Wat als… De kringwinkel je spullen niet meer wil?!

Wat als… De kringwinkel je spullen niet meer wil?!

Hebben jullie dat ook zo in het begin van een nieuw jaar: Opruim goesting? Ik heb dat dus echt elk jaar! Een nieuw jaar is voor mij gelijk  aan minder rommel in huis willen hebben… Ik ben er al jaren mee bezig, dat ‘ontspullen’ en het is me vorig jaar vrij goed gelukt! In de kringwinkel snuisteren was voor mij zelfs gewoon niet meer leuk, want ik zag er mijn eigen spullen overal liggen! No kidding!

de kringwinkel

Zolderexplosie

Maar ik ben ook nog steeds een creatieve hamsteraar! Alles kan ik gebruiken, in alles zie in potentieel voor in mijn klas of voor een ander creatief project.
En met drie kinderen krijg je ook heel wat speelgoed bij elkaar! Net als kleding! Hopen – veel te veel – speelgoed en kleding! Er was nog altijd te veel van van alles ten huize Kreanimo! Val dan nog eens 18 kilo af en je kan je al voorstellen wat er op de zolder aan de hand was.

De studio

Mijn man kreeg het vorige week in één keer in zijn hoofd om mijn atelier/studio in orde te maken boven. Ik kreeg vorig jaar een hobbykamertje en het was de bedoeling dat ik er filmpjes op zou gaan nemen die ik in de klas kan gebruiken om aan ‘flipping the clasroom te doen.
Hij bestelde een camera en een arm, we gingen led-verlichting kopen…

Maar euhm – tja ….

Ik ben een rommeltrientje. De studio, waar ik toch niet ging zitten omdat hij niet af was, stond vol met zakken. Wolletjes, knustelspullen, half afgewerkte projecten… that’s me!
En om die rommel te ordenen, moest de zolder opgeruimd. Daar ben ik dus twee dagen mee bezig geweest!

Alles inladen in de koffer

En daar stond mijn mooie licht rieten zeteltje in de gang. Het zeteltje heeft nog op mijn kamer gestaan bij ons mama in huis. Al onze woonplaatsen heeft het gezien: Hasselt, Overpelt-Fabriek, Overpelt Lindel. Ook alle kamers heeft het van dichtbij gezien. De living, toen die nog boven was, de living beneden, de kinderkamers,…
Ok – de badkamer en het toilet niet! 😉

Het past niet meer

Maar eerlijk is eerlijk, het ding past niet meer bij ons interieur. Het laatste half jaar staat het overal in de weg. Ik probeerde het al voor 5 euro te verkopen, maar geen kat wil een mooi licht rieten zeteltje. Is het misschien gewoon uit de mode? Geen idee!

Sentiment aan de kant!

Ik zette dus mijn sentiment aan de kant. Er moet toch iemand zijn die blij is met zo’n licht rieten zeteltje in zijn interieur! Het is nog in pico bello staat! En hier staat het in de weg! Ik zei bij mezelf: “Komaan, Ilse, breng het ding naar de kringwinkel! Laat er iemand anders blij van worden!”

Dus ik zette het stoeltje/zeteltje in de koffer voor ik er alle andere spullen in deed en reed naar het magazijn van de kringwinkel.

Grote ogen bij de mannen van de kringwinkel

De mannen trokken grote ogen: “Alles mevrouw!”
Ik was zo trots op mezelf! Kijk eens waar ik allemaal afstand van had kunnen doen!
“Ja, alles!”
Tot ze bij het zeteltje kwamen, dat natuurlijk als grootste ding helemaal achteraan stond:

“Stoelen nemen wij enkel per vier of per zes, madamme, die kan u niet hier laten!”

Are you kidding me right now?!

Dus ik keerde huiswaarts met een stoeltje vol sentimentele waarde, waar ik dan toch eindelijk afstand van had gedaan…. Want de kringwinkel wil het ook niet!

Bij deze voor de mensen in de buurt: Heb jij een interieur waar een mooi, degelijk, licht rieten zeteltje in past?! Gratis af te halen bij mij thuis!

Take care en tot snel

liefs Ilse

Bracht jij als eens iets naar de kringwinkel dat je gewoon mee terug naar huis moest nemen? 

 

28 Replies to “Wat als… De kringwinkel je spullen niet meer wil?!”

 1. Wat raar, stoelen alleen per 4 of 6 innemen! Alsof er geen huishoudens van 2 personen zijn, of studentenkamers waar maar 1 stoel in past… Bij ons nemen ze gelukkig alles in, daarna sorteren ze en gaat misschien toch nog iets naar de naastgelegen vuilstortplaats.
  Maar dit stimuleert niet om spullen weg te brengen…
  Groetjes
  Mar10
  de DIY Diva onlangs geplaatst…InspiratieMy Profile

 2. haha nou dat is toch ook wat zeg! Ik zie het helemaal voor me, jij met pijn in het hart en dan hoeft hij het niet. Zo voelde ik me vorig jaar toen ik mijn auto inleverde, mij trouwe vriend van 15 jaar oud en dat ze zeiden;’ tja daar geven we echt niks meer voor’. Ik wilde bijna de nieuwe auto afzeggen en verder rijden met mijn oude barrel!

 3. Zo dat is echt een goede! Dingen bij de kringloop winkel afgeven haha! Nog nooit aan gedacht. Ik kom er ook eigenlijk nooit want ik wel eens zou moeten doen!

 4. Oh, Ilse, kan me je gevoel zo goed voorstellen. Heb je zo lang ernaar toe gewerkt om het weg te geven, krijg je het deksel op je neus. Kringwinkels beginnen overal steeds strenger te worden. Maar blijft vreemd dat ze dit niet hebben aangenomen. Bij een eetkamerstoel kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar een rieten zeteltje? Daar hoeven er toch niet meer van te zijn.
  Nicole – Cookies & CarrotSticks onlangs geplaatst…Review: de DodowMy Profile

 5. Ja, dat hebben wij ook meegemaakt. Wij wilden de stoelen in de keuken vervangen, maar daar was er 1 van kapot. Wij dus met 5 stoelen naar de kringloopwinkel, maar die mannen stuurden ons terug naar huis. De kapotte stoel stond nog thuis dus zijn we teruggegaan met 6 stoelen (5+ die ene kapotte stoel), maar werden eveneens huiswaarts gestuurd. Repareren staat niet in hun woordenboek precies. We zijn er dan maar mee naar het containerpark geweest.. Maar daar moesten we alles uit elkaar halen (zitting, leuning, etc.) Vind ik allemaal niet meer normaal hoor 😉

 6. Knap van je Ilse dat je van zoveel spullen afstand hebt kunnen doen. Alleen dan wel een beetje jammer dat toen je eenmaal zover was om het zeteltje af te staan Je hem uiteindelijk weer moest meenemen

 7. Hier in Hasselt hebben we de groep “Runkst deelt” en “freecycle Hasselt”. Daar komen allemaal spulletjes op die mensen willen weggeven of ruilen (uiteraard niet tegen geld :-)). Mensen die het nodig hebben of het een tweede leven willen geven kunnen reageren. Misschien ook iets voor in Overpelt?

 8. Jemig, neem jij zo’n emotionele stap, word je dus weer weg gestuurd met je stoel! Het klinkt als een mooi vintage stoeltje, trouwens. Kan me niet voorstellen dat je er niet van af komt! Behalve de kringloop hebben we ook een winkel van Humanitas. Daar accepteren ze wel 1 stoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.