Wildpark en vrijetijdspark Klotten Cochem bij de Moezel.

Wildpark en vrijetijdspark Klotten Cochem bij de Moezel.

Wildpark en vrijetijdspark Klotten Cochem

Op aanraden van Sindy van Lileliens zijn we tijdens ons verblijf in de Moezelstreek in Duitsland  naar het Wildpark en vrijetijdspark Klotten Cochem.
Het park is een mix van een dierentuin en een attractiepark en viel bij onze kinderen erg in de smaak.
Ook wij konden de omgeving erg smaken.  De mist en later de zon zorgde voor prachtige tafereeltjes en foto’s.  Dit was natuurlijk omdat het een zonnige periode in de herfst was.  Maar de streek en de ligging van het park zijn in elk seizoen wel de moeite.

  duisland-3

Het wildpark en vrijetijdspark Klotten Cochem is wel van november tot april gesloten, dus in de winter kan je er niet terecht.

Dieren scoren uiteraard altijd wel bij kinderen, toch in ieder geval bij die van ons. Maar het andere stukje scoorde nog meer:

Attracties op zelfbediening.

Heel veel van de attracties hebben een zelfbedieningsknop.  Bij de paardjes bijvoorbeeld, waar de jongste en ik samen opzitten op de foto, moest je gewoon op het paardje gaan zitten en op een knop duwen.  En zo zijn er meerdere attracties.

Wildpark en vrijetijdspark Klotten Cochem

Maar goed dat ik al wat was afgevallen

Er stond een (vrij laag, naar mijn inzicht) maximum gewicht bij veel van de attracties. Dat zorgde ervoor dat ik, samen met de jongste, nog net op de attracties ‘mocht’.
Papa kon nergens samen met de kindjes op, dus had ik wel prijs bij de attracties waar we de hoogte ingingen…  Ik heb namelijk hoogtevrees.
In een achtbaan of zo heb ik daar niet zo’n last van. Maar bij die ene ‘dalton terror in het mini’ vond ik het toch wel ‘brrrrrr’!

Koekjes bakken

Bij de picknicktafels was er nog een leuk extraatje voor 50 cent per kindje.  Ze mochten zelf een koekje versieren en konden dat dan na een half uurtje komen ophalen, als het gebakken was.
De kinderen kozen elk een figuurtje, kregen een echte ‘koksmuts’ en mochten hun koekje versieren.
De koksmuts mocht achteraf ook mee naar (het vakantie-)huis en daar hebben ze er zo goed mee gespeeld dat er na de vakantie niet veel meer van over was!  Dat was dus ook een hit!

koekjes-bakken

Volgens ons een aanrader

Dit park is echt een totaalplaatje!  Het is al een mooie streek waar het ligt, het is ook een mooi verzorgd park op zich.
Dieren en leuke attracties voor (kleinere) kinderen in combinatie met hertjes en geitjes voeren en zelf koekjes bakken… jawel, dit is echt een aanrader!

 

5 Replies to “Wildpark en vrijetijdspark Klotten Cochem bij de Moezel.”

  1. Jullie hadden leuke herfstvakantie gehad. Moezel in Duitsland ben ik ook vroeger geweest. Wat is daar heel mooi om te zien. Fijn dat jullie hebben genoten. Mooie foto’s. Ik heb ook hoogtevrees. Dan word ik ziek van. Achtbaan ga ik absoluut niet in. Wat leuk kindje mocht koekjes versieren. Het ziet leuk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.