wordt op een vuilnisbelt met 2,5 herinnering. En meteen daarna moet hij al zorgen dat hij niet onder de pers terecht komt. Het boek is spannend en soms ook wel grappig. (Daarbij vertelde hij over één scène in een pretpark waarbij een andere robot mensen aan het schrikken maakte in een spooktrein ritje).
Het is ook super cool dat bot een bal kan worden. Er was ook een man die robots haat en dat was raar, want alle mensen daar hebben een robot. Het scherm van bot was ook kapot.

Lees ook: robots drukken met legoblokken. 

Product specificaties boekje Bot

Bindwijze: Hardcover
Verschijningsdatum: januari 2020
Afmetingen: 19,9 x 15,5 x 2,5 cm
Aantal pagina’s: 232 pagina’s
Auteur: Shane Hegarty
Illustrator: Ben Mantle
Uitgever: Ballon Media N.V.
Vertaald door: Saskia Martens
EAN: 9789403216591

Wil je niet wachten? Koop het boek hier. 

WIN – jouw exemplaar van BOT voor je (klas)bibliotheek

Wat moet je doen?

  • Volg Kreanimo op instagram en reageer onder de foto. (of)
  • Reageer met een geldig e-mail adres onder deze blogpost. (of)
  • Deel de foto van de win-actie op facebook.
  • De winnaar wordt gecontacteerd op 4 maart – Graag reactie terug voor 6 maart of we gaan door naar de volgende.

Pinnen voor later:

bot

 

Het boek werd ons gegeven ter review, ook het exemplaar voor de winactie werd ons gegeven. Dit artikel bevat affiliate links, dat kost jouw niets extra, maar geeft ons een zakcentje als je via dat kanaal over zou gaan tot aankoop. 

 

26 Replies to “BOT – kleine robot, groot avontuur recensie + winactie”

  1. Mijn kleinkinderen gaan in de hoogste hemel zijn. Dankzij jou verslinden ze ook “de waanzinnige boomhut” boeken.

  2. Oh deze zou superleuk zijn voor onze klasbib, schoolbib. Alles om de kindjes aan het lezen te krijgen.

  3. Superleuk, doe graag mee mijn dochter van bijna 7 leest heel graag en is dol op robots, echt een meisjemeisje maar ook altijd gefascineerd door robots, wil ze straks ook op haar verjaardag robots

  4. Zou supergaaf zijn voor mijn dochter en haar klasgenoten. Ze hebben de naam Robotklas en lezen regelmatig uit Bot en zijn avonturen

  5. Wat leuk! Heel graag meegedaan voor ons zoontje, die dol is op alles met robots! -bliepbliep 🙂

  6. Dat lijkt me super ,helemaal omdat ons zoontje (net 8)1 van de kinderen is die extra lees begeleiding krijgt op school, en dit lijkt me een super leuk boek ,voor “stoere”😉 jongens….🍀

  7. Dat lijkt me super leuk voor de klasvan onze jongste van net 8, hij is 1 van de kids die extra lees begeleiding krijgt op school, en dit lijkt me een super leuk boek vooral voor de “stoere” jongens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.