Woordgedichten handlettering – Gedichtendag 2018

Woordgedichten handlettering – Gedichtendag 2018

Gedichten schrijven, ik heb het altijd graag gedaan. Vroeger al, nu nog. Uiteraard als mama van drie die werkt en blogt, komt het er vaak niet van om ook effectief gedichten te schrijven. Maar toch, soms, dan borrelt de nood naar boven en dan moet het eruit. Ik ben dus blij met de jaarlijkse gedichtendag, die meestal rond mijn verjaardag en soms zelfs op mijn verjaardag valt.
Vandaag deel ik met jullie een paar gedichten, van mezelf, maar ook gewoon lievelingsgedichtjes door anderen geschreven… Dit is de linkparty voor gedichtendag 2018!

Gedichtendag 2018

Voor ons zoontje:

Zoals de vaste lezers wel weten was ons zoontje niet zo gelukkig in de klas en kwamen we er na een hele weg van twijfel achter dat hij hoogbegaafd is. Anders dus als de meeste kindjes… en toen schreef ik dit gedichtje:

Gedichtendag 2018

over gedichten…

Wat zijn dat voor mij, gedichten?

Geluk
Energie
Dromen
Indrukken
Creativiteit
Hoop
Teleurstelling
Enthousiasme
Neergeschreven…. :

gedichtendag 2018

Ik schreef het woord gedichten in handletter stijl met een fineliner. Voor elke letter van het woord bedacht ik een woord dat voor mijzelf te maken had met gedichten en dat begon met dezelfde letter als één van de letters van het woord ‘gedichten’.
Zo kwam ik gevoelens neergeschreven in zinnetjes…
Ik werkte wat uit met kleur in aquarelpotlood. Dit soort uitwerking wil ik in de klas ook eens uitproberen… een woord verklaren met woordjes die

De mooiste van Shakespeare:

Ik heb Engels gestudeerd en het eerste sonnet ooit dat ik van onze William moest leren was Sonnet 18… Het is altijd blijven hangen. Ook door de leerkracht die het zo vol passie bracht, denk ik…

De vertaling en wat uitleg over het gedicht vind je uiteraard op Wikipedia. Maar een vertaling is Bleh! Zeg dat ik het gezegd heb! 😉

Edgar Allen Poe…

En dan hebben we nog Poe uiteraard. Geweldige verhalen in dichtvorm. Ook hij heeft in de cursus literatuur een blijvende indruk nagelaten…

Deze geweldige versie is de moeite. Ook hier is heel gemakkelijk een vertaling van te vinden, maar doet het hele ding zoveel oneer aan! Héérlijk creepy die Poe!

Gedichtendag 2018: mijn co-host

Melanie van BMellow, mijn vaste co-host, is het gelukkig gelukt om ook iets klaar te stomen, want het is geen gemakkelijke deze… Ze deed iets met mixed media, dus ga zeker eens kijken!

De linkparty!

Zo en nu is het aan jullie! Plak via de blauwe knop jouw mooiste gedichten zelf geschreven of zelf met handlettering gemaakt, dat maakt niet uit. Vergeet niet om te delen met #creacross – Spread the love!

 Loading InLinkz ...

 

3 Replies to “Woordgedichten handlettering – Gedichtendag 2018”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.