Trolls gezelschapsspel – Let’s save the music

Trolls gezelschapsspel – Let’s save the music

Het was alweer een tijdje geleden dat prinses Poppy met haar kleurrijke vriendjes de harten stal van heel veel kindjes. Ouders, zoals ik, dachten met een vleugje nostalgie terug aan die gekke poppetjes met hun grote, stekelige haardos, die we in onze jonge jaren hadden verzameld. Eén enkele trol had de jaren ook overleef en stond te pronken op de slaapkamer van één van de kinderen. We keken dan ook super hard uit naar het vervolg op de film. De trailers zagen er zo tof uit! Zoals bij zovele films, stak corona wel een stokje in de wielen. De release werd uitgesteld. Heel veel merchandise was al wel in de winkels te vinden,  nog voor de film effectief in de zalen was. Ondertussen kan je de film wel gaan bekijken, als ouder met mondmasker uiteraard. Er kwam ook een heus Trolls gezelschapsspel uit van deze nieuwe film: Trolls World tour – Let’s save the music van Ravensburger.

Trolls gezelschapsspel – Let’s save the music

In de doos:

1 spelbord, 5 bomen, 5 schijfjes, 4 Trolls speelfiguren, 4 opzetvoetjes, 1 winnaarsfiche ‘lier’, 1 dobbelsteen, handleiding

Doel van het spel:

Als je de eerste bent die bij de heteluchtballon Sheila B bent, heb je het spel gewonnen.

Voor je de eerste keer kan spelen:

Haal alle speelfiguurtjes en schijfjes uit het karton.
De speelfiguurtjes moeten in de staandertjes worden geplaatst, de vijf schijfjes duw je onderaan de bomen, die je dan op het speelveld zet. Zorg ervoor dat je de afbeelding kan zien als je de boom omdraait.
Je moet ook het speelveld in elkaar puzzelen. Het zijn maar twee stukken, dus dat komt helemaal goed! 😉

Voorbereiding van het spel

  • Zet het speelbord in elkaar.
  • Hussel de boven van het Trolls gezelschapsspel door elkaar en zet ze zonder te kijken op de vijf bruine, ronde bollen.
  • Kies jouw figuurtje uit en zet het bij de start. De figuurtjes die over zijn gooi je terug in de doos van het Trolls gezelschapsspel.

Spel

Je gooit met de dobbelsteen en gaat het aantal ogen dat je gooit vooruit. Als je op een speciaal vakje komt, zijn er verschillende opties. Als je een boom moet kiezen, is het handig dat je gaat onthouden welke boom waar staat. Het ene tekentje zal je namelijk vooruit laten gaan en het andere zal ervoor zorgen dat je een beurt moet wachten of net achteruit moet gaan.

Wat moeten kinderen kunnen om dit spel te kunnen spelen:

  • Tellen tot zes
  • Onthouden waar welk symbooltje waar zit

Wat vonden wij ervan?

Het Trolls gezelschapsspel gaat goed vooruit en is vrij simpel. De leeftijdsinschatting vanaf 3 jaar is dus zeker juist. Er is weinig strategie voor nodig, al moeten kindjes wel kunnen onthouden welke symbooltjes onder de bomen hen vooruit kunnen helpen en welke niet.
Het spel is leuk voor kleine fans van de trollen. Voor kleuters is dit zeker een aanrader. Ik zie het al onder de kerstboom liggen bij velen.

Spel specificaties

Aanbevolen leeftijd: +3 jaar
Aantal spelers: 2-4 (een ouder of een kindje dat kan lezen is wel nodig in het begin)
Speelduur: 10 minuten
Geluk: ****
Geheugen: ***
Actie: *
Uitgegeven door: Ravensburger

Trolls gezelschapsspel pinnen voor later:

Trolls gezelschapsspel: Let's save the music

Trailer van Trolls Wereldtour:

 

 Zelf een poppy-pruik haken? Dan kan je hier een gratis patroon vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.