Little Chef? Daar zie je mij nooit meer! De Engelse keuken.

Little Chef? Daar zie je mij nooit meer! De Engelse keuken.

Little Chef

De Engelse keuken is mijn ding echt niet.  Fish and Chips is vaak meer vet dan chips.  En ’s morgens gooien ze van die bonen en worst op je bord.
Neen, dankjewel!
In 2011 gingen we met onze peuterzoon en zijn meter op reis naar Engeland.  We zouden Stonehenge en Land’s End gaan bezoeken.
Ik had vooral schrik van de keuken, want van de enige keer dat ik daarvoor in Engeland was, had ik vooral het ‘niet zo geweldige’ ervaring met het eten onthouden

Extra pech: ik was zwanger!

Begrijp me niet verkeerd!  Ik was dolblij dat ik zwanger was, uiteraard!  Maar bij mijn drie zwangerschappen ben ik ook drie keer héél ziek geweest.
Elke dag moest ik overgeven tot ik 13-14 weken ver was.  Ik overdrijf niet, het was echt gewoon elke dag!
Zo moest ik mijn ‘geheimpje’ ook vertellen aan ons nichtje Lotte, want ik kon het voor haar, als reisgezel, echt niet meer verstoppen.
Verschillende keren moest de auto worden gestopt en ik had altijd een zakje bij de hand!
De combinatie van en zwanger zijn en zo misselijk en dan den Engelse keuken, dat baarde me nog wat meer zorgen!

Little Chef

Op weg van Stonehenge naar Cornwall met de wagen, moest er uiteraard ook gegeten worden.  We stopten bij Little Chef.
De geur daarbinnen stond me niet echt aan, maar oké we moesten eten en ik zou dan wel ‘iets veiligs’ bestellen!  Ik was zwanger, de geuren waren sowieso een probleem!

Ik bestelde de Lasagne, daar kon toch niets mis mee zijn?!

Even later kreeg ik een bak lasagne voor me gezet.  Of ja, tomatenconcentraat met vlees en lasagne bladeren had het beter omschreven.
En toen ik even later de bolletjes vet van het gehakt tussen mijn tanden voelde zitten, kon ik niet snel genoeg bij de toiletten zijn.

BAH!

De afkeer voor lasagne

Little Chef zorgde ervoor dat ik een afkeer van Lasagne kreeg.  Ik moest maar aan Lasagne denken en ik werd ziek.
Dit bleef zo gedurende de hele zwangerschap en zelfs daarna kon je mij niet echt bekoren met een lasagne.
Ondertussen durf ik een zelfgemaakte wel weer aan! 😉

De Engelse keuken

Ondertussen weet ik dat je ook in Engeland héél lekker kan eten.  Mijn man heeft daar voor zijn werk al een aantal keren verbleven en weet nu de goede adresjes wel te vinden.
Little Chef is gewoon een kindvriendelijke keten.  En ja, ze waren wel heel vriendelijk voor de peuter in ons gezelschap!  Maar het eten, was echt ‘goedkoop’ (en dan heb ik het dus niet over de prijs, maar over de kwaliteit ervan!)

Als je dus ooit op reis gaat in Engeland en je komt een Little Chef tegen, rijd nog een beetje verder … of neem de frietjes met kipfingers, dat was wel nog te doen! 😉

Lees ook: Londen voor dummies

In welk restaurant of eethuisje zien ze jou nooit meer?
Wat zijn jouw ervaringen met de Engelse keuken?

10 Replies to “Little Chef? Daar zie je mij nooit meer! De Engelse keuken.”

  1. Nooit van gehoord, maar nog nooit in Engeland geweest. Hoewel ik nog geen kinderen heb, kan ik het me goed voorstellen. Twee jaar terug met Koningsdag had ik buikgriep, ik had als laatste bugels chips gegeten. Die smaak heeft heel lang in mijn kots gezeten, ik eet nog steeds die chips niet.

  2. We hebben eigenlijk altijd goed gegeten in Engeland en Schotland. Tja, je moet van de Britse tegenhanger van de snackbar en wegrestaurant niet veel verwachten, dat is vooral vet. En ik begrijp nog steeds niet dat er aan je gevraagd wordt of je bij de je vegetarische paddestoelen-risotto ook ‘chips’ (friet) wil. En een gefrituurde pizza heb ik nog maar niet geproefd. Maar er is ontzettend goed en lekker ‘pub food’ te krijgen, daar zitten echte pareltjes tussen.

    1. Ja, ik heb er ook héél goed gegeten. Jacked potatoes zijn mijn favorietjes daar. Bij de One Elm is het ook héél lekker!
      Het was alleen daar dat ik echt een trauma heb opgelopen 😉

  3. Wat ik wel weer erg leuk vind aan de Engelse keuken, is dat er veel meer gebakken wordt en pies worden gegeten. Ik ben gek op goede pie! Dat mis ik hier nog wel eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.