Nieuwjaarskroontjes knutselen met pijpenragers.

Nieuwjaarskroontjes knutselen met pijpenragers.

Niet te geloven hè! Een heel jaar heb ik elke donderdag trouwe een linkparty geplaatst met een DIY inspiratiepost! In een jaar waarbij mijn blog groeide, mijn man veel weg was, we vijf weken in Macau zaten en onze zoon het moeilijk kreeg op school… Als ik nu terug kijk ben ik een beetje verwonderd dat ik soms toch niet even op de pauze-knop heb gedrukt voor crea-cross. Maar eerlijk is eerlijk, ik vond het gewoon fijn. Want het verplicht me wel om dingen te doen die ik héél leuk vind. Vandaar ook dat we in 2018 gewoon verder gaan. Als is het concept een beetje anders. Je kan alle informatie vinden op de aparte pagina van crea-cross 2018. Voor nu duiken we in de nieuwjaarskroontjes!

Het idee

Eigenlijk had ik nog helemaal geen idee voor deze crea-cross! De laatste dagen ben ik ook grieperig en moe en was de batterij precies helemaal op. Toch liep ik nog even bij Action binnen. Bij de knutselspulletjes vond ik een all-time favorite ‘Chenille’ of ‘pijpenragers. De leuke ijzerdraadjes met glitter of pluis zijn zo veelzijdig. Ze worden in de kleuterklas al gebruikt, maar wij gebruiken ze in de les ook nog! Ik blijf het super toffe dingen vinden. Ik nam twee pakjes in veel kleurtjes mee naar huis, nog geen idee wat ik er precies mee ging doen.

GePIKTterest –  (toch een beetje)

Ik begon Pinterest af te schuimen voor inspiratie. Vaak zie ik er dan technieken die me inspireren om er totaal iets anders mee te doen. Soms ook wil ik gewoon uittesten of het wel echt zo geweldig werkt als er wordt beweerd! 😉
En alsof het zo moest zijn vond ik een aantal projectjes met Chenille die konden dienen voor nieuwjaar. Een diadeem waar een kroontje op werd gemaakt bijvoorbeeld en ook een vuurwerk-ring. Ook kroontjes kwamen wel voor. En toen dacht ik aan nieuwjaarskroontjes.

nieuwjaarskroontjes

Ik maakte een kroontje voor mijn oudste dochter met 2018 erop en gooide de rest van de pijpenragers op de tafel. Ik vroeg haar om een foto met ‘mijn’ geknutselde kroontje en ging terug achter de computer zitten. Maar even later kwam ze haar kroon laten zien, voor zichzelf en ook één voor mij en toen mijn zoontje die pijpenragers zag, ging de lego aan de kant en begon ook hij te knutselen. Zoveel plezier voor 1,49!

 

Andere resultaten waren trouwens Yoda, een spinnenring en een Obi-Wan Kenobi,… 😉

Tips voor nieuwjaarskroontjes:

  • Maak eerst de basis cirkel door een aantal pijpenragers aan elkaar te maken en bouw daarop verder.
  • Pas uiteraard even of het kroontje de juiste maat heeft.
  • Pijpenragers werken zoals dunne ijzerdraad. De ragers om elkaar heen draaien werkt het best.
  • Super gevoelige kinderen zullen het leuk vinden dat je de glitter editie bovenop de kroon zet en niet als basis gebruikt.

Pinnen voor later?

nieuwjaarskroontje

crea-cross linkparty: Eindes

Zo… 2017 loopt op zijn einde! Het eerste jaar Crea-cross ook! Ik heb ervan genoten.  Genoten van nieuwe creatieve zielen ontdekken, fijne blogs te vinden, andere benaderingen van mensen op een thema te zien! Het is fijn geweest!
Heb jij nog een mooie tekening, foto of blogpost die past in het thema einde? Plak je linkjes dan voor de laatste keer in 2017 via de blauwe knop!

Mijn allerlaatste co-host van 2017 is Marije, die echt één van de trouwste bijdragers was de voorbije maanden. Ze heeft bijna elke week in haar art-journal gewerkt! Ik zou zo willen bladeren in dat dingetje! Ga zeker even bij haar bijdrage van deze week kijken.

Volgend jaar/volgende week gaan we verder met crea-cross 2018. Dan komen crea-cross bloggers van vorig jaar en andere bloggers hun DIY favorieten van 2017 met jullie delen! Bedenk alvast zelf even welke jij de drie beste vond van jezelf, zodat je die in de link-up kan komen zetten!

Allemaal nog een heel fijn uiteinde en een fijn begin van 2018 – als het kan met een nieuwjaarskroontje! 😉

Liefs Ilse

 Loading InLinkz ...

7 Replies to “Nieuwjaarskroontjes knutselen met pijpenragers.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.