Arstonia : maak een digitale galerij van alle kunstwerkjes

Arstonia : maak een digitale galerij van alle kunstwerkjes

Al vanaf dat de kinderen naar de onthaalmoeder gingen, brachten ze kunstwerkjes mee die met heel veel liefde gemaakt werden. Als je echter drie kinderen hebt, dan wordt dat aantal op een gegeven moment niet meer te overzien. Jaren geleden al begon ik met het digitaliseren van de kunstwerken van mijn kinderen in hun persoonlijke Artsonia galerij. Als leerkracht heb ik ook een tijdje de werken van de kinderen van mijn klassen erin gezet, maar met de privacy wetgeving werd het wat omslachtig. Ik vertel jullie graag waarom ik van ben van deze digitale kunstgalerij.

Artsonia is ‘anoniem’

De voornaam van je kindje is wel openbaar, maar dan komt er gewoon een nummertje achter de naam te staan. Niemand die er geen zaken mee heeft, weet dus wie dat ene kindje is. Jij hebt er toezicht op. Ideaal dus.

De galerij kan worden gedeeld

Natuurlijk is het wel leuk dat familie wel gewoon kan meekijken in de galerij. Je kan dus aan oma en opa en tante en nonkel wel doorgeven welk profielen van jouw kinderen zijn. Zij kunnen dan fan worden, reacties geven en ze krijgen zelfs een mailtje als er een nieuw kunstwerk werd toegevoegd.

Artsonia is gratis

Je hoeft er echt niets voor te betalen! Je kan wel producten bestellen met de kunst van je kinderen erop, dus wees gewaarschuwd! 😉

Je ziet de evolutie

Als je het al jaren doet, dan zie je de evolutie mooi verschijnen en dat vind ik persoonlijk één van de tofste dingen aan het hele ding!

Alles bewaren

Je kan echt alles bewaren, zonder dat het plaats inneemt! Dat hoeft natuurlijk niet, maar het kan wel!
Onze kinderen komen nu al zelf zeggen welke exemplaren ze echt wel in hun ‘lijstje op de computer’ willen hebben!

Artsonia app

De digitale galerij vul je aan via je smartphone! Snel even een fotootje, uitknippen en hup in de lijst! 🙂

Het nadeel?

De hele galerij en de app zijn enkel in het Engels, maar ik ga er even vanuit dat dat iets is waar veel mensen wel over zullen komen.

 

36683350
Love met voetafdrukjes door Leni.
artsonia
Paaskip met kuikens op nest door Warre.
39837587
Juul door Inthe

Wat vinden jullie van deze online galerij?

Ik hoor het graag in de reacties.

Take care en tot snel

Liefs Ilse

5 Replies to “Arstonia : maak een digitale galerij van alle kunstwerkjes”

 1. Wat een leuke en nuttige post! Ik was net met hetzelfde opruimwerkje willen starten, en stootte op hetzelfde moederhart-probleem. Ik had gedacht om de werkjes toch te bewaren, in een oude koffer. Maar met al die knutselwerkjes zou de koffer nu al vol zitten. Ik ga jouw voorstel vanavond nog voorleggen aan manlief, en ik denk dat er een nieuwe fan zal bijkomen.
  Maar één bedenking: wordt de account in ’the cloud’ bewaard? Kan het ook ergens op een harde schijf? Ik ben soms bang dat ‘het internet’ zo vaag is … en wat dan over 20 jaar?

  1. Dat zei mijn man ook al en die ging proberen om er een backup van te nemen als dat mogelijk was.
   Ik zal het je eens laten weten als hij eruit is. 🙂

 2. Leuk idee 🙂 maar inderdaad: ook digitaal bewaren is niet voor eeuwig, ook niet als je het op een externe harde schijf plaatst. Ik heb ook nog een doos van floppies van 20 jaar geleden, en VHS banden, en … nou ja, ik heb geen floppy drive meer en geen videorecorder. En had ik net mijn vinyl platen weggegdaan, kocht ik toch weer een platenspeler. Je kunt het niet voorspellen 😀
  Je kunt natuurlijk ook gewoon van alles een foto nemen (met je telefoon) en die dan overzetten op een externe harde schijf. Kun je de schijf verdelen in mappen met namen en jaartallen en misschien maanden?
  Zelf heb ik wat oud pixelwerk online staan op mijn eigen site. Eén van de vele oude sites …

 3. Ik ben benieuwd, lijkt me handig maar ik zou liever niet hebben dat iemand anders het ziet. nu heb ik mappen in the cloud en ik druk deze af in foto-kunstwerkboeken per 100 blz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.