Eenzame sokken: Jullie tips and tricks voor nooit meer!

Eenzame sokken: Jullie tips and tricks voor nooit meer!

Mijn legertje eenzame sokken.  Daar schreef ik vorige week over!  En wat een leuke en spontane reacties kreeg ik van jullie!

Oef!  Ik ben ECHT niet alleen met het probleem!
Al lopen er ook super huisvrouwtjes rond tussen mijn lezers, die het probleem helemaal niet herkennen! Petje af, echt waar!

Maar jullie kwamen wel met een paar hele mooie tips and tricks aanzetten.  Te mooi om niet te delen!

Nooit meer eenzame sokken? Jullie tips!

Tip 1: Koop dezelfde sokken

Ergens een super idee en logisch, uiteraard!  Koop gewoon dezelfde sokken, dan maakt het niet uit en krijg je ook geen eenzame sokken!

Mijn moeder, de superhuisvrouw, naait in alle dezelfde paren altijd een kleurcode met stikzijde.
Want ze zegt dat een afgewassen sok niet bij een nieuwe sok past en dat dus ook dezelfde sokken bij hun oorspronkelijke maatje moeten blijven!

Tip 2: Geef iedereen zijn eigen wasnetje

Op zich zou ik denken: “Jup, dat moet lukken!”
Maar hier heb ik al eens één sok in de kinderstofzuiger gevonden. (Neen, dat ding kan niet echt zuigen, maar heeft wel een bakje voor de ‘zo gezegde’ stofzuigerzak en dat nodigde de kleine kindjes uit om er iets in te proppen).
Barbie had zo ook eens een slaapzak gekregen … ik weet dus niet of dat die waszak uiteindelijk hier zou werken?!

Tip 3: Opgepast met de robot stofzuiger…

want die maakt ook éénsokken!  😉

Tip 4: Controleer de sokkenlades van andere gezinsleden.

Want blijkbaar komen daar ook verkeerde combinaties in te liggen!  Heb je meteen twee éénsokken terug herenigd met hun levensgezel!
Niet alle huisgenoten zijn even goed in de paren samenstellen, zo blijkt!
De partners zijn dus ook niet allemaal super huismannen en -vrouwen!

Tip 5: Koop gewoon nieuwe bij Primark

of zeeman, wibra, action,…
Oké, ik moet zeggen dat ik vaak sokken bij moet kopen doordat de bak met éénsokken heel vol is en de lade wat leeg. (Of ik overdrijf nu een héél klein beetje?!)
Maar ik probeer toch economisch en ecologisch te zijn en toch de sokkenparen terug bij elkaar te krijgen. 🙂

De leukste? Tip 6: twee verschillende

Waarom vinden we het toch zo belangrijk om dezelfde sokken aan te hebben?
Maak gewoon van twee éénsokken een nieuw duo!  Diversiteit boven.
Vrolijkheid boven!  En hé: Het zijn maar sokken! 🙂

Dankjewel voor jullie reacties op het vorige artikel!  Het was een gezellige huishoud-babbel!

Lees ook: designerslab of niet? 

Missen we nog steeds dé ultieme tip? Laat maar horen!

 

30 Replies to “Eenzame sokken: Jullie tips and tricks voor nooit meer!”

 1. Misschien omdat wij geen kinderen hebben is het aantal alleenstaande sokken eigenlijk minimaal. Wel loop ik geregeld met een blauwe en zwarte sok. Manlief ziet blijkbaar niet goed het verschil 😉

 2. Wat een leuke post! En juij, mijn tip krijgt een extra waardering! Misschien helpt dit om mijn ventjes ook te overtuigen 🙂
  Voorlopig zijn de reacties op mijn verschillende sokken nog erg onzeker en voorzichtig: ‘euh, weet jij dat je twee verschillende sokken aan hebt?’ .

 3. Gelukkig heb ik bijna altijd hele paren. Als ik er één kwijt ben, is die vaak ook weken kwijt. Totdat ik de eenzame zielige sok ergens tussen het speelgoed tegenkom. Manlief koop eens in de zoveel tijd een hele batterij sokken, allen dezelfde, allen zwart. Dan maakt het niet uit. Enige probleem dat ik nu heb, omdat de jongens dezelfde maat hebben, welke nu van wie zijn. Ik probeer dan wel verschillende kleuren of patronen voor de één en de ander te kopen, maar dan vergeet hoe ik het ook alweer verdeeld had… 😉

  1. Dat probleem ga ik ook krijgen… De twee meisjes gaan binnenkort ook dezelfde maat sokken hebben.
   De jongste haar voetjes groeien veel sneller dan die van haar grote zus!

 4. Haha, hier ligt ook weer een stapeltje eenlingsokken. Mijn man heeft allemaal dezelfde, maar ik ben het met de superhuisvrouw eens: de wat nieuwere of vaker gewassenen moeten toch ook als stel bij elkaar blijven. Helaas ben ik geen ster in naaien. Dus verzamel ik trouw de eenlingsokken en kijk elke week of ik er weer een paar kan verenigen. Nog een tip: check ook eens áchter de wasmachine of droger en in de rubberen rand van de wasmachine. Vooral kleine kindersokjes willen zich daar nog wel eens verstoppen 😉

 5. Goede tips van jou. Leuke sokken heb je daar. Ik heb sokken gewoon in mijn ladekast. Dit vind ik makkelijker om te pakken. Primark ben ik nooit geweest. Misschien doe wel keertje in Amsterdam. Sinds het nieuw.

 6. Erg herkenbaar probleem. Sinds een paar maanden doe ik de weessokken toch gewoon in de sokkenla van de eigenaar en dan komen ze meestal ook weer bij elkaar 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.